17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTrei titluri balcanice pentru sportivii de la Wu-Quan Li

Trei titluri balcanice pentru sportivii de la Wu-Quan Li

Cei trei medaliaţi cu aur de la Wu Quan Li la Campionatul Balcanic
Cei trei medaliaţi cu aur de la Wu Quan Li la Campionatul Balcanic

Sportivii români au cucerit 20 de medalii la Campionatul Balcanic de wushu, probele de luptă full-contact în sistemul de box chinezesc și taolu, cu arme și mâna goală. La competiția desfășurată recent în localitatea Burgas din Bulgaria au obținut medalii de aur și trei dintre reprezentanții clubului craiovean Wu Quan-Li („Forța celor cinci pumni“).
Cei trei campioni balcanici sunt Silviu Obeanu (antrenorul clubului), care s-a impus la Taolu/Wing Chun, categoria + 40 ani, Adrian Daniel Mihai, câștigător la Sanda Sanshou / luptă, categoria, – 18 ani / -85 kg și Alex Ionuț Obeanu, învingător la Sanda Sanshou / luptă, categoria, – 18 ani / -85 kg.
Sportivii craioveni fac parte din lotul național începând cu anul 2013, atunci când Alex Obeanu, elev la Liceul „Dimitrie Filișanu“ din Filiași, a devenit campion european la secțiunea de luptă Qingda, iar Daniel Mihai, elev la Liceul „Traian Vuia“ din Bănie, a obținut locul patru la Taolu / WING CHUN.

DSC_0333
Componența lotului național este întregită de 12 sportivi de la Wu Quan Li Craiova, care se pregătesc deja pentru principalele competiții de anul următor, Campionatul European din Bulgaria și Campionatul Mondial de wushu din Indonezia.
Tot în 2015, Federația Română de Arte Marțiale va organiza la Craiova Campionatul Național de wushu tradițional, programat în luna martie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS