17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportLuptătorii craioveni au lipici la podium

Luptătorii craioveni au lipici la podium

Aurel Cimpoeru (stânga), Cristian Surugiu, Ion Plop, Sergiu Constatin și Marius Cimpoeru
Aurel Cimpoeru (stânga), Cristian Surugiu, Ion Plop, Sergiu Constatin și Marius Cimpoeru

Practicanții luptelor libere de la CS Universitatea Craiova continuă să aibă evoluții notabile în competițiile la care participă.
Cinci dintre sportivii pregătiți de frații Aurel și Marius Cimpoeru au luat startul la Finala Campionatului Național de lupte U23 (tineret), desfășurat recent la Odorheiu Secuiesc, și cu toții au reușit să ia medalie.
Ion Plop a devenit campion național la categoria 74 kg, după ce tot anul acesta obținuse titlul de vicecampion național la seniori.
„Aceasta este a treia medalie de aur pentru mine, după alte două titluri pe care le-am luat la juniori. Am fost bine pregătit pentru concurs, moral și fizic. Finala a fost puțin mai grea, dar în primele trei meciuri am câștigat la superioritate“, a declarat ieri luptătorul de 20 de ani orginar din Republica Moldova. La aceeași competiție, Sergiu Constantin (categoria 57 kg) și Alexandra Anghel (categoria 63 kg) au obținut medalia de argint, în timp ce Cristian Surugiu și Ionuț Răduică (categoria 70 kg) au luat medalie de bronz. În urma acestor rezultate, CS Universitatea Craiova a ocupat poziția a treia în clasamentul pe cluburi.

Ionuț Răduică și Alexandra Anghel au urcat pe podium
Ionuț Răduică și Alexandra Anghel au urcat pe podium

Antrenorul Aurel Cimpoeru este mulțumit de cum s-au descurcat elevii săi la Odorheiu Secuiesc. Are un mic regret că Alexandra Anghel nu a reușit să câștige titlul național: „Am mers cu cinci copii și toți au urcat pe podium, deși sunt la începutul categoriei tineret. Am un regret pentru Alexandra Anghel. A făcut un meci bun în finală, a avut dorință de victorie, dar o clipă de neatenție a costat-o. O mică greșeală a făcut-o să piardă titlul. Pentru acest concurs nu am apelat la Bodișteanu și Mânzală, care au avut probleme medicale și am vrut să-i menajăm. Nu avea rost să forțăm, deoarece în ianuarie 2016 vom participa la Campionatul Național pentru seniori, care va fi la Craiova. Mai avem două competiții anul acesta, dar pot spune că vom încheia anul cu un bilanț destul de bogat“.
Trei dintre luptătorii craioveni, dar și antrenorii vor participa la sfârșitul acestei săptămâni la o competiție la Kosice (Slovacia), numită Turneul Speranțelor Olimpice. Tot luna aceasta, Alexandra Anghel va merge împreună cu lotul național de senioare într-un stagiu de pregătire în Ucraina.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS