13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCSU continuă goana după puncte

CSU continuă goana după puncte

Dumitraş şi colegii săi vor să răzbune înfrângerea cu Viitorul din turul campionatului (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Dumitraş şi colegii săi vor să răzbune înfrângerea cu Viitorul din turul campionatului (Foto: Alexandru Vîrtosu)

CS Universitatea Craiova întâlnește sâmbătă, de la ora 20.30, la Ovidiu – Constanța, pe FC Viitorul, revelația acestui sezon competițional, într-o partidă contând pentru etapa a 19-a din Liga I. Din nefericire, alb-albaștrii nu stau extraordinar în privința lotului, Emil Săndoi nu-i poate utiliza pe Stephane Acka – accidentat, Apostol Popov, Bogdan Vătăjelu și Nuno Rocha – toți trei fiind suspendați. Sub semnul întrebării stă disponibilitatea lui Kay, care s-a pregătit pentru prima dată joi dimineață, iar staff-ul medical face eforturi pentru a-l pune pe picioare până la ora jocului. La capitolul reveniri îl găsim pe Alexandru Mateiu, care și-a ispășit perioada de suspendare, și pe Madson, care pare să fi reintrat în formă.
„Am încredere în jucătorii pe care îi avem în lot, pentru că s-au pregătit foarte bine în această perioadă“, a declarat Emil Săndoi înaintea plecării spre Constanța. Antrenorul Craiovei a admis că postul deficitar este cel de fundaș stânga, însă golul lăsat de Vătăjelu ar putea fi suplinit de Bancu, jucător care a fost încercat în acea zonă în meciul susținut la echipa a doua contra Măgurei Cisnădie sau, variantă de rezervă, de Silviu Izvoranu, care a evoluat în tricolul lui Dinamo pe acel post. Nu este exclus însă să-l vedem reprofilat fundaș stânga pe Sebastian Achim, iar în locul său, în dreapta, să fie trecut polivalentul Andrei Dumitraș, ce poate apărea însă și în centrul defensivei, dacă va ieși din lot Kay. În rest, locul lui Popov va fi adjudecat cu siguranță de Iliev, în timp ce la mijloc și în atac nu sunt probleme, concurența fiind acerbă.

Formula de început, o dilemă

Ținând cont de cum au arătat mișcările de trupe în ultimul timp, unsprezecele CS Universitatea Craiova ar putea arăta astfel: Bălgrădean – Achim, Kay (Dumitraș), Iliev, Bancu – Băluță, Mateiu, Zlatinski, Ivan – Bawab, Curelea. Nu este exclus însă ca Emil Săndoi să surprindă din nou prin așezarea tactică și să-i vedem luptând pe Viorel Ferfelea sau Andrei Hergheligiu din primul minut. „Și noi avem atuurile noastre și suntem convinși că putem să obținem un rezultat bun. Vom merge la Constanța să obținem toate cele trei puncte. Mai puțin contează dacă este o revanșă pentru înfrângerea din turul campionatului sau pentru eliminarea din Cupa Ligii. În prezent, ne interesează doar punctele puse în joc“, a subliniat Emil Săndoi.
Din tabăra Viitorului, Gică Hagi nu-l poate folosi pe fundașul Bogdan Mitrea, suspendat pentru cumul de cartonașe galbene, în schimb revine mijlocașul Florin Tănase.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS