10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal – Pandurii şi Astra şi-au împărţit punctele

Fotbal – Pandurii şi Astra şi-au împărţit punctele

Pandurii Târgu Jiu a încheiat la egalitate, scor 1-1, partida disputată sâmbătă seară, pe stadionul „Municipal” din Severin, în compania liderului Ligii I, Astra Giurgiu, din etapa a 23-a, ultima din 2015. Gorjenii au deschis scorul în minutul 18 prin Săpunaru, cu un şut de la 14 metri ce s-a dus în vinclul porţii. Oaspeţii au restalibit egalitatea prin Fernando Boldrin, cu o „torpilă” de la 25 de metri (’83).

Pandurii: Mingote – Unguruşan, Filippetto, Erico Da Silva, Momcilovic – Săpunaru, Piţian – Ciucur (’58, Munteanu), Nistor, Răduţ (’77, Nicoară) – Hora (’79, Vasiljevic). Antrenor: Edi Iordănescu.

Astra: Lung jr. – Queiros (’46, Boldrin), Alves, Oros, Maranhao – Lovin (’46, D. Niculae), Dandea – Enache (’75, Stan), Budescu, Teixeira – Alibec. Antrenor: Marius Şumudică.

Cartonaşe galbene: Piţian ’27, ’42, Hora ’73 / Alibec ’20, Boldrin ’59, Enache ’66.

Cartonaşe roşii: Piţian ’42 / Alves ’90+2.

Au arbitrat: Istvan Kovacs – Adrian adu Ghinguleac, Bogdan Gheorghe; Florin Mihai Marcu.

Observatori: Marian Salomir, Ioan Bogdan.

 

Mihai Stelescu: Am pierdut două puncte

 

În lipsa antrenorului principal al pandurilor Edi Iordănescu – suspendat, „secundul” Mihai Stelescu a afirmat că rezultatul nu reflectă realitatea din teren.

„Considerăm că am făcut un joc bun, în urma căruia am pierdut două puncte. Echipa a jucat, dar să nu uităm că am evoluat o foarte mare perioadă de timp în zece oameni şi venim şi după meciul de la Dinamo unde, de asemenea, am jucat în ultimele minute în inferioritate numerică. Cosiderăm că aceste cartonaşe roşii au fost uşor acordate şi împotriva unor echipe de calitate cum sunt Dinamo şi Astra este foarte greu să joci de la egal la egal cu un om în minus. Totuşi am avut ocaziie cele mai mari şi dacă reuşeam să marcăm la faza lui Piţian altul era rezultatul din această seară”, a declarat Mihai Stelescu, la Digi Sport.

 

Răduţ: Am reuşit să ne apărăm bine

 

Mijlocaşul gorjenilor, Mihai Răduţ, a spus că este mulţumit cu punctul obţinut în meciul cu Astra, subliniind că nu ştie dacă va continua la Târgu Jiu,

„Am avut câteva ocazii şi ne-am fi putut desprinde la 2-0, dar nu a fost să fie. A urmat apoi acea eliminare şi normal că s-a schimbat totul, pentru că fiind în inferioritate adversarii vin mai uşor peste tine. Am reuşit să ne apărăm bine, dar din păcate a venit acea execuţie din minutul 83 a lor şi s-a încheiat egal. Suntem abonaţi să pierdem puncte pe final de partidă. A fost şi ultimul joc din acest an, iar echipa este destul de obosită, pentru că fost multe meciuri şi au evoluat aceiaşi jucători în mare parte, dar e bine că la final toţi jucătorii am ieşit sănătoşi. Cred că puteam să avem mai mult de 40 de puncte. Sperăm ca la reluare să facem trei etape bune, să vină doi, trei jucători şi să ne întărim lotul şi să abordăm play-off-ul cu încredere.

Nu ştiu dacă voi pleca. Nu există momentan vreo discuţie, iar eu mai am contract cu Pandurii până în vară”, a spus Mihai Răduţ.

 

Săpunaru: Cele 40 de puncte ne asigură 99% accederea în play-off

 

Mulţumit a fost şi autorul golului pandurilor, Cristi Săpunaru: „Cred că au fost două reprize total diferite. Acea eliminare ne-a dat peste cap planurile de joc. Ca să joci împotriva Astrei 70 de minute cu un om mai puţin nu este foarte simplu. Am încercat să conservăm rezultatul, să se termine 1-0, dar a fost acel şut care a fost imparabil. Sunt fericit că am reuşit să marchez şi că am condus pe tabelă, dar din păcate nu s-a terminat 1-0. Cele 40 de puncte ne asigură 99% accederea în play-off. Am contract cu Pandurii până în vară şi sper să mi-l duc la bun sfârşit”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS