8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRomânia a salvat un punct cu Finlanda

România a salvat un punct cu Finlanda

Lucian Sânmărtean (la minge) şi colegii săi de la naţională au remizat norocos cu Finlanda (foto: prosport.ro)
Lucian Sânmărtean (la minge) şi colegii săi de la naţională au remizat norocos cu Finlanda (foto: prosport.ro)

Naţionala României a obţinut doar o remiză, scor 1-1, în partida disputată ieri seară, pe Arena Naţională, în compania Finlandei, contând pentru etapa a 9-a (penultima) din grupa F a preliminariilor Campionatului European din 2016. Oaspeţii au deschis scorul prin Pohjanpalo cu un şut de la 16 metri, după un contraatac rapid şi o pasă decisivă de la Pukki (’67). Tricolorii au restabilit egalitatea în prelungiri, şutul lui Bogdan Andone a fost respins în faţă de portarul finlandez, iar Ovidiu Hoban, aflat în apropiere, a împins mingea de la aproximativ trei metri (’90+1).

România: Tătăruşanu – Papp, Chiricheş, Grigore, Raţ – Hoban, Sânmărtean – Torje (’87, Ad. Popa), Stancu (’69, B. Andone), Chipciu (’60, Maxim) – Keşeru. Selecţioner: Anghel Iordănescu.

Finlanda: Hradecky – Arkivuo (’64, Jalasto), Arajuuri (’62, Toivio), Moisander, Uronen – Ring, Halsti, Schuller, Hetemaj – Pukki, Pohjanpalo (’77, Hamalainen). Selecţioner: Markku Kanerva.

Cartonaşe galbene: Hoban / Pohjanpalo, Halsti, Toivio, Hetemaj.

Au arbitrat: Craig Thomson – David McGeachie, William Conquer – Steven McLean, Andrew Dallas; Douglas Ross.

În celelalte meciuri din grupa F, Ungaria a învins la Budapesta reprezentativa Insulelor Feroe, cu 2-1, iar Irlanda de Nord a trecut la pas de Grecia, scor 3-1.

În urma acestor rezultate, clasamentul grupei F arată astfel: 1. Irlanda de Nord 20 de puncte (golaveraj 15-7), 2. România 17 (8-2), 3. Ungaria 16 (8-5), 4. Finlanda 11 (8-9), 5. Insulele Feroe 6 (6-14), 6. Grecia 3 (3-11).

În ultimul joc al preliminariilor, România va întâlni Insulele Feroe pe terenul acesteia, confruntarea fiind programată duminică, de la ora 19.00. Echipa noastră are nevoie de o victorie pentru a-şi asigura locul secund în grupă şi totodată prezenţa la turneul final din Franţa, prima poziţie fiind ocupată de Irlanda de Nord, echipă calificată deja. Celelalte jocuri arată astfel: Finlanda – Irlanda de Nord şi Grecia – Ungaria.

 

Hoban: E cel mai important gol marcat de mine

 

Mijlocaşul Ovidiu Hoban a afirmat că rezultatul de pe tabelă nu reflectă cele întâmplate pe teren, considerând că România merita să contabilizeze toate cele trei puncte cu Finlanda.

„În seara asta meritam victoria. Îmi pare rău cu nu i-am putut face fericiţi pe suporteri. E bine însă că am luat un punct în cele din urmă şi rămânem cu şanse mari la calificare. Noi încercăm să ne facem cât mai bine treaba şi în seara asta am dominat. Cu siguranăţă e cel mai important gol marcat de mine. Un gol la naţională nu poate fi comparat cu nimic”, a declarat Hoban, la TVR.

 

Dumitru Dragomir, atac dur la Anghel Iordănescu

 

Fostul preşedinte al LPF, Dumitru Dragomir, s-a arătat revoltat de forma slabă a defensivei României, acuzându-l pe selecţioner că a făcut convocările în baza simpatiilor.

„Atât timp cât se face selecţia pe pile şi pe nepotisme, pe pile şi intervenţii nu se poate face performanţă la naţională. O repriză nu au jucat rău, dar apoi putea să fie scorul 5-3 în favoarea finlandezilor. N-am văzut în viaţa mea o echipă naţională a României să joace acasă şi adversarii să aibă atâtea ocazii. Au avut penalti cu eliminare… Dacă nu-l aveam pe Tătăruşanu… Keşeru a lovit de trei ori prost şi îl scoţi pe Stancu, atacant care mai mişca puţin. Keşeru parcă nici nu era pe teren… De Sânmărtean am fost mulţumit. Batem uşor Feroe. Torje şi Keşeru s-au băgat prea mult la loviturile libere. Au făcut şi ei o schemă cu Raţ! Bine, dom’le… îl pui pe Raţ… cred că întreaga populaţie e dezamăgită”, a tunat Dumitru Dragomir.

 

Anghel Iordănescu: Îmi cer scuze în faţa suporterilor

 

Selecţionerul României, Anghel Iordănescu, a afirmat că nu s-a impacientat după primirea golului, deoarece ştia rezultatul de la Budapesta şi le-a cerut scuze fanilor, care spre final au scandat „Demisia”.

„Am avut o primă repriză foarte bună, am jucat ofensiv, am avut agresivitate şi am reuşit să ne construim situaţii de a marca. Până la primirea golului am jucat bine, organizat, dar poate au fost şi momente mai slabe când am pierdut uşor mingea. După primirea golului am făcut destule multe greşeli în zona fundaşilor centrali. Eu ştiam ce se întâmplă în Ungaria. Pe băieţi i-am lăsat, nu le-am zis ca să nu-şi piardă concentrarea. Insist: golul ne-a făcut să pierdem din concentrare. Le-am reproşat că au avut acea cădere şi nu e firesc să avem acea stare de panică după ce primim un gol. Din punctul meu de vedere, îmi cer scuze în faţa suporterilor, reacţia publicului a fost una firească. Ajungem din nou la mâna noastră, suntem din nou nevoiţi să jucăm ultima carte. Trebuie să câştigăm în Feroe”, a declarat Anghel Iordănescu.

 

Gabi Torje: Rămânem doar la mâna noastră

 

Mijlocaşul Gabriel Torje a explicat că el şi colegii săi au făcut tot ce au putut ca să bifeze victoria şi calificarea la CE, dar că le-a lipsit şansa, iar acum trebuie să se concentreze pe jocul cu Insulele Feroe.

„Rămânem doar la mâna noastră, trebuie să câştigăm cu Feroe. Tot meciul am alergat pentru acest gol, care a venit în minutul 91, dar din păcate am şi primit unul. Am prins un portar într-o zi mare. Cred că niciodată nu a mai făcut un aşa meci. Dacă reuşeam să înscriem în minutul 1 şi în minutul 5, altfel era situaţia. Dar acum trebuie să ne mulţumim cu acest punct şi mergem mai departe. Trebuie să ne recuperăm, peste trei zile avem un meci capital pentru această generaţie şi pentru România”, a subliniat Torje.

 

Keşeru: Sper să sparg gheaţa în ultimul meci

 

Autorul celor mai multe şi mai mari ratări ale României, Claudiu Keşeru, a dat vina şi pe ghinion, dar speră ca România să câştige fără emoţii în Feroe.

„Din păcate, nu am reuşit să înscriem mai devreme şi am avut mari emoţii pe final. Am avut 10-15 minute în care ei şi-au creat multe ocazii. Şi noi am reuşit să ne creem multe situaţii de a marca, dar am avut ghinion. Mă întrebam la un moment dat, ce trebuie să fac că să marchez, e frustrant sa ai atătea ocazii şi să nu reuşeşti să înscrii. După prima repriză nu mă găndeam niciodată că nu vom câştiga. Vom merge în Feroe la fel de motivaţi, cu un singur obiectiv: victoria. Sper să sparg gheaţa în ultimul meci”, a declarat Keşeru.

 

Bogdan Stancu: Nu trebuie să îi tratăm de sus pe cei din Feroe

 

Nici Bogdan Stancu nu a fost prea mulţumitc cu realizările din teren, dar este convins că România nu va greşi în Feroe şi va bifa  calficarea la CE.

„Am avut puţin ghinion în prima repriză, portarul lor a avut o zi mare. Am avut puterea să revenim pe final. E puţin frustrant când ai ocazii şi nu intră mingea în poartă. Mă bucur că am marcat. A fost un moment când nu ne-a mai mers jocul, ne-a demoralizat golul. Bine că am marcat! Suporterii au fost la înălţime la meciul ăsta, chiar dacă au strigat ce au strigat. 85 de minute au fost fantastici fanii. Mergem la Feroe să câştigăm. Asta e tot. Emoţii? Emoţii sunt la fiecare meci. Nu sunt mai mari acum . Nu trebuie să îi tratăm de sus pe cei din Feroe. Se poate întâmpla orice în fotbal. Nu mă gândeam că vom ajunge în situaţia asta. Chiar dacă părea uşoară grupa la început, nu a fost aşa. Aţi văzut Feroe câte echipe a încurcat…

Ocazii avem, dar trebuie să fim mai atenţi în faţa porţii”, a spus Stancu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS