14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportGorjenii vizează punctele cu Voluntari

Gorjenii vizează punctele cu Voluntari

Pandurii (în alb) nu concep decât victoria cu FC Voluntari (Foto: panduriics.ro)
Pandurii (în alb) nu concep decât victoria cu FC Voluntari (Foto: panduriics.ro)

Pandurii Târgu Jiu întâlnește duminică, de la ora 18.00, pe stadionul „Municipal“ din Drobeta Turnu Severin, pe FC Voluntari, într-o partidă contând pentru runda a 16-a din Liga I. Gorjenii au ieșit din „dușul rece“ din confruntarea cu Dinamo, din Cupa României, și vor să-și descrețească frunțile cu un succes contra ilfovenilor, despre care antrenorul Edi Iordănescu afirmă că merită tratați cu respect și atenție, fiind într-o revenire de formă.
„Voluntari e o echipă în revenire de formă și, automat, de moral, datorită ultimului joc câștigat în campionat. Nu mai învinseseră pe nimeni în Liga I, iar o victorie poate să însemne pentru ei un adevărat declic din toate punctele de vedere. Mai ales mental, să prindă încredere, să realizeze că pot, iar sistemul competițional le dă șansa să nu joace cu o presiune extraordinară pentru că punctele se înjumătățesc în play-out. Plus că, de la ultimul lor meci, noi am mai jucat două partide. Ei au avut opt – nouă zile în care și-au putut gestiona foarte bine pregătirea. În afară de asta, vor veni la Severin ca outsideri și poate au mai mult de câștigat decât de pierdut“, a afirmat Edi Iordănescu într-o conferință de presă.

„Trebuie să rămânem modești“

Strategul pandurilor le cere elevilor săi să fie precauți și să ignore calculele hârtiei, considerând că nu pornesc favoriți cu Voluntari. „Trebuie să intrăm în febra jocului de campionat, cu Voluntari, să ne recuperăm din toate punctele de vedere, iar duminică să arătăm ca o echipă competitivă așa cum am arătat în ultimele nouă meciuri din Liga I. Jocul va fi cu siguranță foarte greu. Și dacă învingeam Dinamo în Cupă nu aveam nici o garanție că învingeam duminică FC Voluntari. Trag, totuși, un semnal de alarmă, public, pentru că din moment ce am ridicat nivelul prin evoluțiile și rezultatele noastre, lumea deja ne consideră favoriți la următorul meci din campionat și chiar nu suntem. Mai avem anumite etape pe care trebuie să le parcurgem. Nu ne putem transforma peste noapte într-o echipă foarte mare. Laudele ne plac, însă nu întotdeauna ne fac și bine. Noi trebuie să rămânem modești, concentrați, doar prin muncă, prin organizare și disciplină apar și rezultatele foarte bune. Vrem să ne păstrăm invincibilitatea din campionat. Voi gestiona foarte atent acest moment și voi încerca să scot maximum din acest eșec cu Dinamo. De obicei, mi-a ieșit atunci când veneam după o înfrângere. Echipa a avut o reacție bună și am fost eficienți. Ne dorim foarte tare cele trei puncte. Avem o perioadă în care putem să acumulăm în continuare puncte și vrem să ne câștigăm liniștea încă din iarnă în play-off. Adică înainte de cele trei jocuri care vor rămâne pentru primăvară“, a punctat Edi Iordănescu.
La acest joc, Edi Iordănescu va miza pe cel mai bun unsprezece, în teren urmând să intre din primul minut Unguruşan, Momcilovic, Droppa, Răduţ, Nistor și Mrzljak.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS