12.8 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii Târgu Jiu, pe podiumul Ligii I

Pandurii Târgu Jiu, pe podiumul Ligii I

Gorjenii (în alb) au produs surpriza la Ovidiu
Gorjenii (în alb) au produs surpriza la Ovidiu

Formaţia Pandurii Târgu Jiu s-a impus categoric, scor 3-1, în partida disputată ieri seară, la Ovidiu – Constanţa, în compania echipei FC Viitorul, în etapa a 26-a, ultima din campionatul regulat al Ligii I.

Gorjenii au deschis scorul prin Ioan Hora, care a şutat cu exteriorul, de la şapte metri lateral stânga, la colţul lung, după o pasă a lui Nicoară (’48, 0-1). Elevii lui Edi Iordănescu şi-au majorat avantajul în minutul 75, când Ropotan a profitat de o greşeală a lui Nedelcu, a pătruns în careu şi a şutat imparabil de la 14 metri (0-2). Viitorul a replicat imediat prin Florin Tănase, care a reluat cu capul o centrare venită dintr-un corner executat de pe stânga (’77, 1-2). Cei care au închis tabela au fost oltenii, Mrzljak a profitat de o eroare a lui Pecanha şi a marcat cu poarta goală de la 12 metri (’84, 1-3).

FC Viitorul: Pecanha – Nicoliţă, Goulon, Boli, Ganea – Pablo, Nedelcu, Filip (’68, Benzar) – Tănase, I. Hagi (’68, Cernat), Chiţu (’80, Rusu). Antrenor: Gică Hagi.

Pandurii: Stanca – Fernandes, Săpunaru, Vasiljevic, Grecu – Mrzljak, Ropotan – Nicoară (’57, Ciucur), Nistor, Răduţ (’73, Acsinte) – Hora (’85, Wellington). Antrenor: Edi Iordănescu.

Cartonaşe galbene: Ganea ’9, Nicoliţă ’59, Tănase ’70 / Nicoară ’36, Grecu ’64, Vasiljevic ’87.

Au arbitrat: Adrian Viorel Cojocaru – Valentin Avram, George Cosmin Neacşu; Andrei Antonie.

Observatori: George Ionescu, Viorel Anghelinei.

În urma acestui rezultat, Pandurii Târgu Jiu a încheiat campionatul pe podium, pe locul trei, cu 47 de puncte. Gruparea gorjeană va juca în play-off, având o „avere” de 24 de puncte, la fel ca Dinamo (locul doi), şi cu două mai puţine decât liderul Astra Giurgiu (26).

 

E păcat ca Pandurii să moară pe parcurs

 

La finalul jocului, antrenorul echipei Pandurii, Edi Iodănescu, a explicat că nu i-a fost deloc uşor să-şi motiveze elevii din cauza problemelor financiare şi a făcut un apel către factorii de decizie din Târgu Jiu să ajute formaţia să-şi continue activitatea.

„Am obţinut o victorie extrem de importantă, împotriva unui adversar foarte competitiv, creativ, care are multă calitate. Au fost două reprize diferite. Prima în care, contrar aşteptărilor pe care le aveam, nu am reuşit să interpretăm aşa cum trebuie partitura. La pauză am încercat să reglăm aceste lucruri şi am ieşit altfel. Am controlat mai bine spaţiile. I-am motivat foarte greu pe băieţi, pentru că nu am ce să le spun, ce să le promit. Lucrurile sunt neclare, nu e nimic oficial. Pandurii face performanță, a intrat a doua oară în istorie în cupele europene. Trebuie să găsim o rezolvare, pentru că e păcat ca Pandurii să moară pe parcurs. Aşteptăm să se rezolve situaţia echipei, să se clarifice aceste lucruri. E nevoie să avem linişte”, a declarat Edi Iordănescu, la Digi Sport.

 

Hagi, atac la arbitri

 

De partea cealaltă, tehnicianul Viitorului, Gică Hagi, a acuzat maniera de arbitraj, enumerând o serie de erori care au fost făcute în dezavantajul formaţiei sale pe parcursul sezonului regulat.

„Am ajuns să fim cobai, participăm şi cu asta-basta. Dacă iese, iese… Am vrut doar să jucăm fotbal, am ajuns pe merit aici. Să ne lase să jucăm şi care e mai bun să câştige. Aţi văzut – cu Petrolul gol valabil anulat, acum – penalti la Nicoliţă. Dacă ăla nu e 11 metri, eu mă las de antrenorat. Sunt lucruri pe care le văd toţi. Dar nu suntem lăsaţi, de aceea nu progresăm. Aşa nu mai merge: cu Iaşiul nu a fost „mână”, cu Steaua ce a fost? Să mă lase să joc! Astăzi am evoluat bine dar nu s-a putut din cauza unui „fenomen”. Eu zic că suntem cea mai bună echipă, jucăm fotbal, dar doar când suntem lăsaţi. Mesajul meu e unul: lăsaţi să se joace istoria pe teren. Vă aduc 30 de faze în care echipa mea a fost dezavantajată”, a spus Hagi.

„Cum să îmi propun ceva, nu vedeţi ce se întâmplă? Suntem prea mici, prea tineri. Cine e Viitorul de ajunge să înscrie atât de multe goluri? Să stea în banca lor”, a mai spus tehnicianul Viitorului, făcând referire la obiectivul din play-off.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS