13.1 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTur de campionat cu final fericit

Tur de campionat cu final fericit

Cuplul de antrenori Emil Săndoi – Sorin Cârțu a bifat al 11-lea rezultat pozitiv din campionat cu CS Universitatea Craiova, transformând gruparea din Bănie din ciuca bătăilor într-una dintre formațiile respectate ale Ligii I. Ultima dovadă că alb-albaștrii formează un grup de temut s-a consumat duminică seară, la Cluj, unde Brandan și compania au obținut un rezultat de egalitate, scor 0-0, cu CFR, a doua clasată, la capătul unei evoluții bune.
CFR Cluj: Felgueiras – Susic, Rada, Larie, Da Silva – Petrucci – Ivanovski, Costea (’61, Jazvic), Sulley Muniru, Chanturia – Tade (’74, Dore). Antrenor: Dican Francisc.
CS Universitatea Craiova: Bălgrădean – Târnăcop, Frăsinescu, Izvoranu, Vătăjelu – Mateiu, Brandan – Băluţă, Bawab (’86, Cârstea), Ferfelea (’75, Kay) – Herghelegiu (’83, Ivan). Antrenori: Emil Săndoi, Sorin Cârţu.
În urma acestei remize, CS Universitatea Craiova a încheiat turul campionatului pe locul şase, cu 29 de puncte, înregistrând opt victorii, cinci egaluri şi patru înfrângeri, golaverajul fiind pe plus: 22-20.

Săndoi, mulțumit de parcurs

Antrenorul formației din Bănie, Emil Săndoi, şi-a felicitat jucătorii pentru jocul din Ardeal și nu numai, fiind și el impresionat de invincibilitatea consemnată în cele 11 dispute din campionat. „A fost un meci spectaculos, am făcut o partidă bună cu CFR-ul. Veneam după jocul de Cupă, cu Steaua, pe care l-am disputat joi, am stat două zile în autocar, astfel exista un fond de oboseală, dar băieţii s-au capacitat şi au scos un rezultat bun. Ocazii au fost de ambele părţi, mai mari de partea noastră. Până la urmă a fost un joc frumos şi un rezultat echitabil. Felicit jucătorii noştri pentru parcursul pe care l-au avut de când noi am preluat echipa, sunt 11 etape în care am obţinut opt victorii şi trei rezultate de egalitate. Ne-am fi dorit o victorie şi la Cluj, n-a fost să fie, dar e un rezultat care ne menţine în prima jumătate a clasamentului. Având în vedere că am plecat de la două puncte şi ultimul loc în clasament şi am ajuns pe șase, eu consider că este un parcurs foarte bun. Suntem mulţumiţi de tot ceea ce s-a realizat, băieţii s-au implicat în antrenamente, au dat dovadă de profesionalism, determinare. E adevărat, greşeli individuale apar tot timpul. Am făcut şi astăzi (ieri – n.r.) greşeli care puteau să ne coste, dar per ansamblu am făcut o partidă bună“, a declarat Săndoi.
Tehnicianul CSU a spus că strategia pentru retur va fi decisă în următoarele zile: „Din momentul în care am preluat echipa am stabilit ca la finalul turului să tragem linie. Vom avea în zilele următoare o discuţie cu conducerea şi în funcţie de asta vom stabili strategia pentru retur. Dacă ne gândim la ultimul parcurs, am putea să sperăm la Europa. Noi am declarat de la bun început că vom încerca să obţinem maximum din fiecare meci. Jucătorii care au evoluat au demonstrat că merită să îmbrace tricoul CS Universitatea“.

De astăzi, în vacanță

Pentru fotbaliștii echipei CS Universitatea Craiova, vacanța va începe astăzi, data reunirii pentru pregătirile premergătoare returului nefiind momentan stabilită. Brandan și compania nu puteau însă părăsi Bănia fără să sărbătorească finalul primei părți a sezonului așa cum se cuvine. Staff-ul tehnic, cel administrativ, jucătorii și toți angajații clubului s-au adunat ieri la un local, au asistat la sacrificarea unui porc și au avut grijă ca vițelul de la proțap să fie bine rumenit, stropind cu vin bucatele, la recomandarea lui Sorin Cârțu. Atmosfera a fost plăcută, cu toții s-au destins pe cântecele lui Tudor Gheorghe, au aplaudat și cântat în cor „Oltenia Eterna Terra Nova“, promițând că vor face un retur cel puțin la fel de bun.
„Suntem revelația campionatului, după un tur foarte greu. Sunt fericit, ne bucurăm că sunt 11 etape de când nu am pierdut. Eu și colegii mei am muncit bine, am făcut sacrificii, iar unitatea echipei a contat enorm. Suntem pe drumul cel bun și sperăm să continuăm tot așa și în retur. Ne gândim la Liga Europa“, a declarat căpitanul echipei, Pablo Brandan.
„E frumos fotbalul, mai ales că ai 11 jocuri fără înfrângere. Suntem bine și sperăm să urcăm și mai sus în clasament în retur“, a declarat mijlocașul Alexandru Mateiu.
„Noi nu ne-am fixat obiective atât de îndrăznețe (participarea în Liga Europa – n.r.), dar dacă ajungem acolo nu ne vom da la o parte în nici un caz. Mai este mult până acolo, suntem abia la jumătatea drumului și vom vedea ce va fi în retur“, a punctat managerul clubului alb-albastru, Felix Grigore.

 

Galerie foto:

Brandan și compania au așteptat la un „pahar” de vorbă preparatele din porc și vițel
Brandan și compania au așteptat la un „pahar” de vorbă preparatele din porc și vițel
Staff-ul tehnic s-a destins după un tur istovitor
Staff-ul tehnic s-a destins după un tur istovitor
Foștii componenți ai Craiovei Maxima au dat tonul la „Oltenia Eterna Terra Nova”
Foștii componenți ai Craiovei Maxima au dat tonul la „Oltenia Eterna Terra Nova”
Bogdan Vătăjelu are valențe și de interpret, nu doar cu mingea
Bogdan Vătăjelu are valențe și de interpret, nu doar cu mingea
Vițelul la proțap a fost vedeta petrecerii
Vițelul la proțap a fost vedeta petrecerii

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS