10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii au fost scoşi de "câini" şi din Cupa României

Pandurii au fost scoşi de „câini” şi din Cupa României

Gorjenii (în albastru) nu au învins „câinii” nici din a treia încercare
Gorjenii (în albastru) nu au învins „câinii” nici din a treia încercare

Formaţia Pandurii Târgu Jiu a ratat calificarea în sferturile de finală ale Cupei României după ce a fost învinsă ieri seară, scor 2-3 (2-1), de Dinamo Bucureşti, într-o partidă disputată pe stadionul „Municipal” din Drobeta Turnu Severin. Golurile „câinilor” au fost marcate de Nedelcearu (‘8), Rotariu (’51) şi Vojnovici (’90), în timp ce pentru gorjeni au înscris Hora (’13) şi Nedelcearu (’31 – autogol).

Pandurii: Stanca – Săpunaru, Filippeto, Erico (’90, Wellington), Grecu – Salgado , Piţian (’72, Mrzljak) – Nicoară, Khalouta (’67, Nistor), Ciucur – Hora. Antrenor: Edi Iordănescu.

Dinamo: I. Popescu – Fai, Mevlja, Puljic, Feussi – Şerban (’81, C. Matei), Nedelcearu – Gavrilă (’46, Vojnovic), Rotariu (’90, Ov. Marc), Palic – Gnohere. Antrenor: Mircea Rednic.

Cartonaşe galbene: Grecu ’89 / Fai ’39.

Au arbitrat: Ovidiu Haţegan – Sebastian Eugen Gheorghe, Vasile Marinescu; Adrian Illyeş.

Observatori: Marian Salomir, Aurel Ionescu.

În afara lui Dinamo, în sferturile de finală ale Cupei României s-au mai calificat echipele Astra Giurgiu, CSMS Iaşi, ACS Poli Timişoara, ASA Târgu Mureş şi CFR Cluj.

Partidele FC Viitorul – FC Botoşani şi FCM Baia Mare (Liga a II-a) – Steaua Bucureşti se vor disputa astăzi.

 

Edi Iordănescu: Am scăzut nivelul în repriza secundă

 

Antrenorul pandurilor, Edi Iordănescu, consideră că schimbările făcute în primul unsprezece după meciul cu Steaua au contribuit decisiv la ratarea calificării în sferturile Cupei.

„Eram foarte conştienţi că e extrem de dificil să pregăteşti în doar câteva zile două meciuri contra Stelei şi a lui Dinamo. Am apelat la soluţia de a schimba un număr mare de jucători între cele două meciuri. Am avut şapte jucători noi faţă de meciul de la Bucureşti şi asta s-a văzut. Ne-am asumat aceste riscuri şi e normal ca relaţiile de joc să aibă de suferit când faci atâtea schimbări. Noi am scăzut nivelul în repriza secundă, având şi jucători care vedeau după perioade mai lungi de inactivitate, cum sunt Erico sau Grecu. Am scăzut din turaţie şi asta s-a văzut. Am considerat că şi alţi jucători trebuie să primească şanse. Cupa reprezenta un obiectiv şi ne pare rău că am fost eliminaţi. Acum ne aşteaptă un meci extrem de dificil în campionat, chiar dacă mulţi ne văd favoriţi”, a declarat Edi Iordănescu, la Digi Sport.

 

Stanca şi Săpunaru, supăraţi

 

Foarte afectaţi de înfrângerea suferită în faţa lui Dinamo au fost portarul Răzvan Stanca şi mijlocaşul Cristi Săpunaru.

„Ne-au bătut pe greşelile noastre. Sunt supărat pentru că îmi doream din tot sufletul să câştigăm acest meci. Nu avem un complex cu Dinamo, pentru că i-am bătut anul trecut şi la noi, şi la ei. Cum ar veni, suntem chit… Ne-am retras în repriza a doua şi meciul s-a scris la două faze fixe. Ne reproşăm că n-am fost mai concentraţi. A fost un meci de Cupă, acum trebuie să ne axăm pe campionat”, a declarat Răzvan Stanca.

„E al doilea meci consecutiv în care luăm gol pe final de meci… Noi suntem o echipă care ar trebui să domine aceste dueluri aeriene, dar am luat goluri pe faze fixe. Nu ştiu dacă e nedrept… A fost un meci frumos şi cred că un egal era echitabil, asta e părerea mea. Am controlat meciul în prima parte, iar Dinamo a început bine a doua repriză. Chiar îmi pare rău pentru că îmi doream mult această calificare. Cel mai rău e că primim goluri pe final de meci. Sunt frustrat pentru că se întâmplă din nou”, a spus Săpunaru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS