21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportÎnvingeți şi în Banat!

Învingeți şi în Banat!

Bogdan Popescu (în alb) este pregătit pentru un succes la Timişoara, oraş unde a jucat sezonul trecut (Foto: Lucian Anghel)
Bogdan Popescu (în alb) este pregătit pentru un succes la Timişoara, oraş unde a jucat sezonul trecut (Foto: Lucian Anghel)

Baschetbaliştii de la SCM-U Craiova joacă astăzi, de la ora 19.00 (netelevizat), pe terenul formaţiei BC Timişoara, într-o partidă din cadrul etapei a treia din Liga Naţională.
Craiova este una dintre cele trei echipe care a câştigat ambele meciuri disputate în noul sezon din campionat, Cătălin Burlacu şi colegii săi reuşind victorii frumoase şi muncite în faţa unor adversari cu pretenţii la play-off.
În runda inaugurală, elevii lui Oliver Popovic s-au impus la Piteşti, după o repriză de prelungiri, iar duminica trecută, alb-albaştrii au câştigat la un punct diferenţă derbiul oltean cu Energia Târgu Jiu.
Craiovenii au plecat la Timişoara încrezători că pot continua seria succeselor. Adversara nu traversează o perioadă bună, problemele financiare fiind reflectate în evoluţia echipei. Bănăţenii au pierdut primele două meciuri, cu Sibiu (scor 89-60) şi Oradea (61-53), iar la începutul acestei săptămâni l-au pierdut şi pe antrenorul Dragan Petricevic, care şi-a anunţat demisia pentru a trage un semnal de alarmă, deoarece jucătorii sunt neplătiţi, iar clubul are probleme financiare.

Popescu, faţă în faţă cu fosta echipă

Bogdan Popescu a venit la SCM-U Craiova chiar de la BC Timişoara. Ştie de problemele extrasportive de acolo, dar crede că în teren meciul nu va fi aşa de uşor pentru el şi colegii săi. „Noi mergem să câştigăm. Toată lumea ştie că Timişoara are mari probleme financiare şi de lot. Este o echipă schimbată sută la sută, faţă de acum o lună, când am plecat eu de acolo. Nu ştiu dacă va fi un meci uşor pentru că acei jucători sunt foarte buni, cu state vechi în baschetul românesc. Părerea mea este că îşi vor apăra şansele până la un punct, după care cred că vor ceda. Noi trebuie să mergem concentraţi, pentru că, repet, nu va fi un meci uşor, chiar dacă acolo este o situaţie delicată“, a spus experimentatul jucător.
După plecarea lui Dragan Petricevic, echipa BC Timişoara va fi condusă de cel care se ocupă de echipa secundă a clubului, Cristian Bota, împreună cu Nenad Markovic şi Radenko Toroman, cel care se ocupa şi de academia de tineri a BCT, ambii foşti secunzi ai lui Petricevic.

„Cel mai bine este la sfârşitul sezonului pe primul loc“

Întrebat cum se simte în partea superioară a clasamentului, „Pope“ este de părere că acum nu are relevanţă prea mare configuraţia clasamentului, pentru că este abia începutul campionatului: „Nu ştiu dacă ne dorim acum să fim pe primul loc. Dacă o să fie acum o să fie foarte bine. Cel mai bine este să fii la sfârşitul campionatului pe primul loc. Este începutul sezonului, este bine că ne aflăm în faţă, avem continuitatea victoriilor şi este important să o ţinem tot aşa. Avem dorinţe mari în acest sezon: să aducem un Final Four, o Cupă, la acest club frumos care creşte de la an la an. Dacă o ţinem tot aşa se va sfârşi cu un trofeu“, a încheiat Popescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS