5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSerena Williams, campioană la Australian Open

Serena Williams, campioană la Australian Open

Serena Williams, campioană absolută la Melbourne
Serena Williams, campioană absolută la Melbourne

Jucătoarea americană Serena Williams, numărul 1 WTA, a învins-o astăzi pe sportiva rusă Maria Şarapova, locul 2 mondial, scor 6-3, 7-6 (7/5), şi a câştigat Australian Open pentru a şasea oară, după ce s-a impus şi la ediţiile din 2003, 2005, 2007, 2009 şi 2010.

Meciul a durat 111 minute.

Williams şi Şarapova au mai fost adversare de 18 ori, iar jucătoarea americană câştigase 16 din aceste confruntări. Şarapova s-a impus în faţa lui Williams doar de două ori, în 2004.

Serena Williams, în vârstă de 33 de ani, a câştigat al 19-lea titlu de Grand Slam şi le-a depăşit pe compatrioatele sale Martina Navratilova şi Chris Evert. Recordul de titluri de Grand Slam în era Open este deţinut de germanca Steffi Graf (22).

 

Ce au spus finalistele

 

„În primul rând trebuie să o felicit pe Serena. Joacă cel mai bun tenis al ei, este cea mai bună şi îmi place să joc împotriva ei. Nu am mai fost demult adversare.

Eram aproape eliminată în turul al doilea, mi-am dat o a doua şansă, dar azi nu am reuşit să câştig. Mulţumesc incredibilei mele echipe, familiei şi prietenilor mei. Australian Open este unul dintre cele mai bune turnee din lume. Abia aştept să revin”, a spus Şarapova la festivitatea de premiere.

 

„Mulţumesc lui Dumnezeu pentru că m-a ajutat. M-am rugat să fiu sănătoasă şi puternică şi m-a ajutat să trec peste acest meci. O felicit pe Maria, m-a împins mult în această finală, a jucat foarte bine, ne-a oferit un meci grozav. Este o onoare să joc împotriva ei.

Am crescut şi nu eram cea mai bogată fată din lume, dar am avut o familie bogată spiritual. Eram pe teren cu o rachetă, o minge şi un vis. Am vrut să fac ceva, să fiu printre cele mai bune. Important e să nu renunţi niciodată. Nu ştii ce se va întâmpla şi pe cine vei influenţa.

Sunt onorată să fiu aici să ţin al 19-lea trofeu în braţe. Mulţumesc publicului pentru sprijinul acordat, prietenilor, familiei şi antrenorului meu, Patrick, care a crezut în mine, când nici eu nu am crezut.

Pentru fiecare as pe care l-am dat în această săptămână donez 200 de euro pentru o organizaţie”, a fost discursul emoţionant al câştigătoarei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS