9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCraioveanul Sorin „Pantera“ Tănasie va debuta în kickboxing

Craioveanul Sorin „Pantera“ Tănasie va debuta în kickboxing

Sorin „Pantera“ Tănasie (stânga) a acceptat o nouă provocare - un meci de kickboxing (Foto: sportnews.ro)
Sorin „Pantera“ Tănasie (stânga) a acceptat o nouă provocare – un meci de kickboxing (Foto: sportnews.ro)

Pugilistul craiovean Sorin „Pantera” Tănasie vrea să încerce cât mai multe experiențe în lumea sporturilor de contact. După o carieră în box și un meci de MMA, la începutul anului trecut, fostul campion mondial la box – juniori, va susține vineri primul său meci de kickboxing, în cadrul galei internaționale ACB KB3 Grand Prix Final de la Sibiu. „Am decis să particip și în galele de kickboxing pentru că este mai ușor să treci de la box la kickboxing decât de la box la MMA. Am mai avut oferte și pentru meciuri de MMA, dar le-am refuzat pentru că nu mă regăsesc, simt că nu mă reprezintă”, și-a motivat ieri decizia sportivul de 34 de ani.

Va înfrunta un ungur

În cadrul galei din Sala „Transilvania“, „Pantera“ îl va avea ca adversar pe un sportiv din Ungaria, Aron Szilaghyi, care a mai luptat în România în octombrie 2014, la Botoşani, în gala de MMA RXF 13, unde l-a învins prin ghilotină, în runda a treia, pe băcăuanul Florin Lupu. Szilagyi, de 19 ani, este practicant de kickboxing, MMA şi box.
Sorin Tănasie se află de zece zile la Sibiu, acolo unde se pregătește la clubul SuperPro. „Mereu când am meciuri vin și mă pregătesc la SuperPro, un club din care fac parte și care este o filieră a clubului din Olanda. Cum cei de la SuperPro organizează gala în parteneriat cu RXF Promotion. Și cum eu sunt singurul boxer din echipa celor de la Sibiu am zis să încerc și kickboxing. Am lucrat și picioarele, dar tot pe brațe mă bazez. Mă simt ca acasă la Sibiu, aici este a doua casă pentru mine după Craiova. Mi-au zis mulți prieteni că vor veni să mă susțină“, a mai adăugat sportivul. Gala de la Sibiu, transmisă de Sport.ro și Eurosport, este una puternică și cuprinde 11 meciuri. Capul de afiş îl va ține confruntarea dintre olandezul Albert Kraus şi unul dintre cei mai populari luptători români, bucureşteanul Marius Tiţă. Vor mai urca în ring, printre alţii, ieşeanul Sebastian Ciobanu supranumit „Fiul lui Dracula“, greul brazilian Jhonata Diniz, învins de Daniel Ghiţă la decizie, în 2012, în circuitul Glory, clujeanul Dorin Stan şi boxerul timişorean Cosmin Joltea. Cântarul este programat mâine, de la ora 16.00, la mall-ul din Sibiu.
„Cred că este cea mai mare gală care a fost în România. Nu cred că a mai fost vreuna cu atâtea nume mari”, a adăugat pugilistul craiovean.

În decembrie luptă pentru titlul balcanic

Pentru anul acesta, Sorin are programat și un meci de box, contând pentru titlul WBF balcanic. „Voi lupta pe 3 decembrie la categoria supercocoș, cu un bulgar, din ce am înțeles, în Polivalenta din București. În 2016 poate voi începe să lupt la turnee de kickboxing la o promoție în China“, și-a dezvăluit „Pantera“ planurile de viitor.
Craioveanul a disputat ultimul meci, unul de box, pe 29 august 2015, în cadrul galei de la Galați. Atunci, olteanul l-a învins rapid, prin KO tehnic pe Sillah Cosby (Ghana).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS