9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVoleibalistele abordează Cupa fără prea mari speranțe

Voleibalistele abordează Cupa fără prea mari speranțe

Voleibalistele din Bănie vor disputa ambele partide cu CSM Lugoj pe terenul formaţiei bănăţene
Voleibalistele din Bănie vor disputa ambele partide cu CSM Lugoj pe terenul formaţiei bănăţene

Echipa feminină de volei SCM-U Craiova debutează astăzi oficial în noul sezon competițional. Oltencele vor evolua în primul tur al Cupei României în compania formației CSM Lugoj, atât manșa tur, cât și cea retur, urmând să se desfășoare pe terenul formației bănățene. Jocul de astăzi este programat să înceapă la ora 18.30, iar cel de mâine, mai devreme, de la ora 17.00.
La fel ca în campionatul trecut, nici de data aceasta formația craioveană nu are fixate obiective mărețe, ci evitarea retrogradării, în condițiile în care are cel mai mic buget din cele patru echipe ale clubului finanțat de municipalitate.
Și cum în turul următor al Cupei României, învingătoarea din disputa CSM Lugoj – SCM-U Craiova va întâlni campioana Volei Alba Blaj, craiovenii nu au așteptări prea mari de la cea de-a doua competiție internă, preferând să se concentreze pe o evoluție cât mai bună în Divizia A1. „Cele două meciuri vin ca un turneu de pregătire pentru noi. Învingătoarea va evolua cu Blaj, iar în aceste condiții, Cupa României nu ar fi un obiectiv pentru echipa noastră“, declara săptămâna trecută Alex Cosma, antrenorul principal al echipei din Bănie.

Lugojencele s-au impus într-un joc amical

Componentele celor două echipe se cunosc destul de bine. Ultima dată s-au întâlnit la „Cupa Banatul“ de luna aceasta, când lugojencele s-au impus cu scorul de 3-1. De altfel, cele două combatante au oferit întotdeauna publicului spectator meciuri echilibrate, cu destule surprize.
În lotul echipei feminine de volei SCM-U Craiova au avut loc numeroase modificări în vară. Chiar dacă le-au pierdut pe Florina Chirilov, Sorina Buz și Andreea Smultea, oltencele le-au păstrat pe universalul Ramona Breban, coordonatoarea Ramona Postea, pe Gabriela Dancu și Monica Foca, voleibaliste cu experiență în prima ligă, și au transferat de la campioana din Blaj pe Adina Stanciu și Ioana Vodă, plus coordonatoarea Marina Cojocaru de la vicecampioana CSM Târgoviște.
Săptămâna trecută, craiovencele au găzduit Cupa „Ion Constantinescu“, unde au obținut doar o victorie, cu U Cluj (scor 3-1) și a pierdut cu același scor, 0-3, partidele cu CSM București și Penicilina Iași.

Băieții joacă amicale la Caransebeș

Și formația masculină de volei de la SCM-U Craiova va disputa trei meciuri în Banat, în cadrul unui turneu amical la Caransebeș. Elevii lui Dan Pascu vor juca mâine, de la ora 19.00, în compania vicecampioanei Volei Municipal Zalău, sâmbătă cu Klek Serbia (ora 16.00), iar duminică, în ultimul joc, vor întâlni gazdele de la Volei Club Caransebeș (ora 12.00). Lotul craiovean pentru sezonul 2015-2016 cuprinde jucătorii: Răzvan Vâlcelean, Andrei Georgescu, Nicolae Ghionea, Oleksiy Klyamar, Mihai Mărieș, Bogdan Ene, Laurențiu Marciu, Vlad Cuciureanu, Cristian Bartha, Laurențiu Lică, Dan Borota și Ivan Mihalj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS