5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGorjenii au călcat strâmb cu Botoşaniul

Gorjenii au călcat strâmb cu Botoşaniul

Edi Iordănescu vrea să redreseze cât mai repede situaţia după eşecul cu Botoşani
Edi Iordănescu vrea să redreseze cât mai repede situaţia după eşecul cu Botoşani

Formaţia Pandurii Târgu Jiu a dezamăgit sâmbătă seară, pe stadionul „Municipal“ din Severin, după ce a pierdut categoric, scor 0-3, în faţa echipei FC Botoşani, într-o partidă contând pentru etapa a 21-a din Liga I. Golurile oaspeţilor au fost marcate de Ngadea (’14), Popovici (’28) şi Cucu (’90+5).
Pandurii: Mingote – Unguruşan, Filippetto, Fernandes, Momcilovic (’82, Grecu) – Droppa (’69, V. Munteanu), Săpunaru – Nicoară (’46, Wellington), Nistor, Ciucur – Răduţ. Antrenor: Edi Iordănescu.
FC Botoşani: Pleşca – Patache, Ngadeu, Miron, Popovici (’66, Plămadă) – Vaşvari, Cucu – Fulop, Cabrera, Bordeianu (’88, Cordoş) – Hadnagy (’41, Ivanovici). Antrenor: Cristi Pustai.
Cartonaşe galbene: Filippetto, Momcilovic, Săpunaru, Nistor / Cucu, Pleşca.
Au arbitrat: Istvan Kovacs – Vasile Marinescu, Miclos Nagy; Florin Mazilu.
Observatori: Corneliu Fecioru, Valer Şulea.

Edi Iordănescu: Trebuie să ne reechilibrăm

Antrenorul formaţiei Pandurii Târgu Jiu, Edi Iordănescu, şi-a explicat cu greu înfrângerea din faţa moldovenilor. Strategul gorjenilor le-a cerut elevilor săi să strângă rândurile pentru ultimele partide din 2015, cu Dinamo (sâmbătă, în deplasare, de la ora 20.30) şi cu Astra (19 decembrie, la Severin, de la ora 20.30), ca să încheie anul pe podiumul Ligii I.
„Aşa cum ne-a plăcut să ţinem capul sus când am câştigat, pentru că veneam după trei victorii consecutive, aşa trebuie să-l ţinem şi acum, să ne reechilibrăm şi să terminăm cu bine ultimele două jocuri care ne-au rămas de susţinut în acest an. Este o presiune pe noi. Deşi nu-mi place să recunosc suntem o echipă care nu are nişte trofee în spate, nu are o tradiţie în sensul să se bată la titlu şi la cupe şi de aceea trebuie să muncim zi de zi la latura mentală. Am încredere în ei. Știu că vom depăşi repede acest moment. Rolul meu şi al staff-ului este să redresăm echipa rapid, pentru că ne aşteaptă două jocuri extrem de grele şi trebuie să producem rezultate bune şi să terminăm cât de sus în clasament“, a declarat Edi Iordănescu, la Digi Sport.

„Cred că suntem prea mici pentru un război atât de mare“

Acesta a comentat şi arbitrajul lui Istvan Kovacs, reproşându-i acestuia uşurinţa cu care a acordat cartonaşele galbene: „Echipa avea un joc plăcut şi rezultate foarte bune şi afirmaţi că suntem angrenaţi în lupta pentru titlu. Eu am spus că trebuie să rămânem echilibraţi, să muncim şi vom vedea la final cât de sus putem ajunge. În acelaşi timp, cred că suntem prea mici, din toate punctele de vedere, pentru un război atât de mare. Dar asta nu înseamnă că ne vom da la o parte şi că nu vom aborda fiecare meci la victorie. Este un paradox pentru mine cum astăzi (sâmbătă – n.r.), echipa noastră, care a fost pozitivă şi preocupată de atac, a încheiat cu patru cartonaşe galbene şi oaspeţii doar cu două. Nu pot să înţeleg cum mijlocaşul lor central, Cucu, care a făcut peste 15 faulturi, a primit galben abia la al 14-lea. Asta este, nu trebuie să punem în cârca arbitrilor nimic, ci să ne uităm în curtea noastră şi să ne facem o analiză“, a comentat Edi Iordănescu.

Cristi Pustai: Am avut noroc că le-a lipsit Hora

De partea cealaltă, tehnicianul lui FC Botoşani, Cristi Pustai, a explicat în ce a constat cheia succesului de la Severin.
„Am reuşit să facem un joc bun pe contraatac şi să ne închidem foarte bine pe zona centrală, unde jucătorii de la Pandurii dezvoltă foarte bine jocul. Am avut şi noroc că le-a lipsit Hora, să nu minimalizăm acest fapt, dar cred că am făcut un joc bun, care ne dă speranţe şi este foarte important că am legat două victorii. Am luat trei puncte, dar urmează alte două meciuri la fel de importante“, a spus Cristi Pustai.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS