10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCraioveanul care a petrecut 12 minute magice cu Ronnie O’Sullivan

Craioveanul care a petrecut 12 minute magice cu Ronnie O’Sullivan

Fani cu lacrimi de bucurie în ochi, strigând „I Love You Ronnie“, „I Love You Stuart“, trofeul de campion mondial adus de campionul en-titre Stuart Bingham pentru fanii din România și un snooker genial. Acestea s-au întâmplat weekendul trecut la București, acolo unde campionii Ronnie O’Sullivan și Stuart Bingham au scris istorie în cele două zile de meciuri demonstrative.
Craioveanul Mihai Adrian Fundeanu este un mare pasionat de snooker, iar la sfârșitul săptămânii trecute și-a întâlnit idolul, pe Ronnie O’Sullivan, cvintuplu campion mondial.
Nici acum, la câteva zile distanță, parcă nu îi vine a crede că și-a împlinit un vis, mai ales că a fost printre puținii români care au avut privilegiul să discute câteva minute cu marele campion.
„Am așteptat 12 ani acest moment și a fost de 12 ori mai intens decât mi-l imaginam. A fost ziua în care am uitat să respir și pe care cu siguranță nu o voi uita până la sfârșitul vieții. Am petrecut 12 minute magice, am râs și am plâns de fericire, alături de două legende ale acestui sport sublim. În România, sunt extraordinar de mulți iubitori de snooker și mai ales fani ai lui Ronnie, iar eu am avut șansa să stau cu el câteva minute, iar pentru acest lucru îi mulțumesc lui Adrian Thiees, omul care a reușit prin mijloace știute numai de el să-i aducă pe Geniu în România. În plus, mi-a oferit și loc în lojă“, a povestit cel care în urmă cu doi ani punea bazele clubului de snooker Free-Ball Craiova.

Dintr-un tac s-a făcut un club

„Vinovat“ pentru nașterea clubului situat în cartierul Craiovița Nouă, la Complexul Fortuna, este tot celebrul Ronnie O’Sullivan, iar craioveanul i-a spus acest lucru multiplului campion. „I-am spus că el este «vinovat» că există clubul, deoarece în urmă cu doi ani și jumătate, în timpul Campionatului Mondial, când O’Sullivan juca finala cu Ali Carter, un post tv a organizat un concurs prin care premia cel mai interesant comentariu cu un tac. Eu fiind pasionat de poezie am făcut un comentariu în versuri și am câștigat tacul. Din tacul acela s-a făcut un club, iar din club o familie frumoasă“, a spus Fundeanu, care și practică snookerul.

I-a dat un cadou lui Ronnie, a primit autografe prețioase

Bilele cu autografele celor trei personalități din snooker stau pe un raft din camera lui Mihai Adrian Fundeanu
Bilele cu autografele celor trei personalități din snooker stau pe un raft din camera lui Mihai Adrian Fundeanu

Olteanul care pregătise în detaliu întâlnirea cu idolul său nu s-a dus la București cu mâna goală, ci i-a dus lui Ronnie un trofeu din ardezie cu autograful membrilor din club.
„Ardezia este simbolul snookerului, pentru că din ardezie sunt confecționate mesele. Am pus toți băieții să semneze, iar Ronnie a zis că nu a primit niciodată așa ceva. Mă gândeam că este greu abordabil, dar atât el cât și Stuart Bingham sunt doi oameni de o curățenie sufletească incredibilă și de o modestie care ar trebui să ne dea de gândit multora dintre noi. Mă ascultau, mă înțelegeau și tratau acel moment magic pentru mine cu toată seriozitatea și concentrarea de care erau capabili. Am pregătit cu minuțiozitate această întâlnire, aveam și vreo 12 variante de rezervă, în caz că nu mergea cum trebuie. Dar nu a fost nevoie, totul s-a derulat cu o precizie incredibilă, așa cum este jocul snooker, la superlativ. A fost magnific“, povestește cu emoție în glas Adrian Mihai Fundeanu, care s-a îndrăgostit de snooker în urmă cu aproximativ 15 ani, când urmărea la televizor toate competițiile.

Acest trofeu de arzedie, cu autografele membrilor Free-Ball Craiova a ajuns la Ronnie O.Sullivan
Acest trofeu de arzedie, cu autografele membrilor Free-Ball Craiova a ajuns la Ronnie O.Sullivan

Craioveanul și-a realizat visul de a-l întâlni pe Ronnie și s-a întors acasă cu trei bile albe de snooker, care au autografele lui O’ Sullivan, Bingham și al Michaelei Tabb-McInnes (fostă arbitră de snooker), aceleași autografe primindu-le și pe un tricou. „Bilele sunt la mine acasă pe etajeră, iar tricoul la club. Ele mă vor ajuta să merg mai departe pentru că îmi dau seama că efortul nu este în zadar“, a mai spus Fundeanu.

Turneu caritabil pentru copiii cu autism

Duminică, 29 noiembrie, clubul Free-Ball va organiza un turneu cu scop nobil. Banii din înscrieri vor ajunge la ANCAAR, pentru copiii cu autism. „Am hotărât ca Moș Nicolae să vină și la copiii defavorizați. S-au înscris 12 dintre cei 60 de jucători ai clubului și în felul acesta am strâns aproximativ 2.500 de lei care vor merge la ANCAAR, care are nevoie de fonduri. Vom îmbina utilul cu plăcutul. Vom participa la un concurs relaxant și vom ajuta și pe cei are au nevoie“,  a încheiat Mihai Adrian Fundeanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS