24.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportUltimul meci în deplasare pentru handbalistele craiovene

Ultimul meci în deplasare pentru handbalistele craiovene

Alexandra Georgescu (în albastru) şi colegele sale sunt hotârâte să câştige la Sebeş (Foto: Claudiu Tudor)
Alexandra Georgescu (în albastru) şi colegele sale sunt hotârâte să câştige la Sebeş (Foto: Claudiu Tudor)

Astăzi este etapă intermediară în Liga Națională de handbal feminin. SCM Craiova va disputa, de la ora 18.00, ultimul meci în deplasare din 2015, pe terenul formației HC Alba Sebeș. Partida contează pentru etapa a 12-a, penultima din retur, iar jucătoarele craiovene au plecat ieri spre orașul din județul Alba cu un singur gând, să se întoarcă acasă cu cele trei puncte, în contextul în care echipa din Sebeș este nou-promovată și a acumulat doar patru puncte în acest sezon al Ligii Naționale. După jocul de la Sebeș, SCM Craiova va mai disputa un singur meci în campionatul intern, cu altă nou-promovată, Rapid București, duminică, la ora 17.00, în Polivalenta din Bănie, iar obiectivul pentru aceste partide este câștigarea ambelor confruntări. „Echipa a plecat determinată spre Sebeș și dornică să câștige acest meci. Vom întâlni o nou-promovată și trebuie neapărat să trecem și de acest hop, după ce în runda trecută fetele au învins altă echipă promovată anul acesta, Măgura Cisnădie. Este ultimul meci în deplasare și vrem cele trei puncte“, a spus ieri Marius Barcan, directorul clubului SCM Craiova. De altfel, și jucătoarea Dana Băbeanu spunea după jocul cu Cisnădie că obiectivul echipei în următoarele două meciuri este să câștige șase puncte. Indisponibile runda trecută, jucătoarele Zivkovic și Horobeț au făcut deplasarea în orașul ardelean, dar nu se știe dacă antrenoarea Simona Gogârlă va miza pe ele în disputa de astăzi.

Seviștean: Avem mare nevoie de fani

Gazdele de la HC Alba Sebeș nu stau deloc pe roze, iar antrenorul Popa Seviștean a făcut un apel către suporteri să ajute echipa, prin prezența în număr cât mai mare la sală. „Este ultimul joc al sezonului pe teren propriu şi trebuie să-l câştigăm. Traversăm un moment mai puţin fericit, dar prietenul la nevoie se cunoaşte. Fac un apel la fanii din Sebeş, la iubitorii handbalului, să vină alături de noi, să ne susţină, pentru că avem mare nevoie. Cred că împreună putem învinge“, a spus Seviştean Popa, citat de ziarulunirea.ro.
Oltencele se poziţionează pe locul 8, cu 14 puncte, iar gazdele sunt penultimele, cu 4 puncte, şi au şanse tot mai puţine să evite retrogradarea. Handbalistele pregătite de Seviştean Popa şi Alina Şorodoc traversează o perioadă critică, cu un punct în cinci partide şi trei eşecuri consecutive.
La sfârșitul acestei săptămâni se va trage cortina peste Liga Națională, pentru ca naționala României să se poată pregăti cât mai bine pentru participarea la Campionatul Mondial. Pentru handbalistele de la SCM nu va veni vacanța, Andreea Ianași și colegele sale urmând să debuteze în Cupa Cupelor, competiție în care evoluează în premieră. Ambele partide cu formaţia sârbă Radnicki Kragujevac, contând pentru turul al treilea, se vor disputa în Sala Polivalentă din Bănie. Prima partidă va fi pe 21 noiembrie, de la ora 18.00, iar returul este programat o zi mai târziu, de la aceeaşi oră.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS