14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportNae Tilihoi: Victoria cu Dinamo ne-a uns la suflet

Nae Tilihoi: Victoria cu Dinamo ne-a uns la suflet

Tilihoi

Fostul fundaș al Craiovei Maxima, Nicolae Tilihoi (foto), este entuziasmat după victoria obținută de CS Universitatea în fața rivalei de o viață, Dinamo, rezultatul de 3-0 înregistrat pe „Extensiv“ făcând-o memorabilă. „Limbă“, care a driblat boala grea ce l-a încercat, este de părere că alb-albaștrii lui Emil Săndoi trebuie să facă eforturi și să mențină forma bună și jocul etalat contra „câinilor“, fiind convins că astfel vor continua să intre multe puncte în contul grupării din Bănie.
GdS: Ce mai faceți?
Nicolae Tilihoi: Mă simt excelent. Sunt aproape de normal conform analizelor făcute, dar tratamentul îl fac în continuare pentru că ne e frică să nu cumva să facem iar vreo boacănă. M-a ajutat foarte mult doctorul meu oncolog, neamțul Michael Schenker, care a avut mare grijă de mine și îi urez multă sănătate și viață lungă. Acest om m-a făcut bine dintr-o boală extraordinar de grea. Știi că legitimația cu numărul unu de la CS Universitatea Craiova el o are? A cumpărat-o pentru că e fan înrăit. E mare microbist. Vine la meciuri cu fularul la gât și stă pe scaunul numărul unu de la oficială.
GdS: La starea asta de bine a contribuit și victoria cu Dinamo?
N.T.: Bineînțeles. Oriunde mă duc în oraș toată lumea este entuziasmată de această victorie. Pe toți ne-a uns la suflet. Începe lumea să simtă că există fotbal bun în Craiova după acest succes cu Dinamo. S-a creat o atmosferă plăcută. Știi, în viață, toată lumea te blamează când lucrurile nu merg bine, dar nu știe nimeni cât muncești ca să o scoți la capăt și ești mereu îngândurat. Când obții o astfel de victorie, uiți de toate necazurile și te bucuri cu toată ființa ta. Jucătorii au înțeles, în sfârșit, ce înseamnă spiritul oltenesc și ce vrea publicul. Suporterii îți dau sufletul lor, dar trebuie să te comporți ca atare, pentru că, în caz contrar, te elimini singur. Și ca club, și ca fotbalist. Meciul ăsta mi-au plăcut toți, iar cei din tribune au fost senzaționali, au emanat multă energie pozitivă.
GdS: Vă așteptați la un succes atât de clar și de frumos?
N.T.: Nu atât de clar, dar la o victorie muncită da. Eram îngândurat zilele trecute, mă întrebam câți vor înțelege că aici trebuie să faci sacrificii ca să învingi Dinamo, să nu dezamăgești o lume întreagă. A fost o victorie splendidă, de ținut minte. Bravo, lor! Înaintea acestui meci mă gândeam că jucătorii nu sunt încă la nivelul la care vrea publicul și noi, cei din Craiova Maxima, și că nu pot câștiga jocurile-cheie și mă bucur că m-au contrazis. Trebuie să păstreze și de acum înainte această stare de concurs, să ne convingă de valoarea lor, să nu apară oscilații și atunci sigur că vor apărea și alte bucurii.

„Acum s-a trezit Craiova“

GdS: Am urcat pe locul șase, loc de play-off.
N.T.: E foarte bine. E un loc bun, dar eu vreau să terminăm înaintea lui Dinamo. Vreau să fim mai buni ca ei fie și cu un gol și chiar cu un șut, ca să glumesc puțin. Când suntem înaintea „câinilor“ sunt fericit. Echipa este în ascensiune și asta e foarte bine. Avem mulți jucători în formă și atunci lucrurile stau bine. Fotbalul oltenesc este cu fente, cu driblinguri, cu călcâie, cu inventivitate, să fie adrenalină. Nouă nu ne place să fim dominați, să așteptăm contraatacul. Acum s-a trezit Craiova. Prin jocul de duminică, echipa asta a câștigat mai mulți fani și a întors cu fața spre ea pe toată lumea. Iubitorii fotbalului și-au dat seama că se construiește o echipă performantă, se vede că se vrea ceva și că e seriozitate.
GdS: Ce facem vineri, cu Astra, la Giurgiu?
N.T.: Cred că echipa nu va da înapoi, în sensul că va avea vreo sincopă. Acest meci depinde foarte mult de noi, pentru că trebuie să marcăm. Astra joacă deschis, iar dacă noi marcăm vom face sigur un rezultat pozitiv. Ei marchează multe goluri acasă, dar se deschid, iar, dacă noi suntem puțin atenți și marcăm primii, vom câștiga. Eu sunt optimist, mizez pe victorie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS