11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii au prins curaj: vor trofeul Cupei Ligii!

Pandurii au prins curaj: vor trofeul Cupei Ligii!

Alin Buleică (la minge) a adus liniştea în tabăra pandurilor în meciul cu Oţelul Galaţi (Foto: panduriics.ro)
Alin Buleică (la minge) a adus liniştea în tabăra pandurilor în meciul cu Oţelul Galaţi (Foto: panduriics.ro)

Pandurii Târgu Jiu s-a calificat în semifinalele Cupei Ligii după ce s-a impus vineri seară, pe teren propriu, în sferturi, în fața Oțelului Galați cu scorul de 2-0. Golurile gorjenilor au fost marcate de Dan Nistor (‘9) și Alin Buleică (’87).
Pandurii: Gliwa – Unguruşan, Erico, Elton, Momcilovic – Anton, Nistor, Răduţ (’63, Predescu) – Buleică, Shalaj (’12, Nicoară; ’80, Șendroiu) – M. Roman. Antrenor: Dorian Gugu.
Oțelul: Hotoboc – Milea, Leca, Ottenhoff (’70, I. Popa), Murgoci (’65, Bârlădeanu) – Cucu, Karlik – Brigido (’46, Stoian), Helder Lopes – Tudorie, Cristian Cristea. Antrenor: Tibor Selymeş.

Optimismul primează în tabăra olteană

Autorul primului gol al gorjenilor, Dan Nistor, a afirmat că se bucură foarte mult pentru reușita sa și consideră că victoria i se datorează fostului antrenor, Petre Grigoraș, și crede că Pandurii poate aduce trofeul Cupei Ligii la Târgu Jiu. „Mă bucur că am înscris, dar sunt dezamăgit că am marcat abia în ultimul meci din acest an. Nu este un tur de campionat prea reuşit al meu sau al echipei. Îi dedicăm victoria şi calificarea domnului Petre Grigoraş. Ne pare nespus de rău că nu mai este antrenorul nostru. Vrem la finalul returului să îl recompensăm cu o calificare în Europa League. În primul rând, eu zic că am făcut un meci destul de bun, scorul putea să fie mai mare, dar suntem bucuroşi că am ajuns în semifinale. În al doilea rând, suntem dezamăgiţi că nu am putut face o figură bună în campionat, aşa cum se aştepta toată lumea. Locul pe care îl ocupăm în clasament este ruşinos pentru noi. Sperăm să ne încărcăm bateriile în această pauză, iar de la începutul anului viitor să redevenim ce am fost odată. Sperăm să ajungem în finală şi, de ce nu, s-o şi câştigăm. Vă daţi seama că este un obiectiv pentru noi. La locul pe care îl ocupăm în clasament, eu zic că, dacă am câştiga această cupă, am mai spăla un pic din ruşine“, a spus Nistor.
Celălalt marcator al pandurilor, craioveanul Alin Buleică, s-a arătat la fel de optimist în privința Cupei Ligii și a returului de campionat precum colegul său de la mijlocul terenului. „Cupa Ligii este un obiectiv, deoarece au rămas puţine meciuri până în finală, unde se poate întâmpla orice. Am încercat să terminăm anul cu o victorie, pe teren propriu şi aveam mare nevoie de asta pentru o pauză liniştită. Plecarea domnului Grigoraş a fost un şoc pentru noi. Nu ştiam că va pleca după meciul cu Rapid. Îi mulţumim pentru tot ce a făcut, dar mergem mai departe. Îl aşteptăm pe domnul Iordănescu alături de noi şi sper să facem treabă bună în retur“, a spus Buleică.

Edi Iordănescu îl vrea președinte pe Eugen Pârvulescu

Prezent la meci, Edi Iordănescu a admis că s-a înțeles cu oficialii gorjeni și că va prelua banca tehnică a echipei Pandurii Târgu Jiu, punctând că îl așteaptă alături de el pe Eugen Pârvulescu, în funcția de președinte. „Este un acord, nu mă mai ascund după deget. Contractul nu este semnat, ne-am înţeles în ceea ce înseamnă perspective, condiţii de lucru, dar nu este un preşedinte încă la club. Urmează să fie făcut anunţul oficial al clubului şi să semnez contractul. Mă ştiu foarte bine cu domnul Pârvulescu, dacă va fi preşedinte. Este un conducător cu experienţă, care cunoaşte foarte bine fenomenul, iar, dacă Pandurii reuşesc să facă această mutare, va fi foarte bine pentru club. Va fi un contract pe un an şi jumătate cu posibilitatea de prelungire. Nu mă voi mulţumi cu o clasare deasupra liniei clasamentului pentru că este o echipă cu potenţial, iar anul viitor vom ataca un loc de cupe europene“, a spus fiul selecționerului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS