21.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăSportAlb-albaștrii, înapoi în iarbă

Alb-albaștrii, înapoi în iarbă

Fotbaliştii de la CS Universitatea au revenit la antrenamente cu gândul de a face un campionat şi mai bun (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Fotbaliştii de la CS Universitatea au revenit la antrenamente cu gândul de a face un campionat şi mai bun (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Jucătorii formației CS Universitatea Craiova au revenit la serviciu ieri după-amiază. Reunirea echipei a avut loc la stadionul „Extensiv“ și după o scurtă ședință în vestiar staff-ul tehnic a comandat primul antrenament, ce a constat în exerciții de alergare, menite să-i dezmorțească pe Curelea și colegii săi. Sub comanda lui Sorin Cârțu, Emil Săndoi, Adrian Popescu, Silviu Lung și Cornel Blejan s-au prezentat 24 de fotbaliști, printre aceștia figurând două noutăți: fundașul bulgar Apostol Popov (32 de ani), transferat de la ȚSKA Sofia, și mijlocașul Simon Mazarache (22 de ani), venit în probe, el evoluând în trecut pentru Câmpulung Muscel. Iată lotul care a fost prezent ieri pe „Extensiv“: portari: Cătălin Straton, Laurențiu Popescu; jucători de câmp: Silviu Izvoranu, Ionuţ Târnăcop, Alex Mateiu, Adrian Avrămia, Andrei Herghelegiu, Nicușor Bancu, Andrei Sin, Marius Briceag, Sebastian Achim, Alex Băluță, Andrei Ivan, Adrian Cârstea, Angelo Iuga, Alex Dinu, Vlad Marcu, Alin Manea, Alex Gârbiță, Sergiu Jurj, Costin Curelea, Cosmin Ciocoteală, Simon Mazarache și Apostol Popov.
Andrei Dumitraș a venit la reunire, dar nu s-a pregătit, fiind încă în perioada de recuperare după operația de menisc suferită la sfârșitul lunii mai.
Au lipsit motivat Cristi Bălgrădean și Bogdan Vătăjelu, care au primit câteva zile libere după ce au fost în „focuri“ cu echipa națională a României, Cosmin Frăsinescu, a cărui colaborare a încetat ieri, Kay, Nuno Rocha, Acka, Madson și Thaer Bawab, care vor face joncțiunea cu lotul direct în cantonamentul din Austria.

Obiectivul este accederea în play-off

Directorul tehnic al CS Universitatea Craiova, Sorin Cârțu, a reamintit că nu vor avea loc multe transferuri în această vară și că obiectivul este accederea în play-off. „Noi am susținut ultimul meci al campionatului și de asta ne-am reunit atât de târziu. O să încercăm să fie mai bine decât a fost în sezonul trecut. Anul trecut au fost cumpărați vreo 19 jucători, iar acum trebuie să-i lași și pe ei o perioadă să stea împreună, să se încerce omogenizarea. Dacă și anul ăsta am fi venit iarăși cu un număr foarte mare de fotbaliști n-am mai fi realizat nimic. Le dăm șansă în continuare celor care au fost, pentru că am fost mulțumiți de aportul lor. Ce au realizat a fost super și vrem să scoatem și anul ăsta din ei tot ce e mai bun și dacă vor avea un parcurs ca și anul trecut eu aș fi foarte mulțumit și sigur ne-am realiza obiectivele pe care ni le propunem. Pentru că sezonul se desfășoară într-un anumit mod vor fi niște obiective de etapă și primul este accederea în play-off, apoi vedem“, a spus Cârțu, mărturisind că nu este supărat pe Pablo Brandan că a „dezertat“: „Nu pot să fiu niciodată dezamăgit de Brandan. Am avut o relație super și ne-am ajutat reciproc. Este un fotbalist profesionist și își alege ce este mai bine. Faptul că s-a dus la ASA Târgu Mureș înseamnă că este o ofertă financiară bună pentru el și asta este“.
Întrebat despre Popov, Cârțu a mărturisit că a mers pe mâna lui Cosmin Moți când și-a dat acordul pentru transfer: „Popov este un fotbalist bun. Am luat niște date despre el de la Moți, care mi-a zis să am mare încredere că am făcut o achiziție bună, pentru că el îl apreciază foarte mult. A fost o chestie de ultim moment, poate nici el nu voia să plece de la Sofia, și nu l-am urmărit la fața locului. Am văzut niște meciuri înregistrate cu el și am văzut că este un jucător cu agresivitate, cu viteză bună, tipic jucătorilor bulgari, și sper să se integreze cât mai repede și să ne ajute“.

Curelea: Sper să am un an mai bun decât precedentul

Atacantul Costin Curelea s-a arătat bucuros de faptul că staff-ul tehnic l-a anunțat că anul acesta se va conta mult pe serviciile sale și a promis să facă un sezon memorabil. „Ne gândim să urcăm în clasament față de sezonul care s-a încheiat. Ne așteaptă un campionat mult mai greu, dar sunt sigur că ne vom adapta. Se poate orice, inclusiv pe podium. Am demonstrat că avem valoare, dacă finalul de sezon ar fi fost un pic mai bun am fi încheiat în primele trei. Mă bucur că antrenorii contează pe mine, sper să am un an mai bun decât precedentul. Contează mai puțin cine va fi căpitanul echipei, important e să avem rezultate. Îmi doresc mult să joc, să reajung la forma pe care am mai avut-o în startul sezonului trecut. Am vorbit cu Brandan și Frăsinescu, colegii care au plecat, toată lumea le dorește tot binele din lume. Sper să aibă succes. Ambii colegi erau jucători importanți, dar dacă au plecat înseamnă că au avut motive întemeiate și ei, și clubul“, a spus Curelea.
Fotbaliștii de la CS Universitatea urmează să efectueze mâine vizita medicală la Policlinica pentru Sportivi din Craiova și un cantonament în Austria, la Fugen (19 iunie – 3 iulie), unde vor juca amicale în compania echipelor Skanderbeu Korce (24 iunie), Vaduz (27 iunie), Kukesi (29 iunie), Ludogorets (1 iulie) și Dinamo Kiev (2 iulie).

Galerie foto (Alexandru Vîrtosu):

_DSC0002

_DSC0006

_DSC0007

_DSC0009

_DSC0010

_DSC0012

_DSC0013

_DSC0017

_DSC0021

_DSC0025

_DSC0026

_DSC0028

_DSC0030

_DSC0032

_DSC0033

Popov (stânga) a analizat cu atenție stadionul „Extensiv”
Popov (stânga) a analizat cu atenție stadionul „Extensiv”

_DSC0037

_DSC0038

_DSC0042

Simon Mazarache a venit în probe la CS Universitatea Craiova
Simon Mazarache a venit în probe la CS Universitatea Craiova

_DSC0046

_DSC0047

Claudiu Stamatescu (în albastru) este noul medic al echipei
Claudiu Stamatescu (în albastru) este noul medic al echipei

_DSC0051

_DSC0052

_DSC0054

_DSC0058

_DSC0063

_DSC0065

_DSC0069

_DSC0070

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS