8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbaliștii de la Tăcerea Craiova caută bani pentru Liga Campionilor

Fotbaliștii de la Tăcerea Craiova caută bani pentru Liga Campionilor

Fotbaliștii craioveni sărbătoresc cel mai recent trofeu cucerit
Fotbaliștii craioveni sărbătoresc cel mai recent trofeu cucerit

Un grup de tineri craioveni surdo-muți pasionați de fotbal evoluează sub culorile echipei Tăcerea Craiova. Jucătorii sunt foarte talentați și în țară nu au rivali pe măsură la competițiile unde participă. An de an au cucerit titlul de campioni naționali, dar și-au trecut în palmares și numeroase trofee obținute la competiții internaționale. În primăvara acestui an, fotbaliștii de la Tăcerea și-au împlinit un vis, acela de a participa în competiția supremă intercluburi, Liga Campionilor, în Austria. S-au clasat pe locul 16 din 24 de echipe, dar au fost nemulțumiți de cum s-au prezentat acolo, promițându-și că la următoarea participare altul va fi rezultatul.
După ce au obținut un nou titlu de campioni naționali, jucătorii craioveni și-au câștigat dreptul de a merge din nou la „masa bogaților“, așa cum i se zice principalei competiții europene intercluburi, care în 2016 se va disputa la Huelva, în Spania. Numai că până să-și arate talentul la fotbal, componenții echipei au nevoie de bani, să achite cheltuielile. Mâine este termenul-limită de depunere a taxei de înscriere, 250 de euro.
Antrenorul Felix Ungureanu a vorbit despre problema jucătorilor hipoacuzici, care ar avea nevoie de aproximativ 5.000 de euro pentru a participa în Liga Campionilor. „Președintele clubului, Marius Parască, singurul din echipă care lucrează și are un venit stabil, a spus că împrumută el de la cineva 250 de euro pentru taxa de înscriere, dar problema este că apoi să facem rost de restul banilor pentru deplasare, cazare, masă.
Așa, dacă plătim acești bani și nu găsim apoi bani, îi pierdem și este păcat. Am depus cerere la primărie să ne ajute cu transportul, așa cum a făcut-o și data trecută și de acum băieții încep să caute bani, pe la firme, pe la oameni de bine. La competițiile interne plătesc totul din buzunarul lor. Chiar îi întreb de unde fac rost, pentru că v-am spus, doar Parască lucrează. Sunt pasionați, sunt buni, dar fără bani nu poți face nimic. Au nevoie de ajutor financiar“, a explicat Ungureanu pentru GdS.
Nu mai târziu de săptămâna trecută, fotbaliștii de la Tăcerea Craiova și-au demonstrat încă o dată valoarea. Au câștigat un turneu internațional disputat în Sala Sporturilor „Ion Constantinescu, cu 14 echipe participante, dintre care patru de la cluburi străine, din Turcia, Olanda, Italia și Bulgaria. În finală, craiovenii au trecut de turci cu 3-0. Doi jucători din Bănie au primit distincții individuale. Marian Nicola a fost desemnat cel mai bun portar, iar Ionuț Preoteasa a fost golgheterul competiției.

10471439_405284539662998_2351446750708481743_n

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS