11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPascu: Am obținut o calificare amară!

Pascu: Am obținut o calificare amară!

Jucătorii olteni (tricouri albe) le-au dat emoţii puţinilor suporteri prezenţi la meci (Foto: Bogdan Grosu)
Jucătorii olteni (tricouri albe) le-au dat emoţii puţinilor suporteri prezenţi la meci (Foto: Bogdan Grosu)

Voleibaliștii de la SCM-U Craiova au fost de nerecunoscut în meciul cu cehii de la Fatra Zlin, pe care l-au și pierdut, cu 3-2. Chiar dacă echipa din Bănie s-a calificat în optimile Cupei CEV, antrenorul Dan Pascu nu-și explică jocul slab prestat de elevii săi.

Voleibaliștii de la SCM-U Craiova s-au calificat miercuri cu emoții în optimile de finală ale Cupei CEV. Oltenii au făcut un meci slab pe teren propriu, cu cehii de la Fatra Zlin, care, deși în tur pierduseră pe teren propriu cu 3-0, la Craiova au jucat cu mult curaj și au obținut victorie, după cinci seturi, care s-au întins pe durata a 122 de minute.
La finalul partidei din Polivalentă, la care au asistat aproximativ 200 de spectatori, antrenorul craiovenilor, Dan Pascu, și-a arătat dezamăgirea vizavi de jocul prestat de elevii săi: „Este greu să-mi explic evoluția din acest joc, pentru că elevii mei au cu totul altă valoare. Plătim tribut faptului că nu respectăm și apreciem adversarul. Am considerat că va fi un simplu act de prezență și nu numai că ne-am calificat foare greu, dar am jucat și foarte rău. Absolut toți jucătorii au greșit la nesfârșit mingi ușoare, pe neatenție, pe lipsă de concentrare. Este, de departe, cel mai slab joc al nostru din acest sezon. Rămâne o calificare amară, care mă pune în gardă pentru meciurile următoare, pentru că se pare că nu reușim să fim bărbați până la capăt. Avem foarte multe fluctuații în joc, iar atunci când ne distanțăm de adversar, facem câteva puncte, apoi intervine relaxare. Tragem învățămintele de rigoare și sperăm că nu se va mai întâmpla data viitoare“.

„Trebuie să fim mult mai serioși“

Craiova obținuse în partidele anterioare două victorii frumoase. Mai întâi au învins Zlin în deplasare, cu 3-0, iar acum o săptămână, în campionatul intern, s-au impus cu 3-1 pe terenul campioanei României, Tomis Constanța. Pascu le cere jucătorilor mai multă seriozitate: „Cred că ne-am meritat această înfrângere și sper ca jucătorii să înțeleagă că numai dacă joci la capacitate maximă și concentrat numai așa vei avea satisfacții în sport. Am avut două meciuri bune, în Cehia și la Constanța, și se pare că ne-am ridicat pe niște culmi unde nu ne era locul. Sper ca jucătorii mei să-și revină, să înțeleagă că suntem la început de campionat și trebuie să fim mult mai serioși“. În jocul de miercuri, jucătorul ucrainean din lotul Craiovei, Aleksey Klyamar, s-a accidentat, suferind o întindere la coapsă.

„Ne așteaptă o atmosferă teribilă la Pireu“

În faza următoare a Cupei CEV, SCM-U Craiova va întâlni echipa Olimpiakos Pireu din Grecia, care a eliminat, după 3-1 și 3-0 pe VC Parnu (Estonia). Partida tur va fi la Craiova, cel mai probabil pe 2 decembrie, iar returul între 15 și 17 decembrie, în Grecia. Tehnicianul oltenilor consideră că Olimpiakos va fi un adversar mult mai dificil decât cehii de la Zlin, iar publicul vulcanic din Pireu va pune presiune de jucătorii olteni.
„Va fi o diferență de la cer la pământ între fosta și viitoarea noastră adversară. Olimpiakos este o echipă puternică, cea din Cehia nu este de forță, cu experiență, dar și-a dorit să câștige. Cu grecii se va schimba total problema. Ne va aștepta o atmosferă teribilă acolo, fanii care vin din fotbal fac o atmosferă incendiară la meci. Și la Craiova sunt mulți studenți și cetățeni greci și sunt în stare să fac pariu că vor face o atmosferă frumoasă la Polivalentă“, a mai spus antrenorul craiovean.
SCM-U Craiova va juca mâine pe teren propriu (ora 13.30) cu Universitatea Cluj, în etapa a cincea din Divizia A1. Laurențiu Lică și colegii săi sunt neînvinși în acest sezon, dar nu au punctaj maximum, pentru că au câștigat trei meciuri cu 3-2 și au pierdut trei puncte. U Cluj ocupă penultimul loc în campionat, fără nici o victorie. „La cât de rău am jucat cu Zlin, am ajuns să am emoții și cu U Cluj. În mod normal nu ar trebui să ne pună probleme“, a încheiat Dan Pascu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS