5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal - Adrian Popescu: Performanţele din trecut se pot repeta în curând!

Fotbal – Adrian Popescu: Performanţele din trecut se pot repeta în curând!

Adrian Popescu își dorește ca lumea să vorbească de CSU la superlativ în viitor (foto: csuc.ro)
Adrian Popescu își dorește ca lumea să vorbească de CSU la superlativ în viitor (foto: csuc.ro)

Antrenorul secund al CS Universitatea Craiova, Adrian Popescu, a afirmat, pentru site-ul oficial al grupării din Bănie, că este mulţumit de cum decurge pregătirea în Antalya şi că este convins că roadele se vor vedea în campionat.

– Domnule Popescu, cum este să treceţi prin toate etapele la un club de talia Universității Craiova? De la juniori, seniori, apoi căpitan de echipă şi antrenor. Practic, toată cariera vă leagă de club.
– Aşa este, sunt produs sută la sută al Craiovei. Este o idee foarte bună ca un jucător să parcurgă aceste etape, să ajungă şi căpitanul echipei, apoi la naţională. Este o fericire de nedescris ca jucător, îmi doresc ca în continuare cariera de antrenor să fie la fel de bună.
– Care este cel mai frumos moment petrecut la Universitatea Craiova?
– Au fost foarte multe momente, începând de la cele de juniori şi tineret în care am câştigat titluri din postură de căpitan al echipei, jucând în Craiova Maxima, reuşind să fiu integrat în cadrul acelei echipe superbe. E o bucurie să poţi juca alături de cei mai buni jucători ai Craiovei şi ai României. Totodată, să câştigi din postura de căpitan de echipă titlul şi Cupa României în 1991, sunt momente importante. Dar cel mai frumos lucru este că am jucat într-o echipă care a făcut de-a lungul timpului performanţe foarte mari.
– Se vor mai putea repeta performanţele din trecut, cum a fost eventul din 1991?
– Bineînţeles, exact cum s-a reuşit, în sfârşit, la CS Universitatea Craiova să se aducă un staff demn de marea performanţă, în care eu cred. La fel, cred în jucătorii care au fost şi vor mai veni şi îmi doresc ca în cea mai scurtă perioadă să ajungem din nou la această performanţă: Cupă şi campionat.
– Eventul din 1991 a fost realizat împreună cu Cârţu şi Săndoi. Cum poate dăinui atât timp o prietenie?
– Am fost în general o familie la Universitatea Craiova de-a lungul timpului. Unitatea, valoarea şi profesionalismul şi-au spus cuvântul şi Sorin Cârţu a ales oamenii care au o capacitate foarte bună pe care au demonstrat-o în teren, iar acum o demonstrează şi de pe banca tehnică, putând conduce echipa spre realizări care până acum, din păcate, nu prea au fost.

 

Bucuros că se mizează pe tineri

 

– Care a fost cheia rezultatelor din tur?
– Munca, seriozitatea, disciplina, modul în care toţi jucătorii au asimiliat şi au pus în aplicare indicaţiile primite din partea staff-ului tehnic. Şi în primul rând profesionalismul, acesta este cel mai important lucru.
– Cât contează unitatea băncii tehnice, faptul că întreg staff-ul vorbeşte olteneşte, perfect şi simplu?
– Da, întradevăr. Dăm dovadă de respect faţă de jucători, iar ceea ce am arătat în teren de-a lungul timpului se vede în munca noastră de acum.
– Ţinând cont că aţi activat la Școala de Fotbal „Gică Popescu“, care reprezenta la acel moment cea mai importantă pepinieră a fotbalului craiovean, apreciez că aveţi un cuvânt greu de spus acum la promovarea juniorilor la prima echipă.
– Datorită faptului că am lucrat foarte mult la nivelul juniorilor am capacitatea aceea de a vedea jucătorii, de a-i recomanda conducerii clubului.
– Cum s-au integrat juniorii la antrenamentele echipei mari?
– S-au acomodat foarte bine. Ei au fost chemaţi în acest cantonament pentru a conştientiza munca serioasă care se desfăşoară la nivelul primei echipe, pentru a intra în ritmul antrenamentelor profesioniste, pentru a vedea ce înseamnă profesionalismul. Încă sunt la început, mai au nevoie de timp, dar e important că văd ce înseamnă fotbalul la nivelul primei echipe a CS Universitatea.
– Să ne mai aşteptăm la debuturi de juniori la prima echipă în returul campionatului?
– Este important parcursul nostu vis-a-vis de rezultate în această perioadă, dar la fel de important e şi modul în care aceşti puşti se comportă în amicale. Trebuie să dea siguranţă deplină staff-ului tehnic pentru a-i integra cât mai repede în echipă.

 

„A fost un stagiu foarte bun”

 
– Ne apropiem de finalul primului stagiu din Antalya. Care ar fi concluziile?
– A fost un stagiu foarte bun, cu antrenamente corecte. Cel mai important este să nu avem accidentaţi în cadrul acestui cantonament, momentan avem câţiva, dar nu cu probleme grave. Contrează modul în care jucătorii au asimilat sfaturile şi munca noastră, acest lucru s-a văzut în jocurile amicale, care-ţi arată adevărata valoare a pregătirii. E bine că am câştigat ultimul joc. Există în cadrul echipei o lejeritate vis-a-vis de jocul de fotbal, au capacitatea de a trece şi peste perioadele mai grele. Per-total prima fază a cantonamentului e foarte reuşită.
– La ce să se aştepte suporterii CS Universitatea Craiova în cea de-a doua parte a sezonului?
– La un parcurs foarte bun al echipei. Este important şi noi suntem conştienţi că acesta va fi rodul muncii noastre.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS