11.2 C
Craiova
miercuri, 22 septembrie, 2021
Știri de ultima orăSportFotbal - UEFA a pedepsit aspru incidentele de la meciul Serbia - Albania

Fotbal – UEFA a pedepsit aspru incidentele de la meciul Serbia – Albania

UEFA a pedepsit evenimentele de la meciul Albania - Serbia
UEFA a pedepsit evenimentele de la meciul Serbia – Albania

Comisia de Control, Etică şi Disciplină a UEFA a decis ca meciul Serbia – Albania, suspendat din cauza incidentelor la 14 octombrie, să fie omologat 3-0 pentru sârbi, iar gazdelor să le fie retrase trei puncte, ambele federaţii fiind amendate, informează Mediafax. Comisia UEFA a decis să declare Serbia câştigătoare la „masa verde” a partidei contând pentru grupa I a preliminariilor Campionatului European. Federaţia albaneză şi cea sârbă au fost fost amendate cu câte 100.000 de euro. De asemenea, Comisia de Control, Etică şi Disciplină a decis să îi retragă federaţiei sârbe trei puncte în preliminariile Euro-2016. „În plus, federaţiei sârbe i s-a impus să joace următoarele două meciuri de pe teren propriu sub egida UEFA cu porţile închise. Federaţia sârbă şi cea albaneză au dreptul să facă apel.
UEFA a deschis la 15 octombrie proceduri disciplinare după meciul suspendat Serbia – Albania, gazdele fiind cercetate pentru invadarea terenului de către suporteri şi pentru organizare necorespunzătoare, iar oaspeţii pentru refuzul de a continua partida şi pentru steagul arborat cu o dronă deasupra gazonului.
„O procedură disciplinară a fost deschisă împotriva Federaţiei Sârbe de Fotbal (FSS) pentru incidente în tribune, aruncarea de torţe şi petarde, invadarea terenului de către suporteri, organizare necorespunzătoare şi folosirea de lasere. Totodată, UEFA a deschis o procedură disciplinară împotriva Federaţiei Albaneze de Fotbal (FShF) pentru refuzul de a juca şi pentru afişarea unui steag neregulamentar”, a notat atunci forul continental.

drona
Incidentele care au dus la întreruperea meciului Serbia – Albania au izbucnit după ce o dronă pe care era arborat drapelul cu o hartă reprezentând „Marea Albanie” a survolat stadionul. Drona a provocat furia jucătorilor sârbi, Stefan Mitrovici reuşind să prindă acest steag, moment în care a izbucnit o încăierare generală pe teren, iar fanii au intrat în suprafaţa de joc. Meciul a fost întrerupt în minutul 41, la scorul de 0-0.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

(VIDEO) Președinte Iohannis, la Adunarea Generală a ONU

Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut miercuri, 22 septembrie,...

ȘTIRI GdS