13.7 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăSportVoleibaliștii craioveni încep o nouă aventură europeană

Voleibaliștii craioveni încep o nouă aventură europeană

Voleibaliştii din Bănie au plecat spre Cehia cu speranţa unui rezultat bun
Voleibaliştii din Bănie au plecat spre Cehia cu speranţa unui rezultat bun

Componenții echipei masculine de volei SCM-U Craiova debutează săptămâna aceasta în Cupa CEV, competiție unde s-au calificat, pentru al doilea an consecutiv, după ce au încheiat sezonul trecut din Divizia A1 pe locul trei.
Elevii lui Dan Pascu vor înfrunta în 16-imile de finală ale Cupei CEV formația cehă Fatra Zlin, iar meciul tur se va juca mâine, în Cehia, de la ora 18.00 (ora României). Delegația craioveană a plecat aseară spre București, acolo unde a poposit peste noapte, iar astăzi la prima oră se face deplasarea cu avionul spre Cehia.

Pascu: Nu mă gândesc că Zlin e o echipă slabă

Antrenorul Dan Pascu speră într-un joc bun, dar și într-un rezultat care să dea speranțe de calificare în turul următor. „Mergem să facem un joc cât mai bun, care să ne ajute în perspectiva returului. Din informațiile pe care le am, Zlin a terminat pe locul trei sau patru în campionatul lor și au beneficiat de un wild card. Au acolo o combinație între tineri și jucători cu experiență. Cei tineri vor să se afirme, să iasă în lume, să își caute angajamente în țări unde se câștigă mai bine. Voleiul din Cehia este unul de calitate, în care se îmbină foarte bine tehnica individuală cu forța, cu calitățile fizice ale jucătorilor. În nici un caz nu mă gândesc că este o echipă slabă. Dezavantajul nostru va fi că nu am decât două meciuri oficiale până la confruntarea cu ei. Zlin joacă deja a cincea etapă în competiția internă“, a spus ieri, pentru GdS, tehnicianul de la SCM-U Craiova.
Pentru partida cu Zlin, doi jucători craioveni au mici probleme medicale. Este vorba despre Dan Borota și Ivan Mihalj, care acuză dureri la genunchi.

Anul trecut s-au oprit în „sferturi“

Oltenii și-au propus că ajungă cât mai departe în Cupa CEV, competiție în care au evoluat și anul trecut, fiind eliminați în sferturile de finală de către galonata formație italiană Trentino, după 3-0 la Craiova și 3-1 în Italia. Meciul retur se va disputa pe 18 noiembrie, în Polivalenta din Bănie. La fel ca anul trecut, echipa calificată în urma partidelor tur-retur va fi cea care acumulează mai multe puncte pe ansamblul celor două manşe. Se vor acorda 3 puncte pentru victorie cu 3-0 sau 3-1, 2 puncte pentru victorie cu 3-2, 1 punct pentru înfrângere cu 2-3, 0 puncte pentru înfrângere cu 0-3 sau 1-3. Dacă punctajul general este 3-3 după cele două manşe, se joacă set de aur pentru stabilirea echipei calificate mai departe, indiferent de setaveraj. Astfel, dacă fiecare echipă câştigă cu 3-2 câte un meci, se joacă set de aur. Dacă fiecare echipă câştigă cu 3-0 sau 3-1 câte un meci, se joacă set de aur. Dacă o echipă câştigă cu 3-0 sau 3-1, iar cealaltă cu 3-2, prima echipă merge mai departe.
Tot mâine va debuta în Cupa CEV și vicecampioana României, ACS VOlei Municipal Zalău, pe terenul echipei Galatasaray Istanbul (Turcia).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS