12.8 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăSportAtleții craioveni au acaparat podiumul

Atleții craioveni au acaparat podiumul

Podium sută la sută craiovean: Marius Ionescu (centru), Andrei Ştefana (stânga) şi Marius Buşcă
Podium sută la sută craiovean: Marius Ionescu (centru), Andrei Ştefana (stânga) şi Marius Buşcă

Alergătorii craioveni și-au dovedit încă o dată valoarea, concurând sâmbătă pe „iarba verde de acasă“, la Hipodromul din Parcul „Nicolae Romanescu“ în cadrul Campionatului Național de cros. Vremea a fost frumoasă și după atâtea zile ploioase soarele și-a făcut apariția.
Nu doar soarele a strălucit, ci și atleții din Bănie, care au obținut mai multe medalii.
Podiumul de la seniori, individual, a fost de pus în ramă. Trei prieteni buni, reprezentați ai clubului organizator, CSM Craiova, au oprit medaliile acasă după o cursă frumoasă întinsă pe distanța de zece kilometri.

Marius Ionescu: Acest titlu mă ține în priză

Maratonisul Marius Ionescu, care la anul va merge la Jocurile Olimpice, a câștigat un nou titlu național la cros, probă în care nu știe dacă a luat vreodată locul doi pe plan intern. „Piciul“ a fost urmat de Andrei Ștefana, iar Marius Bușcă a obținut medalia de bronz.

DSC_0305
Cei trei, alături de Paul Brabiescu-Călinescu, Mădălin Ionescu și Aurel Rotaru, au devenit campioni și la echipe. Craiovenii au urcat pe podium în aplauzele tuturor celor prezenți, antrenori, dar și sportivi pentru care cei mai sus enumerați sunt exemple demne de urmat.

DSC_0109
Obișnuit să alerge la competiții internaționale, Marius Ionescu nu mai alergase de ceva vreme la Campionatul Național de cros, iar sâmbătă s-a simțit foarte bine alături de familie și prieteni.
„M-am simțit bine. Nu am mai alergat de mult sub privirile părinților mei. Este bine că am încheiat cursa pe primul loc, altfel poate eram dezamăgit. Din 2013 nu am mai participat la cros, iar acum când am aflat că este la mine acasă, la Craiova, campionatul, am decis să particip. Aveam orgoliul personal să arăt lumii că încă sunt competitiv și în curse mai scurte, chiar dacă acum fac maraton. Este binevenit acest titlu național pentru mine, mă ține în priză și nu mă lasă să intru în rutină. Pe podium au fost doi colegi de-ai mei de la Craiova. Mă gândeam că va fi așa, pentru că știam ce poate fiecare și mă bucur că a ieșit așa, pentru că într-o cursă, dincolo de valoare, se pot întâmpla multe, poți călca strâmb sau să îți vină rău“, a explicat sportivul care de puțină vreme are dublă legitimare cu clubul CSM Ploiești.
Andrei Ștefana, care și în 2014 fusese tot medaliat cu argint, și-a felicitat colegii care au urcat pe podium. „Am fost toți trei din Craiova pe podium, lucru care nu s-a mai întâmplat până acum. Cursa a fost frumoasă, dar destul de grea, cu un adversar foarte bun, Marius Ionescu, care a și câștigat. Vreau să îl felicit și pe Marius Bușcă că a luat bronzul. A fost o bucurie că după mult timp acest concurs s-a ținut la noi acasă“.
Marius Bușcă și-a dorit mult să prindă podiumul și a reușit. „Mi-am dorit tare mult să urc pe podium și am reușit. Bucuria și plăcerea mea au fost să alerg cu cei mai buni din țară, Ionescu și Ștefana, și era păcat la ce atmosferă frumoasă a fost acolo să nu fie un podium sută la sută craiovean. În ultimele cinci weekenduri am avut mai mereu curse, dar am vrut să prind vârful de formă la acest concurs, unde ne priveau prietenii, rudele, a venit și sora mea. A ieșit bine, soarele ne-a luminat, deși ne temeam că va fi ceață“. Bușcă și Ștefana au dublă legitimare CSM Craiova – Steaua București.

Șapte medalii pentru CSM

CSM Craiova a mai cucerit alte patru medalii. Echipa feminină de tineret, alcătuită din Alina Bățilă, Corina Pârvu, Ionela Oltean, Neli Arvatu și Liliana Manolache, a devenit și ea campioană națională, echipa feminină de senioare (Mihaela Prunduș, Elena Moagă, Mihaela Popescu, Alina Nițuleasa, Delia Pădureanu) a luat medalie de argint, iar Bogdan Motogna a urcat pe treapta a treia a podiumului la tineret.
„Chiar dacă nu au fost toate cele șapte medalii de aur sunt mulțumit, mai ales de faptul că la seniori podiumul a fost alcătuit din sportivi de la CSM. Îmi pare rău că senioarele nu au luat și ele aurul. Cred că din punct de vedere organizatoric, totul a ieșit bine și acum ne putem gândi ca în viitor să cerem organizarea aici și a unui Campionat Balcanic“, a concluzionat Ionuț Vădeanu, directorul adjunct al CSM Craiova.,

Ancuța Bobocel, din nou campioană

DSC_0060

Alt titlu național a rămas în Craiova, dar în vistieria clubului CS Universitatea. Ancuța Bobocel a fost cea mai bună în cursa senioarelor, dovedind că rămâne o sportivă excepțională. La finiș, Ancuța a fost așteptată de fetița sa de doar câteva luni Eva Maria. Gândul sportivei se îndreaptă spre viitor, la o calificare la Jocurile Olimpice de la Rio, în proba care a consacrat-o, 3.000 de metri obstacole.

DSC_0068
„Îmi amintesc că pe Hipodromul din Craiova am participat la primele mele concursuri când eram micuță, iar acum am reușit din nou să ies campioană. Am obținut medalia de aur, dar cel mai prețios „trofeu” al meu este fiica mea. Le mulțumesc celor care au avut încredere în mine“, a spus eleva lui Marin Istrate.
Alte oltence medaliate au fost Andreea Pișcu (CS Pandurii Târgu Jiu) – bronz la junioare și craioveanca Ionela Dincă – aur cu echipa CSU Galați.

Merg la Campionatul Balcanic

Campionatul Național de cros a reprezentat criteriu de selecție pentru Campionatul Balcanic, programat luna viitoare în Croația. Craiovenii clasați pe podium se pregătesc acum de Balcaniadă, acolo unde vor merge atât la individual, cât și cu echipa. Apoi, în luna decembrie, va urma Campionatul European de cros, găzduit de Franța.

Galerie foto:

DSC_0038

DSC_0041

DSC_0043

DSC_0047

DSC_0048

 

DSC_0083

DSC_0100

DSC_0101

DSC_0118

DSC_0122

DSC_0127

DSC_0137

DSC_0141

DSC_0146

DSC_0153

DSC_0161

DSC_0162

DSC_0166 DSC_0174

DSC_0179

DSC_0181

DSC_0186

DSC_0194

DSC_0196

DSC_0200

DSC_0225

DSC_0237

DSC_0247

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS