11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportSteaua, uită-te, ora ta se apropie!

Steaua, uită-te, ora ta se apropie!

Emil Săndoi şi Pablo Brandan sunt conştienţi că va fi greu cu Steaua, dar cred că pot obţine calificarea în semifinalele Cupei
Emil Săndoi şi Pablo Brandan sunt conştienţi că va fi greu cu Steaua, dar cred că pot obţine calificarea în semifinalele Cupei

CS Universitatea Craiova a susținut ieri o conferință de presă în care antrenorul Emil Săndoi și căpitanul Pablo Brandan au prefațat partida cu Steaua, din sferturile de finală ale Cupei României, programată mâine, de la ora 20.30 (Pro TV), pe stadionul „Ion Oblemenco“. Ambii au admis că adversara este de calibru, dar că își doresc să o elimine și să continue parcursul excelent de până acum.
„Venim după încă o victorie, am învins Ceahlăul acasă și ne-au ajutat puțin și rezultatele din cadrul etapei, pentru că am reușit să ne clasăm pe un loc patru, poziție pe care ne-am dori să o păstrăm și după ultima rundă a turului, când jucăm la CFR Cluj. Joi vom avea parte de un meci în altă competiție, una a surprizelor, pe care eu și Sorin Cârțu am reușit să o câștigăm ca jucători, el și ca antrenor. Întâlnim un adversar care nu mai are nevoie de prezentare. Steaua a reușit să se impună și la Botoșani luni seară, în campionat, într-o partidă pe care au dominat-o și cred că au câștigat-o cât se poate de meritat. Este o echipă care are în componență numai internaționali, care domină autoritar fotbalul românesc în ultimii ani, iar noi, chiar dacă ne confruntăm în continuare cu unele probleme medicale, suntem o echipă pe val. Ne jucăm șansa și, pe lângă parcursul foarte bun pe care l-am avut până în acest moment, cred că, dacă am reuși și o calificare în semifinalele Cupei, ar fi de-a dreptul incredibil“, a declarat Emil Săndoi. „Trebuie să recunoaștem că indiferent cu cine am fi căzut cred că șansele noastre de calificare în semifinale ar fi fost mai mari, dar cred că am demonstrat în ultima perioadă că suntem echipa momentului după ultimele rezultate. Trebuie să fim realiști, ei au prima șansă. Cred că o să fie un stadion arhiplin, iar ca fotbalist îți dorești să joci de fiecare dată cu tribunele pline. Având în vedere că este și ultimul joc pe «Ion Oblemenco», ar fi frumos ca toți să ne luăm rămas bun de la acest stadion bucuroși“, a mai spus strategul craiovean.

Sunt probleme mari de lot

Emil Săndoi a numărat „soldații căzuți la datorie“, sperând ca înlocuitorii lor să se ridice la nivelul așteptărilor: „Acka nu poate să joace. Nu i-a venit încă rezultatul RMN-ului, dar sigur are o ruptură musculară. Ar fi bine să fie apt în momentul în care reîncepem pregătirile. Kay a început antrenamentele cam de două săptămâni și jumătate și nici el nu este refăcut total. Deocamdată, avem trei fundași centrali: Frăsinescu, Izvoranu și Avrămia. Kay rămâne cu semnul întrebării. Nici Curelea nu joacă. Sunt convins că băieții care vor intra în jocul cu Steaua se vor ridica la nivelul așteptărilor“.
Întrebat ce ar fi mai important în acest final de an, să termine în campionat pe locul patru sau să continue în Cupa României, Emil Săndoi a fost ferm: „Ambele jocuri sunt foarte importante. În Cupă, în eventualitatea unei victorii, ne calificăm în semifinale, fază care se va juca tur-retur, iar până la primăvară poate scăpăm și de accidentări, avem tot lotul valid și putem juca de la egal la egal cu oricine. În campionat ar fi păcat să nu ne menținem pe această poziție, dar, Doamne ferește!, în eventualitatea unui rezultat mai puțin plăcut la CFR Cluj, nu vom coborî foarte mult în clasament. Ne dorim să terminăm turul pe locul patru“.

Brandan: Eu când intru pe teren vreau să câștig

Căpitanul echipei CS Universitatea Craiova, Pablo Brandan, a spus că pentru el Steaua reprezintă o parte din trecut și că își dorește să se bucure alături de suporteri de o calificare în semifinalele Cupei României. „Sunt fericit pentru parcursul pe care l-am avut. Staff-ul nostru ne-a ajutat foarte mult, am ieșit dintr-o situație neplăcută. Acum avem oportunitatea să trecem mai departe în Cupă, întâlnim un rival tare, care joacă foarte bine, domină fotbalul românesc de câțiva ani, dar avem foarte multă încredere. O să fie o partidă frumoasă pentru suporteri, pentru noi, ca jucători, pentru staff. Este o confruntare pe care am așteptat-o din momentul tragerii la sorți. O să fie un meci și cu încărcătură pentru Craiova, pentru că este ultimul pe Stadionul «Ion Oblemenco», și sperăm ca la sfârșit să ne bucurăm. Șansele de a merge mai departe în sunt de 50%. Jucăm 11 la 11, respectăm Steaua, dar o să-i fie greu aici. Eu când intru pe teren vreau să câștig. Suntem pregătiți din toate punctele de vedere: fizic, mental și fotbalistic. Meciul cu Steaua este ca o finală, pentru că dacă pierzi părăsești competiția. Personal nu am nimic, este un meci frumos, important, și vine și meciul cu CFR Cluj și o să fie important pentru noi. Pentru mine, Steaua înseamnă un trecut frumos și atât. A fost bine, cum a fost și la Urziceni, și la alte echipe. Acum, la Craiova, este alt moment frumos în viața mea“, a spus mijlocașul argentinian, care s-a declarat încântat de suporterii din Bănie: „Am venit și cu Urziceniul aici și mi-a plăcut foarte mult atmosfera. M-am împrietenit cu mai mulți jucători care au evoluat la Craiova și mi-au povestit cum este lumea aici. Într-adevăr, au avut dreptate și mă bucur că am venit în Bănie. Dacă lumea vine la meci și este alături de noi, contează foarte mult. Mi-aș dori să ne încurajeze din primul și până în ultimul minut și la sfârșit să ne bucurăm împreună de calificare”.

„Mă bucur că am ales să vin aici“

Brandan a explicat ce înseamnă pentru el să fie căpitanul echipei CS Universitatea Craiova, dar nu a dorit să se pronunțe de acum asupra prelungirii contractului cu gruparea din Bănie, actuala înțelegere expirând la finele sezonului. „E o onoare să fiu căpitanul Craiovei. Să fii jucător străin și să ți se dea responsabilitatea asta la un club care are o istorie mare, pe la care au trecut jucători foarte buni, e ceva foarte frumos. Este o onoare și o responsabilitate mare, pe care mi-o asum, și de asta asta sunt implicat 100%. Mă felicit pentru decizia de a alege Craiova și mă bucur de fiecare antrenament, pentru că avem un grup frumos. Am contract până la vară cu CS Universitatea. Pentru moment nu am vorbit nimic de o nouă înțelegere, trebuie să vedem ce se întâmplă, pentru că sunt mai multe detalii pe care le am în cap, dar acum vreau să mă gândesc numai la acest meci. Mereu m-am dus unde am simțit că lumea mă dorește cu adevărat, nu unde spun impresarii. Mă bucur că am ales să vin aici și ce va fi sper să fie frumos“, a punctat Pablo Brandan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS