10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPerformanțe remarcabile pentru spadasinii de la CS Universitatea

Performanțe remarcabile pentru spadasinii de la CS Universitatea

Spadasinii antrenaţi de Radu Podeanu (dreapta) au obţinut două medalii la Cupa României
Spadasinii antrenaţi de Radu Podeanu (dreapta) au obţinut două medalii la Cupa României

Spadasinii craioveni s-au întors din nou cu tolba încărcată de medalii de la o serie de competiții desfășurate recent la Constanța, Cupa României la individual și echipe  și Cupa „Farul“.
În întrecerea masculină pe echipe, reprezentanții CS Universitatea Craiova au cucerit două medalii. CS Universitatea 2 Craiova, formație alcătuită din sportivii Mario Persu, Ovidiu Pârvuleasa și Ștefăniță Vâlceanu a cucerit Cupa României, după ce au învins în finala mare câștigătoarea de anul trecut CSM Satu Mare, cu scorul de 30-24, în timp ce cealaltă echipă de la CS Universitatea Craiova înscrisă în concurs a obținut medalia de bronz, după ce a învins în finala mică echipa LPS „Petrache Trișcu“ din Craiova, cu scorul de 45-26. Formația medaliată cu bronz a fost alcătuită din sportivii Liviu Dragomir, Alin Mitrică, Alin Sbârcia și Dorian Pârvan.

„Băieții au serviciu, dar nu lipsesc la antrenamente“

Antrenorul Radu Podeanu a spus că în orice formulă îi punea pe componenții celor două echipe de la CS Universitatea, la fel aveau succes. Rezultatele sunt cu atât mai valoroase dacă ținem cont că o parte dintre spadasini au și servicii și fac eforturi să nu lipsească nici de la antrenamente. „Mă bucur foarte mult de aceste rezultate. CSU 2, echipă alcătuită din spadasini cu vârste între 20 și 23 de ani, a câștigat în premieră Cupa României, după ce a învins campioana din Satu Mare. Și echipa cealaltă de la CS Universitatea a reușit să ia medalie, de bronz, într-o competiție cu 11 echipe. Băieții sunt de aceeași valoare, dar fiind mulți în lot trebuie împărțiți în două. Oricum aș fi făcut echipele, același rezultat ieșea. Sunt toți la antrenament, de două ori pe zi, deși sunt angajați majoritatea. Vin și în timpul liber la pregătire. În întrecerea individuală nu am reușit să luăm medalie, pentru că a fost o concurență acerbă, dar ne-am mobilizat și la echipe am obținut aurul și bronzul“, a spus Radu Podeanu ieri.

Pe podium și la Cupa „Farul“

La Cupa „Farul“, o competiție tradițională, care a reunit participanții de la Cupa României plus încă 15 concurenți din Bulgaria, pe podium s-au regăsit doi băieți de la CS Universitatea Craiova. Mario Persu s-a clasat pe locul doi, iar Alin Mitrică pe locul trei.
La fel ca antrenorul său, Mario Persu a punctat faptul că relațiile foarte bune dintre el și colegii săi duc la obținerea unor rezultate bune: „Suntem o familie, spadasini din generații apropiate, și ne înțelegem foarte bine. A fost extraordinar să fim toți pe podium“.
Componenții echipei CS Universitatea au cucerit anul acesta și o medalie de bronz la Europene, dar și titlul de campioni naționali la tineret.
După concursurile de la Constanța, unii dintre spadasini au plecat la Budapesta (Ungaria), acolo unde s-a desfășurat un concurs din cadrul  Circuitului European U23. Ionuț Trandafirescu (CSU Craiova) s-a clasat pe locul 59, Tatian Bolboceanu (CSM Craiova) – pe locul 69, iar alt craiovean, Lucian Ciovică (CSM Oradea) a ocupat locul 15 din 109 participanți din toată Europa. La feminin, craioveanca Claudia Năboiu (CSM Oradea) a ocupat locul 38, iar Cezara Constantin (CSU Craiova) a ocupat locul 54 din 90 de sportive.

Oana Puiu: E onoarea noastră în joc

Revenind la Cupa României din orașul de la malul mării, trebuie reamintit că și echipa feminină de la CS Universitatea Craiova (Raluca Sbârcia, Cezara Constantin, Alexandra Ionică Cârstea, Diana Ionele) a obținut o medalie, bronzul, iar la individual Raluca Sbârcia și Cezara Constantin s-au clasat în primele opt. „Sunt foarte mulțumită de fete. Avem o echipă puternică și tânără. E onoarea noastră în joc și încercăm să ne menținem pe podium la fiecare competiție. De pe margine e mult mai dificil pentru că arde în tine dorința de a trece și a lupta în locul lor când este nevoie. Când merge treaba, sunt liniștită“, a spus antrenoarea fetelor de la CSU, Oana Puiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS