10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPârvuț, să nu spui tactica de joc!

Pârvuț, să nu spui tactica de joc!

Aneta Pârvuț (la minge) este o jucătoare valoroasă, care a dat randament la SCM Craiova (Foto: arhiva GdS)
Aneta Pârvuț (la minge) este o jucătoare valoroasă, care a dat randament la SCM Craiova (Foto: arhiva GdS)

Începutul săptămânii a găsit-o pe handbalista Aneta Pârvuț la SCM Craiova. Duminică, jucătoarea ar putea fi adversara formației din Bănie, deoarece ieri a revenit la HCM Baia Mare, de unde fusese împrumutată în vară. Cele două echipe aflate în fruntea Ligii Naționale se vor întâlni în derbiul primei runde din retur.

Accidentarea jucătoarei Ada Nechita la Europenele desfășurate luna trecută în Ungaria și Croația a provocat „pagube“ multora. Pe de-o parte, selecționerul Gheorghe Tadici a trebuit să găsească alte soluții pe postul de extremă dreapta, iar clubul HCM Baia Mare, acolo unde este legitimată handbalista născută în Băilești, avea nevoie de o înlocuitoare.
În pierdere după accidentarea Adei Nechita a ieșit și clubul SCM Craiova, nevoit să o lase pe Aneta Pârvuț să revină la HCM Baia Mare, echipa de unde venise în vară sub formă de împrumut, alături de alte trei colege. Oficialii campioanei au trimis o informare către SCM Craiova încă din luna decembrie, în care spuneau că o vor înapoi pe Pârvuț, dar mai exista o urmă de speranță că Aneta, jucătoare de națională, va rămâne totuși să se antreneze și să joace sub comanda lui Aurelian Roșca și Gheorghe Sbora. Totul era legat de perioada de recuperare a Adei Nechita, accidentată la umăr. Chiar dacă Ada a scăpat de operație, iar recuperea va dura o lună, șefii de la Baia Mare au vrut-o și pe Pârvuț, preferând să nu riște cu o singură jucătoare pe partea dreaptă, Do Nascimento.

Aneta: Sigur HCM Baia Mare va câștiga meciul

Jucătoarea născută în Severin s-a antrenat în partea a doua a lunii decembrie, dar și în primele zile din ianuarie tot la Craiova, pregătindu-se alături de colegele sale pentru meciul de duminică (ora 19.30), din deplasare, chiar cu HCM Baia Mare.
Miercuri, Aneta a părăsit Craiova, iar ieri a revenit la antrenamentele echipei maramureșene, sub comanda unui nou tehnician, slovenul Tone Tiselj. „Am revenit acasă. Mă bucur foarte mult că m-am întors. Sper să facem o treabă foarte bună“, a spus jucătoarea, citată de site-ul oficial al grupării maramureșene. Paradoxal, după ce la începutul săptămânii se antrena în Bănie și împreună cu colegele sale căutau soluții să învingă Baia Mare, duminică, Pârvuț are șanse mari să fie adversara Craiovei. „Pentru mine va fi un meci aparte. Am jucat pentru Craiova, este o echipă foarte bătăioasă, cu jucătoare tinere, dar sigur noi, cele de la HCM, vom câştiga acest meci! Sper că publicul mă va primi foarte bine. Chiar mi-a fost dor de Baia Mare şi de suporterii HCM-ului, care sunt minunaţi!”, a adăugat Pârvuț pentru aceeași sursă.

Fusese transferată pentru un sezon în Bănie

Pârvuț a venit la SCM Craiova în vară, sub formă de împrumut de la campioana HCM Baia Mare, care achiziționase vedete din handbalul european, considerate a fi peste Pârvuț ca valoare. Alături de ea au sosit încă trei jucătoare de la clubul băimărean, Ana Maria Tănasie, Cynthia Tomescu și Mădălina Zamfirescu. Transferul a fost pe un sezon, iar SCM Craiova a plătit pentru cele patru jucătoare suma de 6.600 de lei către Baia Mare, conform informației furnizate de reprezentanții clubului oltean. „A fost și o înțelegere că dacă în pauza competițională au nevoie de vreuna dintre jucătoarele împrumutate pot să o ia și, dacă există posibilitatea, să ne ajute, dându-ne o altă fată din lotul lor. Am avea nevoie de un inter, acum rămâne de văzut ce se va întâmpla”, a spus un oficial de la SCM Craiova.
Resemnați cu ideea că au pierdut o jucătoare importantă, care în turul campionatului a contribuit decisiv la cele unsprezece victorii care au dus SCM Craiova pe un neașteptat loc doi, antrenorii caută acum soluții pentru ca echipa să aibă o exprimare la fel de bună și în retur.
La finalul turului, Baia Mare ocupa primul loc în clasament, cu 36 de puncte, urmată de SCM Craiova, cu 33 de puncte.

Pârvuț a plecat cu iubitul de la CSU

Aneta Pârvuț a venit la Craiova împreună cu iubitul său, Răzvan Udriștoiu, și el tot handbalist. Răzvan s-a transferat la divizionara A CS Universitatea Craiova și la fel ca iubita sa a avut o evoluție bună în turul campionatului, ajutând foarte mult formația antrenată de Costin Dumitrescu și Cătălin Popescu. Acum, Aneta a revenit la Baia Mare, iar Udriștoiu părăsește și el CS Universitatea. „Răzvan a zis că o va însoți pe Aneta la Baia Mare dacă aceasta va pleca. Vor să se căsătorească și își doresc să locuiască împreună, este de înțeles. Noi pierdem un jucător foarte bun, care ne-a ajutat mult în turul campionatului“, a spus unul dintre antrenorii de la CS Universitatea. Fără Udriștoiu, formația craioveană continuă antrenamentele pe plan local, urmând ca în perioada 13-20 ianuarie jucătorii să efectueze un cantonament montan la Băile Herculane.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS