9.8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGorjenii îi suflă în ceafă liderului

Gorjenii îi suflă în ceafă liderului

Pandurii au jucat la sacrificiu în meciul cu CFR Cluj
Pandurii au jucat la sacrificiu în meciul cu CFR Cluj

CFR Cluj – Pandurii Târgu Jiu 1-2

Au marcat: Jakolis ‘75 / Săpunaru ‘12, Hora ‘69.
CFR Cluj: Mincă – T. Lopes, Mureşan, Larie, Camora – Nascimento, Gomelt (’74, Roşu) – Jakolis, C. Lopez, Nouvier (’46, Păun) – Beleck. Antrenor: Francisc Dican.
Pandurii: Mingote – Pleaşcă (’90+1, Şandru), Filipetto, V. Fernandes, Momcilovic – Săpunaru, Droppa – Răduţ, Nistor, Ciucur (’70, Nicoară) – Hora (’83, Trifu). Antrenor: Edi Iordănescu.
Cartonaşe galbene: Păun, Larie / Hora, Pleaşcă.
Au arbitrat: Al. Tudor – O. Şovre, M. Orbuleţ; M. Omuţ.
Observatori: I. Popa, I. Bogdan.

După un început de campionat destul de prost, cauzat de plecările multor jucători și de înlocuirea acestora cu alții, omogenitatea reprezentând problema majoră a antrenorului Edi Iordănescu, Pandurii Târgu Jiu a reușit să se remonteze din mers și chiar să tindă spre performanță. Gorjenii au câștigat marți seară pe terenul lui CFR Cluj cu 2-1, golurile fiind marcate de Săpunaru (’12) și Hora (’69), respectiv Jakolis (’75), și au o „avere“ impresionantă în clasament, 39 de puncte, fiind la o distanță de doar un punct față de liderul Ligii I, Astra Giurgiu. Pentru Nistor și colegii săi participarea în play-off-ul competiției este ca și rezolvată, fapt ce părea o glumă la startul sezonului regulat.

Edi Iordănescu: Arată bine clasamentul acum

La finalul disputei din Ardeal, antrenorul echipei Pandurii, Edi Iordănescu, și-a felicitat jucătorii pentru prestația cu CFR și i-a asigurat pe suporterii gorjeni că nu pleacă la Steaua, așa cum se zvonește.
„Am câștigat și e meritul băieților. Am alternat momentele foarte bune, cu multe ocazii, cu cele în care am stat mai retrași. Puteam să ne desprindem din prima repriză și să ne facem meciul mai ușor. În repriza a doua am mutat centrul de greutate mai jos și nu am mai pus presiune, dar și acesta e un lucru pozitiv, pentru că toată lumea spunea că Pandurii e o echipă care atacă foarte mult. Acum am arătat că putem juca și în defensivă. Arată bine clasamentul acum, dar trebuie să fim în continuare echilibrați, să facem jocuri bune și să scoatem rezultate“, a declarat tehnicianul la Dolce Sport. „Sunt la Pandurii, sunt implicat în proiectul acesta, sunt alături de băieţi și am plecat pe un drum. Chiar nu aş vrea să mai fie loc de speculaţii. Încerc să îmi fac meseria cât mai bine aici şi îmi rezerv dreptul să nu comentez mai mult“, a completat Edi Iordănescu.
Subiectul cu plecarea la Steaua a fost comentat și de președintele Narcis Răducan: „Este foarte puţin probabil să merg la Steaua, pentru că ne-am angrenat în acest proiect şi dorim să finalizăm frumos ce am început aici. Eu şi Edi suntem 100% pentru Pandurii în acest moment. În viitor se poate întâmpla orice. Nu sunt omul care să spună că nu voi ajunge într-un anumit loc. Lucrurile merg atât de bine aici încât ar fi păcat să plecăm“.

Ioan Hora: Sper să ținem cât mai aproape de Astra

Atacantul pandurilor, Ioan Hora, a marcat din nou și a ajuns la cota 12 reușite, fiind lider în clasamentul golgheterilor, fiind urmat de Cristian Lopez (CFR Cluj, zece goluri), Harlem Eddy Gnohere (Dinamo, opt goluri) și Florin Tănase (FC Viitorul, opt goluri).
„Sunt fericit că am marcat din nou. M-am accidentat ușor pe final de meci, dar sper să revin cât mai repede. Vreau să-mi fac treaba cât mai bine la Pandurii și, dacă va fi nevoie de mine și la națională, vin cu cea mai mare plăcere. Formăm aici un grup foarte frumos și ar fi păcat să nu terminăm între primele echipe. Sper să ținem cât mai aproape de Astra. Putem să rezolvăm calificarea în play-off până în pauza de iarnă“, a declarat Hora.
Marcator în disputa cu CFR Cluj, Cristi Săpunaru se bucură mult pentru cele trei puncte obținute: „Sunt fericit când marchează echipa și câștigăm, nu contează dacă înscriu eu. Nu mă gândesc la titlul de golgheter, vreau să îmi apăr echipă cât mai bine. Am terminat acest meci în corzi, dar am avut o primă repriză foarte bună. În a doua am intrat mai mult să păstrăm rezultatul și asta ne-a costat. Am crezut că s-a terminat meciul la 2-0, dar ei au revenit și ne-au cam băgat în corzi. Important e că am luat cele trei puncte și ne-am mai apropiat puțin de play-off“.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS