10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAu început mutările la CSU

Au început mutările la CSU

Căpitan în Liga a II-a, Mihăiţă Pleşan a fost tras pe „linie moartă“ în Liga I şi forţat să plece (Foto: Arhiva GdS)
Căpitan în Liga a II-a, Mihăiţă Pleşan a fost tras pe „linie moartă“ în Liga I şi forţat să plece (Foto: Arhiva GdS)

A venit vacanța pentru Brandan și compania, dar pentru conducătorii CS Universitatea Craiova încep marile bătăi de cap. Aceștia vor fi ocupați cu achiziționarea de noi fotbaliști, dar și cu rezilierea contractelor unor jucători care nu s-au ridicat la nivelul așteptărilor din diverse motive: nu s-au acomodat, nu se pliază pe sistemul de joc etc. În vară s-a mers pe ideea că nu te poți menține în prima divizie decât cu fotbaliști de Liga I, astfel că s-a renunțat la aproape întreg lotul care a readus orașul Craiova pe prima scenă fotbalistică a țării, fiind transferați alți 19 jucători, din care doar Alex Neacșa a sărit din schemă pe parcurs. Lipsa omogenității a condus la rezultate slabe la începutul sezonului, în etapa a șasea producându-se înlăturarea antrenorului Jerry Gane și numirea cuplului de tehnicieni Emil Săndoi – Sorin Cârțu, care au schimbat fața echipei, bifând 11 jocuri fără înfrângere în campionat şi terminând turul pe un nesperat loc șase. Acum, pentru retur, politica transferurilor va fi alta.

Nu vor fi multe transferuri

În această pauză competițională nu va mai avea loc o „sesiune“ de „cumpărături“ atât de mare, ca în vară, pentru că echipa abia s-a „închegat“ ca joc și majoritatea fotbaliștilor au dat randamentul dorit. Staff-ul tehnic și cel administrativ au identificat posturile ce trebuie acoperite în această iarnă, astfel încât concurența să crească și să se reflecte în rezultate. Vor exista, evident, și despărțiri, pentru că lotul este numeros, iar unii jucători nu și-au justificat salariile.
„Nu vor fi mișcări extraordinare nici la capitolul plecări și nici la veniri în această iarnă, pentru că avem un lot bun. Vom aduce fotbaliști doar dacă valoarea lor este peste cea a jucătorilor noștri. Mergem pe omogenitate, s-a terminat cu experimentele“, a declarat managerul general al CS Universitatea Craiova, Felix Grigore, pentru GdS.

Pleșan – primul plecat, Dănănae – la discuții

O primă mutare la capitolul plecări a fost rezilierea contractului cu mijlocașul Mihăiță Pleșan pe cale amiabilă. „De când au venit noii antrenori am jucat foarte puțin, nu am prins nici măcar o repriză întreagă, și e normal ca la vârsta mea (31 de ani) să nu stau pe loc. Nu sunt tipul de jucător care așteaptă sau să stea și să ia banii. Nu am venit pentru bani la Craiova. Eu am venit cu drag la Craiova și recunosc că mi-ar fi plăcut să-mi închei aici cariera, dar asta e. Mai am de jucat fotbal un an, doi și nu vreau să-mi pierd vremea stând pe bancă. Ne-am strâns mâna prietenește și nu se știe niciodată, poate mă voi întoarce într-o altă postură, pentru că în fotbal orice este posibil. Le doresc baftă băieților și antrenorilor și le mulțumesc suporterilor pentru sprijin. Sunt în discuții deja cu mai multă lume, dar o să văd zilele următoare ce voi face. Există posibilitatea să rămân și să joc în țară, dar sunt oferte și din străinătate, iar eu tind să joc afară“, a declarat Mihăiță Pleșan, pentru GdS.
Alt jucător la care CSU s-a arătat dispusă să renunțe este Ovidiu Dănănae. Fundașul dreapta a evoluat mai mult prin amicale, iar atunci când Sebastian Achim s-a accidentat, fotbalistul craiovean a fost lăsat în afara lotului, fiind preferat Ionuț Târnăcop, deși era o improvizație. Lui Dănănae i s-a propus deja rezilierea înțelegerii, dar acesta a refuzat și vrea să-și ducă la bun sfârșit contractul, valabil încă un an și jumătate, însă în zilele următoare se anunță alte negocieri între cele două părți. În cazul unei despărțiri, oficialii CS Universitatea vor trebui să aducă un nou jucător, pentru că momentan nu există nici o soluție viabilă de la echipa a doua pentru postul de fundaș dreapta.

Briceag, singura certitudine de până acum

Un prim transfer pentru retur a fost realizat în urmă cu aproximativ șase săptămâni, când piteșteanul Marius Briceag (22 de ani, 1,75 m), de la CSM Vâlcea, a semnat un contract valabil trei ani și jumătate cu gruparea din Bănie, urmând să lupte pentru titularizarea pe postul de fundaș stânga cu Bogdan Vătăjelu și Gabi Velcovici, asta dacă ultimul va rămâne la echipă. Se intenționează și cooptarea unui apărător central de picior stâng, în vizor fiind portughezul Ricardo Machado (26 de ani, 1,90 m), de la FC Brașov, dar și alții din afara țării. A picat, în schimb, „varianta“ Nikola Vasiljevic (30 de ani, 1,85 metri), de la OFK Belgrad, care a fost urmărit de trimișii CSU și s-a constatat că valoarea sârbului nu ar fi mai mare decât cea a fundașilor deja existenți în lotul alb-albastru și ar fi fost o cheltuială inutilă pentru club.
Cum problemele din celelalte compartimente sunt mici, reprezentanții CS Universitatea nu sunt dispuși să se hazardeze și să achiziționeze jucători doar de dragul de a deschide buletinele de ştiri sportive. Aceștia și-ar dori un mijlocaș de creație și un atacant de „gura porții“, dar doar ceva extraordinar. Cum în România variantele pentru aceste posturi sunt puține și inexplicabil de costisitoare, oficialii craioveni le-au transmis impresarilor că vor fotbaliști străini de certă valoare.

S-a stabilit planul de „bătaie“

Membrii staff-ului tehnic și cei ai conducerii clubului din Bănie s-au pus la masă și au stabilit programul echipei din perioada precompetițională. „Am stabilit datele privind pregătirea echipei pentru retur. Reunirea va avea loc pe 5 ianuarie, pe 7 se va efectua vizita medicală, iar pe 12 se va pleca în primul cantonament din Antalya (12-26 ianuarie), care va fi destinat acumulărilor fizice. Și al doilea cantonament (29 ianuarie – 12 februarie), cel în care se va lucra la îmbunătățirea relațiilor de joc, va avea loc tot în Turcia. Se va sta, practic, în Antalya de pe 12 ianuarie, până pe 12 februarie, dar, bineînțeles, în locații diferite. Nu am stabilit momentan adversarii din amicale, dar vom susține nouă jocuri, datele concrete asupra stagiului doi de pregătire urmează să le parafăm în zilele următoare“, a spus Felix Grigore, pentru GdS.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS