33.6 C
Craiova
sâmbătă, 8 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportPascu: La Constanța, accept o victorie în cinci seturi

Pascu: La Constanța, accept o victorie în cinci seturi

Ucraineanul Klyamar (în stânga, în albastru) nu a făcut deplasarea cu colegii săi la Constanţa (Foto: Bogdan Grosu)
Ucraineanul Klyamar (în stânga, în albastru) nu a făcut deplasarea cu colegii săi la Constanţa (Foto: Bogdan Grosu)

Voleibaliștii de la SCM-U Craiova joacă astăzi (ora 19.45, DigiSport) în deplasare, pe terenul campioanei din ultimii ani, CVM Tomis Constanța, într-o partidă contând pentru runda a patra din Divizia A1. În primele trei etape din noul sezon, ambele echipe au avut parte de meciuri lungi, dar pe care le-au câștigat. SCM-U Craiova este specialistă în partide de cinci seturi, impunându-se cu scorul de 3-2 în confruntările cu Dinamo, Piatra Neamț și Galați. În urma acestor jocuri, oltenii au acumulat șase puncte, dar au pierdut trei. De partea cealaltă, campioana a trecut cu 3-2 de echipele din Dej și Zalău, după care a luat toate cele trei puncte puse în joc la meciul cu Ploiești, acumulând șapte puncte.
Sătul de victorii cu 3-2, antrenorul craiovean Dan Pascu a spus că, de data aceasta, ținând cont că adversara este echipa campioană, ar fi mulțumit și cu un succes după cinci seturi. „De data asta, accept și cinci seturi, numai să câștigăm. Trebuie menționat că Tomis e campioana din ultimii patru ani, o echipă foarte bună, cu străini buni. Au avut și ei schimbări în lot în vară, dar au rămas o echipă puternică și cu obiective la fel de importante. Dacă facem comparație cu sezonul trecut, părerea mea este că au o echipă puțin mai slabă, adică mai abordabilă. Au cedat două seturi cu Dejul, ceea ce reprezintă o surpriză pentru mine, dar faptul că au cedat două puncte în disputa cu Zalăul nu m-a surpins“, a spus antrenorul oltenilor.

Borota – indisponibil, cei doi străini din lot – incerți

Pascu se confruntă cu probleme importante de lot. Nu mai puțin de trei jucători au diferite probleme medicale, iar doi dintre ei nu au făcut deplasarea ieri spre Constanța.
Dan Borota este indisponibil trei săptămâni, iar ucraineanul Alexey Klyamar acuză o răceală puternică. Pe lângă aceștia, Ivan Mihalj acuză și el dureri la piciorul drept, dar a plecat la Constanța. „Avem parte de accidentări. Am aflat astăzi că Borota va fi indisponibil trei săptămâni, are o inflamație la genunchi. Lui Klyamar i-a fost rău toată noaptea. Are o răceală puternică. Face un tratament de șoc, iar dacă se va simți mai bine va veni spre Constanța în ziua partidei. Mihalj a făcut deplasarea, dar are dureri și el la piciorul drept. Toți sunt pe tratament și ar reprezenta o mare pierdere dacă nu i-am recupera pe nici unul pentru jocul de la Constanța“, a completat tehnicianul.

Baia Mare și Caransebeș conduc în clasament

După trei etape, pe primul loc în Divizia A1 este echipa Știința Explorări Baia Mare, cu nouă puncte, la egalitate cu Banatul Caransebeș. Constanța ocupă locul trei, iar Tricolorul Ploiești și SCM-U Craiova, cu câte șase puncte, împart locurile patru și cinci. „Au trecut doar trei etape, formațiile din Caransebeș și Baia Mare au avut un program mai ușor și de-asta conduc în clasament, dar oricum au echipe tari și au ca obiectiv primele patru locuri“, a încheiat Pascu.
După meciul de la Constanța, voleibaliștii craioveni vor evolua săptămâna viitoare în Cupa CEV. Lică și colegii săi vor înfrunta miercuri (ora 18.00), pe teren propriu, formația cehă Fatra Zlin, în partida retur. În tur, craiovenii s-au impus cu un categoric 3-0 și pornesc cu prima șansă de calificare în turul următor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS