10.9 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăSportAna Brânză și colegele sale vin la Trofeul „Alfredo Bachelli“ din Bănie

Ana Brânză și colegele sale vin la Trofeul „Alfredo Bachelli“ din Bănie

Radu Podeanu, Cătălin Brânduşoiu, Pavel Badea şi Oana Puiu (Foto: Claudiu Tudor)
Radu Podeanu, Cătălin Brânduşoiu, Pavel Badea şi Oana Puiu (Foto: Claudiu Tudor)

Aproximativ 150 de spadasini din România și din Serbia, Macedonia, Bulgaria, Ungaria sunt așteptați la a cincea ediție a turneului internațional de scrimă dotat cu Trofeul „Alfredo Bachelli“ din Craiova. Competiția va avea loc sâmbătă, cu începere de la ora 9.00, în Sala Polivalentă, în organizarea CS Universitatea Craiova, în parteneriat cu LPS „Petrache Trișcu“. La fel ca în anii anteriori, și componenții loturilor naționale ale României, în frunte cu echipa feminină de spadă, condusă de craioveanul Dan Podeanu, se vor duela într-un concurs care se dorește să devină unul satelit din cadrul Cupei Mondiale.

Competiția, un omagiu adus regretatului Dumitru Popescu

Anul trecut, de organizarea turneului s-au ocupat antrenorii emeriți Dumitru Popescu și Mircea Alecu. Din păcate, profesorul Popescu, cel care a inițiat concursul, s-a stins din viață în luna iunie a acestui an. Acum, ștafeta au preluat-o mai tinerii antrenori Oana Puiu și Radu Podeanu, care speră să continue șirul performanțelor.
„A fost o schimbare fortuită. Am adus doi antrenori tineri, care cunosc foarte bine grupele pe care le antrenează, iar Mircea Alecu a rămas alături de noi, dânsul ocupându-se de organizarea și urmărirea activității pe cele două echipe. Doresc să înființez încă un concurs internațional cu numele regretatului Dumitru Popescu. Am pierdut un mare antrenor. Eu am fost extrem de legat de dânsul și de Mircea Alecu. Am avut extrem de multă încredere în dumnealor, pentru că era vorba de doi profesioniști, dedicați muncii“, a spus Pavel Badea, directorul CS Universitatea Craiova.
„În ceea ce privește așteptările noastre de la această competiție, ne dorim să avem sportivi în finală și cred că avem șanse. Am avut un an foarte bun, cu medalie de bronz la Europene, la echipe-tineret, mai multe medalii la Campionatul Național, plus clasări pe podium la turnee internaționale“, a explicat Radu Podeanu, antrenorul lotului masculin de la CS Universitatea Craiova și totodată profesor la LPS „Petrache Trișcu“. „Eu sunt antrenoarea senioarelor de la CS Universitatea. Și noi am avut rezultate deosebite anul acesta: locul 2 la Campionatul Național, locul 3 la Cupă și locul întâi la o Cupă în Germania. Am preluat ștafeta de la profesorul Mircea Alecu și sper să continuăm cu rezultate satisfăcătoare“, a completat Oana Puiu.
Și Cătălin Brândușoiu, director adjunct al LPS „Petrache Trișcu“, a mărturisit că Trofeul „Alfredo Bachelli“ este un omagiu adus lui Dumitru Popescu: „Este o competiție de nivel ridicat, cu mulți craioveni în concurs, care vrem să fie ca un omagiu pentru regretatul antrenor emerit Dumitru Popescu. Anumite plachete vor avea inscripționate pe verso numele domnului profesor“.
Intrarea publicului va fi gratuită la Turneul „Alfredo Bachelli“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS