16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportUrican mizează pe CSU II în Banat

Urican mizează pe CSU II în Banat

Daniel Mogoşanu (dreapta) ar avea nevoie de Mazarache la fiecare meci ca să fugă din subsolul clasamentului (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Daniel Mogoşanu (dreapta) ar avea nevoie de Mazarache la fiecare meci ca să fugă din subsolul clasamentului (Foto: Alexandru Vîrtosu)

CS Universitatea II Craiova a defilat în Liga a IV-a Dolj, a promovat în Liga a III-a fără emoții la baraj, a înregistrat victorii concludente în pregătirea de vară și a debutat pe noua treaptă a fotbalului românesc cu o victorie clară, 3-1, cu CSM Lugoj, o echipă respectabilă a seriei a 4-a. Ușor-ușor, „satelitul“ nu a mai primit ajutoare de la prima echipă și s-a bazat numai pe juniori, iar rezultatele nu au mai fost cele așteptate, în prezent alb-albaștrii ocupând locul 13 în clasament, cu doar cinci puncte câștigate. Trupa lui Daniel Mogoșanu se pregătește să înfrunte astăzi, de la ora 14.00, pe teren bănățean, alt adversar valoros, pe Nuova Mama Mia Becicherecul Mic.
„Jocul cu Becicherecul îl văd ca pe toate celelalte, adică greu. Am luat informații despre adversari și știu că întâlnim o formație cu jucători maturi, ca de altfel toate echipele. Are fotbaliști cu experiență, care au jucat la Liga a II-a și juniorii pe care trebuie să-i folosească obligatoriu. Probleme de lot nu avem, dar nici nu vom beneficia de vreun jucător de la echipa mare. Am cooptat, ca și jocul trecut, cinci juniori de la grupele mai mici. De la grupa de copii născuți în 1998 i-am luat cu noi pe Hodea și Vlădoiu, iar de la 1999 pe Buzan, Țoiu și Cârlig. Noi mergem în Banat cu o echipă de republicani, iar media de vârstă este sub 18 ani. Sper să nu mai apară greșelile individuale, iar dacă reușim să fim conectați cum trebuie și să practicăm un joc simplu sunt convins că putem obține ceva din această deplasare. Sper ca după perioada asta de șase luni petrecută în Liga a III-a și cu o pregătire foarte bună în iarnă se vor maturiza și băieții și vor elimina greșelile neforțate, copilărești“, a declarat antrenorul principal al CSU II Craiova, Daniel Mogoșanu, pentru GdS.

„Nu avem forță, suntem cruzi“

La rândul său, directorul tehnic al Centrului de Copii și Juniori al CS Universitatea Craiova, Ciprian Urican, s-a arătat mai îngrijorat de starea terenului pe care se va susține jocul decât de adversar.
„Pentru noi e un meci normal, de campionat. Nici Becicherecul Mic nu e vreo echipă de speriat. Deși au cochetat tot timpul cu locurile fruntașe, eu știu mai bine, pentru că sunt din zonă și îi cunosc pe jucători, cred că putem să obținem un rezultat bun. Din nefericire, acolo unde se dispută partida este un teren execrabil, e mai rău decât cel de pe «Electro», or, noi avem preocupare pentru posesia mingii, pentru construcție, deci acțiunile noastre sunt calculate, ceea ce va fi mai greu acolo. Va fi o luptă, iar noi la luptă directă cu adversarul suferim. Ăsta a fost și motivul pentru care am fost egalați la ultimele două meciuri, pentru că am acceptat dominarea lor în propriul careu, unde acțiunile erau decise de forță. Noi nu avem forță, suntem cruzi. Asta e problema echipei, dar nu e un motiv de îngrijorare, pentru că noi creștem în momentul ăsta“, a declarat Ciprian Urican, pentru GdS.

„De retrogradare nu se pune problema”

Strategul CSU a făcut și o analiză asupra prestațiilor „satelitului“ și nu s-a arătat deloc îngrijorat de retrogradare, considerând că misiunea sa și a celor implicați la centrul de copii este să producă materie primă pentru Emil Săndoi, nu să câștige meci după meci în Liga a III-a.
„E foarte important că practicăm un joc plăcut, utilizăm o anumită metodologie de joc și încercăm să ne impunem filosofia la fiecare meci. Este adevărat că nu am câștigat de prea multe ori, dar nu asta e foarte important, ci faptul de a acumula experiență pentru jucătorii pe care îi avem. Odată cu trecerea timpului exprimarea lor e din ce în ce mai bună. Încă păcătuim sau greșim cu ușurință, individual, dar ușor-ușor o să le eliminăm. De două etape nu am mai pierdut, ceea ce e foarte important pentru moral. Am spus-o de multe ori, cu doi jucători cu experiență în primul unsprezece batem pe oricine din seria asta. Noi n-am avut decât în prima etapă jucători seniori în lot, l-am avut pe Briceag și pe Mazarache și am bătut o echipă grea a campionatului, CSM Lugoi, i-am dat 3-1. Din momentul ăla nu au mai jucat nici un senior până în ultimele etape, când am făcut 2-2, ci Deva și 1-1 cu Motru, în care a evoluat doar Mazarache. El a și marcat în aceste două jocuri, iar asta înseamnă că ne trebuie jucători cu experiență, care să-i dirijeze pe tineri, să fie un antrenor din teren. Cea mai mare bucurie este când promovăm tinerii. Spre exemplu, în etapa trecută Hreniuc a fost în lotul echipei mari sau că Săndoi a luat șapte jucători în pauza competițională ca să facă joc cu ei. Deci, important este să jucăm frumos și să creștem indivizi. Cât despre retrogradare, nu se pune problema. Chiar ar fi culmea să se întâmple asta. Luăm doi-trei jucători de la seniori și îi batem pe toți, terminăm în primele patru echipe dacă vrem. Dar nu asta ne interesează, ci să alimentăm echipa mare și vă spun că avem premise extraordinare“, a punctat Ciprian Urican.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS