10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCostin Dumitrescu: „Vrem cinci victorii în următoarele şapte meciuri“

Costin Dumitrescu: „Vrem cinci victorii în următoarele şapte meciuri“

_DSC0004

Handbaliştii de la CS Universitatea Craiova vor juca duminică (ora 12.00), pe teren propriu, cu Academia Minaur Baia Mare. Oltenii sunt neînvinşi în acest sezon, iar antrenorul principal Costin Dumitrescu (foto) a vorbit despre prezentul şi viitorul echipei.
Gazeta de Sud: După şase etape, CS Universitatea Craiova ocupă locul trei în Divizia A, seria B, cum vă simţiţi?
Costin Dumitrescu: Ne simţim foarte bine şi sper să rămânem cât mai mult în top 3. Am putea fi şi pe locul 1, dar echipele din faţa noastră au un joc mai mult, deoarece în seria noastră sunt 13 echipe şi în fiecare rundă stă câte una. Noi am stat deja, în etapa a doua, iar cei de pe locurile 1 şi 2 nu au stat. Eu încerc să rămân cu picioarele pe pământ pentru că avem o echipă extrem de tânără şi nu ştiu dacă putem ţine ritmul acesta la nesfârşit.
GdS: Duminică, jucaţi cu Academia Minaur Baia Mare. Vine a şasea victorie consecutivă?
C.D.: Am avut accidentări, doi din cei trei apărători centrali sunt incerţi, plus portarul Păun. În condiţiile date, ne aşteaptă un meci greu. De asta contează foarte mult să avem un lot echilibrat, jucători de aceeaşi valoare pe posturi. Jucăm cu o echipă foarte apropiată ca medie de vârstă. Minaur este un centru care atrage jucători din tot Maramureşul şi din Moldova. Sunt sigur că va fi un meci intens, foarte disputat. Ne dorim foarte tare victoria. Vreau să nu mai fie un joc decis pe ultimele minute, pentru că pentru noi, antrenorii, nu sunt plăcute aceste meciuri. Invit oamenii să vadă un meci frumos şi să ne susţină pentru a şasea victorie.

Chiar dacă am câştiga seria, puterea financiară nu ne permite să promovăm

GdS: Aţi avut un start bun de sezon, probabil multă lume vă întreabă de promovare în Liga Naţională.
C.D.: Când merg la meciuri în Polivalentă mă abordează multă lume şi mă întreabă: dar voi când mai ajungeţi în Liga Naţională? Răspunsul nu este la mine. Cu tot sprijinul domnului director Pavel Badea, chiar dacă am câştiga seria, puterea financiară nu ne permite asta. Avem un buget poate de 100 de ori mai mic decât cea mai slabă echipă din prima ligă. Dacă terminăm pe podium nu am vrea decât să fie un semnal de alarmă, să se uite şi la noi cine trebuie, poate am primi sprijin financiar şi putem vorbi despre altceva. Ne dorim promovarea, dar în condiţiile date ne dorim să fim pe primul loc, iar dacă vom găsi finanţare, cu siguranţă vom merge în prima ligă. Multă lume trăieşte nostalgia acelor vremuri când noi eram în fruntea ligii naţionale şi umpleam Polivalenta. Sunt bucuros că Universitatea Craiova, cu palmaresul ei, este aici şi se bate. Pentru mine, CSU înseamnă enorm, este ceva ce mă identifică cu cele mai mari performanţe din viaţa mea sportivă. Nu pot decât să-mi doresc ca această echipă să ajungă în Liga Naţională. Sunt convins că sunt mulţi suporteri care stau ascunşi şi mulţi potenţiali sponsori, şi nu căutăm sponsori extrem de mari, vor veni. Ca soluţie, eu văd un suport din partea primăriei, suplimentat de mulţi sponsori mici. Este mult mai uşor de găsit iubitori ai handbalului cooptaţi să cotizeze o sumă mică, să nu se simtă în bugetul lor.
GdS: Mai aveţi de disputat şapte etape în 2015. Câte puncte credeţi că puteţi obţine?
C.D.: Ştiu ce înseamnă tinereţea echipei. Ne propunem ca din cele şapte etape de anul acesta să câştigăm cel puţin cinci. Am fi extrem de mândri dacă am reuşi. Trebuie să fim foarte atenţi meci de meci, pentru că nu avem acea valoare în care să priveşti relaxat vreunul din cele 26 de meciuri din campionat.

Suporterii sunt doritori de performanţă

GdS: Jucaţi în Sala „Ion Constantinescu“ majoritatea partidelor de acasă. Aţi vrea să evoluaţi mai mult în Polivaletă?
C.D.: Este frumos când jucăm în Polivalentă, arată foarte bine, dar sunt nişte costuri mai mari şi nu ni le permitem. Jucăm acolo doar când facem cuplaj cu una dintre echipele de la SCM. Ne-am obişnuit în sala noastră mică. Ştiţi cum se spune, unde te antrenezi, acolo joci cel mai bine. Am jucat la Cluj într-o sală de 7.000 de locuri, iar noi nu făcusem de astă primăvară un antrenament în Polivalenta noastră. Mi-a fost teamă de pierderea orientării, dar a ieşit bine.
GdS: Cum aţi caracteriza suporterii care vin la meciurile echipei CS Universitatea?
C.D.: La olteni, cu cât ai performanţe mai înalte, cu atât vei avea mai mulţi spectatori. Aşa suntem noi, cunoscători de sport şi doritori de performanţă. Spectatorii care vin la meciurile noastre, în general sunt un pic adormiţi, dar pe final de meci îşi schimbă radical modul de exprimare. Participă alături de noi. Un meci câştigat la zece goluri nu e atractiv pentru public, dar când e pe muchie de cuţit sunt cu noi. Cu Oradea, pe final, când au simţit că echipa are nevoie de ajutor, au fost alături de noi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS