16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportȘtefania Priceputu a câștigat și titlul balcanic

Ștefania Priceputu a câștigat și titlul balcanic

Ştefania Priceputu (cu cupa în mână) a cucerit două medalii la Campionatul Balcanic din Turcia
Ştefania Priceputu (cu cupa în mână) a cucerit două medalii la Campionatul Balcanic din Turcia

Luptătoarea craioveană Ștefania Priceputu (LPS „Petrache Trișcu“ – CSM Craiova) poate spune că a avut un an de excepție. După ce în vară cucerea titlul de campioană mondială pe plajă, campioană europeană și vicecampioană mondială pe saltea, sportiva din Bănie și-a trecut în palmares, la sfârșitul săptămânii trecute, și titlul de campioană balcanică la categoria cadeți, în cadrul competiției desfășurate la Bursa (Turcia). Eleva lui Valentin Boboșca a fost cea mai bună competitoare la categoria 43 de kilograme, iar succesul său nu a reprezentat o surpriză pentru antrenor: „A încheiat în forță sezonul extern. După rezultatele obținute la Europene și Mondiale nici nu mă așteptam să nu iasă campioană balcanică. Dacă lua aurul și la Mondiale puteam spune că a avut un an sută la sută de aur“, a spus ieri Boboșca.
În întrecerea pe echipe de la Campionatul Balcanic, Ștefania și colegele sale din lotul României au luat medalia de bronz.
În întrecerea masculină au participat doi craioveni. Gheorghe Constantin (LPS „Petrache Trișcu“ – CS Universitatea) a cucerit medalia de bronz la categoria 63 de kilograme, dar a luat bronz și cu echipa României, din care a făcut parte și Denis Constantin (LPS „Petrache Trișcu“). La individual, acesta din urmă s-a clasat pe locul șase la categoria 76 de kilograme. Gheorghe Constantin și Denis Constantin sunt antrenați de frații Marius și Aurel Cimpoeru.
Tot la sfârșitul săptămânii trecute, la Târgoviște s-a desfășurat finala competiției „Campionul de Mâine“, rezervată copiilor, în organizarea Federației Române de Lupte. De la Craiova, Sorin Lăzărică (antrenor Valentin Boboșca) și Oana Vânturici (antrenor Petre Banciu) s-au impus la categoria lor de greutate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS