11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMoş Crăciun a fost Pro FEFS şi anul acesta

Moş Crăciun a fost Pro FEFS şi anul acesta

Stundenţii şi voluntarii au promovat mişcarea în rândul copiilor
Stundenţii şi voluntarii au promovat mişcarea în rândul copiilor

În urmă cu trei ani, membrii Asociaţiei Pro EFS Craiova, în mare parte studenţi de la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport (FEFS) din Craiova au iniţiat o campanie umanitară pentru ajutorarea copiilor nevoiaşi şi nu numai, sub titulatura de “Moş Crăciun e Pro FEFS”.

Pe lângă dulciuri, jucării şi hăinuţe, toţi cei care doreau să doneze au fost îndemnaţi să aducă pentru cei mici şi câte un articol sportiv (mingi, palete, etc) pentru a promova beneficiile sportului asupra sănătăţii.

Anul acesta, inimoşii voluntari şi studenţi au mers în localitatea doljeană Coţofenii din Faţă. “Ne-au aşteptat 70 de copii de la grădiniţă la clasa a opta, care ne-au colindat, iar noi i-am provocat la mişcare, am dansat cu ei. În campania noastră au fost donate și haine de adulți, ca și anul trecut, iar noi le-am lăsat la școala respectivă, să fie distribuite cazurilor cunoscute. Cum generozitatea celor care au răspuns campaniei a fost mare, ne-au mai ramas jucării și haine pe care le-am dus în zona Fărcaș, la câteva familii, dintre care o familie cu 11 membrii, 4 adulți și 7 copii cu mari probleme financiare”, a spus profesoara Aurora Ungureanu Dobre, vicepreşedinte al Asociaţiei Pro EFS.

Aceasta le-a mulţumit pentru implicare studenților Facultății de Educație Fizică și Sport, celor de la Pedagogia în Învățământul Preșcolar și Primar şi voluntarilor, amintindu-i pe cei mai activi dintre aceştia: Roxana Dudu, Raluca Velişcu, Vlad Gîlcă, Silvia Constantin, Dora Mustățea, Paolo Marussi, Gabriela Cristina Păunescu, Denisa Fira, Iacob Cristi şi Andrei Pârvu.

pe drum

dadi 1

.

 

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS