10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportElevii lui Pascu vor să încurce campioana

Elevii lui Pascu vor să încurce campioana

În sezonul trecut, Laurenţiu Lică (la minge) şi colegii săi au învins de două ori campioana şi speră să se repete şi acum istoria (FOTO: arhiva GdS)
În sezonul trecut, Laurenţiu Lică (la minge) şi colegii săi au învins de două ori campioana şi speră să se repete şi acum istoria (FOTO: arhiva GdS)

Echipa masculină de volei SCM-U Craiova primește sâmbătă, de la ora 18.00, vizita campioanei Tomis Constanța, în derbiul penultimei etape din turul Diviziei A1.
După nouă etape, constănțenii sunt neînvinși, în timp ce oltenii, care au două înfrângeri ocupă locul patru. Cele două formații se află înaintea unei săptămâni importante, urmând să joace meciuri decisive în cupele europene. Constănțenii sunt cu un picior în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, iar SCM-U Craiova este la un pas de sferturile de finală ale Cupei CEV.

Oltenii se mobilizează bine în derbiuri

Meciul de sâmbătă, din Polivalentă, se anunță extrem de interesant. Craiovenii au învins de două ori Constanța în sezonul trecut, iar acum așteaptă încrezători prima confruntare cu echipa campioană din noul sezon.
„Sperăm să facem un meci bun. Constanța joacă un volei de calitate maximă și se vede și în Liga Campionilor. Dorința noastră de a-i încurca este mare. Nu e nimic de pierdut, iar un rezultat bun ar fi ca un bonus pentru noi la cele întâmplate până acum. Suntem «în focuri», e o perioadă încărcată, cu etape intermediare și meciuri în cupele europene, dar vrem să încheiem anul așa cum ne-am propus“, a spus căpitanul Laurențiu Lică, care a evoluat în trecut la formația de la malul mării.
Antrenorul Dănuț Pascu invită iubitorii voleiului la sală și promite un spectacol de calitate, un meci bărbătesc: „Oamenii vor avea ce vedea. Mă aștept la un meci disputat, frumos, bărbătesc, și cred că scorul final este deschis oricărui rezultat. Elevii mei sunt într-o stare bună, fizic și psihic. Pentru noi, este un meci ca toate celelalte, poate o motivație în plus. Echipa noastră se mobilizează mai bine cu adversari puternici. Am toată încrederea în băieți. Fiecare știe ce are de făcut“.

Meciurile multe i-au ajutat

Alt jucător oltean, Bogdan Ene, se simte motivat înaintea confruntării cu echipa campioană: „Constanța are multe valori individuale, dar și forță de grup. Ne motivează mult acest adversar. Vor fi faze spectaculoase, sunt jucători de calitate și de o parte și de cealaltă a fileului. Traversăm o perioadă foarte bună, am depășit și bariera meciurilor de cinci seturi, adică am câștigat și cu 3-0 și cu 3-1, ceea ce ne ajută mult și moral, și din punct de vedere fizic. Avem o perioadă mai mare de odihnă și luciditate mentală“.
Deși este o perioadă încărcată, chiar și cu câte două meciuri pe săptămână, tehnicianul craiovean crede că acest lucru s-a transformat într-un avantaj pentru echipa sa. „Poate această perioadă aglomerată ne-a ajutat ca echipa să se lege mai bine. Eu am început să cunosc mai bine jucătorii și să gestionez mai repede momentele de criză“, a spus Pascu.
Rezultatele din primele opt etape au dovedit că este un campionat foarte disputat, poate cel mai puternic din ultimul deceniu. În aceste condiții și în contextul noului sistem competițional, fiecare punct contează.
„Fiecare punct, fiecare set ne ajută extrem de mult. După încheierea returului, se fac trei grupe: locurile 1-4, 5-8 și 9-12. Pentru a rămâne în parametrii performanței, trebuie să ocupăm primele patru locuri, dacă nu, trebuie să luptăm în grupa 5-8 și vom fi obligați să prindem locul cinci, pentru a ne realiza obiectul, calificarea în cupele europene. Competiția este mai aprigă și de aceea apar rezultatele acestea“, a completat antrenorul de la SCM-U Craiova.
Tot sâmbătă, echipa feminină de volei SCM-U Craiova joacă în deplasare, cu liderul Alba Blaj, de la ora 18.00.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS