16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii lui Edi Iordănescu scriu istorie

Pandurii lui Edi Iordănescu scriu istorie

Venit în vară, Hora s-a adaptat foarte repede la Pandurii
Venit în vară, Hora s-a adaptat foarte repede la Pandurii

Formația Pandurii Târgu Jiu s-a impus luni seară, la Severin, cu 3-1 în fața lui ACS Poli Timișoara, iar victoria nu este una oarecare, ci a reprezentat un punct important în istoria clubului gorjean. Trupa lui Edi Iordănescu a bifat cel de-al optulea meci consecutiv fără înfrângere în Liga I, iar această performanţă depășește precedentele două perioade de invincibilitate, din edițiile 2007-2008 (antrenor Eugen Neagoe) şi 2012-2013 (antrenor Petre Grigoraş), în care gorjenii s-au oprit după șapte partide la rând cu punct sau puncte câștigate.
Interesant este că partida cu ACS Poli Timișoara a fost cea de a 350-a disputată de olteni pe prima scenă a fotbalului românesc.
„Sigur că ne bucură că am mai pus trei puncte în clasament, că prelungim perioada bună pe care am început-o de ceva vreme și mă refer la rezultatele pozitive, e meritul băieților pentru asta. Am fost puțin supărat după joc, pentru că am început foarte bine partida cu Timișoara, am marcat trei goluri, după care trebuia să gestionăm cu totul altfel repriza a doua și chiar și finalul primei părți. A intervenit o relaxare pe care nu trebuia să o acceptăm și asta a fost echivalentul cu pierderea concentrării, pierderea organizării. În repriza a doua am fost echipa care nu a avut inițiativa și controlul jocului. Sigur, aceste lucruri se uită în câteva zile, însă pentru mine sunt amănunte importante și nu e vorba de faptul că sunt foarte pretențios, ci că întotdeauna vreau să ridic nivelul echipei și să-i fac pe băieți să creadă cu adevărat în forțele lor. Doar atunci când ești serios și concentrat poți să-ți atingi plafonul din punct de vedere al potențialului. Mă bucur că după această întrerupere nu ne-am pierdut forma și ritmul, pentru că ne-a fost un pic teamă că pauza ne-ar putea tăia puțin din elan, dar se pare că am gestionat-o bine“, a declarat Edi Iordănescu, la conferința de presă de după meci.

„Cu Steaua trebuie să avem personalitate“

Pentru Pandurii urmează un meci cu Steaua, la București, programat duminică, de la ora 20.00, iar Edi Iordănescu își dorește să înregistreze un nou rezultat pozitiv.
„Avem destul timp să pregătim acest joc important, care are tot trei puncte puse în joc. La București, cu Steaua, trebuie să arătăm că avem personalitate și așa putem să facem și un rezultat pozitiv. I-am bătut anul trecut, ne-au învins ei acum, dar nu mă gândesc că avem vreo poliță de plătit, ci că este un joc foarte important și contează foarte mult ca și puncte în clasament, și ca imagine. Când întâlnești Steaua, e normal ca atenția să fie mai mare. Sper să confirmăm faptul că putem fi o echipă bună a campionatului, care poate emite pretenții, pentru că noi ne dorim să mergem în play-off“, a spus Edi Iordănescu.

Hora i-a întrecut pe Budescu și Cristiano Lopez

Cele două goluri marcate în poarta celor de la ACS Poli Timișoara i-au adus lui Ioan Hora fotoliul de lider în clasamentul golgheterilor din Liga I. Atacantul pandurilor are opt goluri și i-a depășit pe Cristian Lopez (CFR Cluj – șapte goluri) și Constantin Budescu (Astra – șase goluri).
„Mă bucur pentru cele două goluri, pentru victorie și vreau să continuăm pe această cale. Știam că Poli ia gol în prima repriză mai tot timpul și am forțat asta. Meciul a fost ușor doar în primele 20-30 de minute“, a declarat, conform gorjeanul.ro, Ioan Hora.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS