10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportContinuați cu victorie!

Continuați cu victorie!

Bawab (la minge) îşi doreşte revanşa în faţa Astrei după înfrângerea nemeritată din tur (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Bawab (la minge) îşi doreşte revanşa în faţa Astrei după înfrângerea nemeritată din tur (Foto: Alexandru Vîrtosu)

CS Universitatea Craiova a etalat un joc foarte bun contra lui Dinamo și a urcat în clasament, dar succesul contra „câinilor“ nu face altceva decât să-i oblige pe Bawab și compania să mențină ritmul și să forțeze o victorie chiar și pe terenul liderului. Alb-albaștrii evoluează astăzi, de la ora 20.30, la Giurgiu, contra Astrei, iar asta nu-i sperie deloc, cu toții dorind să se revanșeze după înfrângerea nemeritată suferită în tur, cu 2-1.
„Chiar înaintea antrenamentului de ieri (miercuri – n.r.) le-am spus băieților că nu pot să uit jocul din turul campionatului, când am fost conduși cu 1-0, după aceea am ratat un penalti prin Ferfelea, am egalat prin Mateiu, ne-am creat foarte multe ocazii pe final, dar nu am mai reușit să înscriem și am pierdut în prelungiri. Putem spune că avem de luat o revanșă în fața lor. Suntem conștienți că este echipa, cred eu, cu cel mai bun lot din campionatul nostru, este pe primul loc, sunt acolo jucători cu experiență inclusiv în cupele europene, au reușit să câștige și câteva trofee în ultima perioadă, dar ne vom juca șansa. Chiar dacă ne confruntăm cu câteva probleme de lot, în continuare vor lipsi cei trei fundași centrali, Izvoranu, Iliev (are contractură musculară – n.r.) și Acka, iar Zlatinski este suspendat, asta nu înseamnă că nu vom încerca să scoatem un rezultat bun. O să meargă un puști cu noi, Hreniuc, de la echipa a doua, un tânăr născut în 1997, care are perspective. Are forță, o viteză destul de bună și poate să crească și mai mult. Va fi un joc încrâncenat sau mai bine zis așa ar trebui să fie și tonul cred că ar trebui să-l dăm noi, pentru că în momentul de față Astra e pe primul loc, iar noi pe șase și avem nevoie mai mare de puncte decât rivala noastră. Sper că băieții au înțeles că trebuie să ieșim cât mai repede din această euforie pe care ne-a dat-o victoria cu Dinamo și mâine (astăzi – n.r.) trebuie să fim cât se poate de concentrați. Va trebui să nu facem deloc greșeli individuale și atunci putem să sperăm într-un rezultat bun“, a declarat Emil Săndoi.

Jucătorii promit să mențină ritmul

Și jucătorii Craiovei vor revanșa la Giurgiu și spun că fac tot posibilul să repete evoluția bună din meciul cu Dinamo.
„Încerc la fiecare meci să joc bine și să fac tot ce e mai bine pentru echipă. Acum, că tot am marcat două goluri cu Dinamo, sper să continui perioada asta bună. Vrem să ne revanșăm pentru meciul tur, pentru că meritam să câștigăm, le-am fost superiori. O să fie un meci foarte greu, Astra e cea mai bună echipă din campionat în prezent, dar nici o formaţie nu este invincibilă. Trebuie să fim cu picioarele pe pământ, să trecem peste victoria cu Dinamo, pentru că nu am câștigat nimic până acum, și luptăm ca să luăm cele trei puncte“, a spus Thaer Bawab, explicând și jocul său fluctuant: „Sincer, am trecut peste o perioadă mai puțin bună, pentru că a fost o chestie care m-a afectat puțin. Am trecut peste multe și la Mediaș, cu banii, dar aici, la Craiova, nu a fost vorba despre așa ceva, suntem la zi și suntem mulțumiți. Sunt alte chestii legate de conducere, despre care nu are rost să vorbim. Am trecut peste multe, sper să fie așa și de data asta și să-mi ajut colegii și echipa să fim minimum în play-off“.
Prezenți la „Repriza de Sud“ de la Alege TV și Radio Sud, fundașul Sebastian Achim și preparatorul fizic Cornel Blejan, mizează pe un rezultat pozitiv al CS Universitatea Craiova.
„Am uitat de meciul cu Dinamo imediat cu primul antrenament. Știm că lumea are așteptări mari acum de la noi și vrem să le confirmăm că suntem pe drumul cel bun și să câștigăm la Astra“, a afirmat Achim.
„Este foarte multă seriozitate la echipă, băieții au uitat de Dinamo și sunt pregătiți fizic, psihic și tactic să obțină un rezultat bun cu Astra“, a punctat Blejan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS