8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportNicolae Ungureanu: „Echipa a rămas datoare“

Nicolae Ungureanu: „Echipa a rămas datoare“

Nae Ungureanu nu a fost prea mulţumit de evoluţia alb-albaştrilor cu Chiajna
Nae Ungureanu nu a fost prea mulţumit de evoluţia alb-albaştrilor cu Chiajna

Fostul component al Craiovei Maxima, Nicolae Ungureanu, a explicat, pentru GdS, care au fost sentimentele pe care le-a avut când a dat lovitura de începere la meciul CS Universitatea – Concordia Chiajna, și ce le-a lipsit alb-albaștrilor ca să câștige confruntarea din etapa a 11-a a Ligii I. „Roșu“ a prefațat totodată și viitoarea întâlnire a elevilor lui Sorin Cârțu și Emil Săndoi, fiind convins că se poate obține un rezultat pozitiv în Ardeal, cu FC Brașov, în confruntarea programată vineri, de la ora 21.00 (Look TV).
GdS: Duminică ați fost în centrul atenției. Cum v-ați simțit?
Nae Ungureanu: A fost plăcut, am fost aplaudat, m-am simțit ca în tinerețe… Întotdeauna Craiova și-a respectat foștii jucători și i-a răsplătit din plin cu aplauze. Nu am dus lipsă nici de data asta de „sortimentul“ ăsta. Și pentru că tot ai amintit de public, spun jos pălăria pentru suporterii care au venit la stadion în ultimele etape. Au aplaudat și au fost răbdători, iar eu zic că echipa a rămas datoare la ei.
GdS: Cu toții ne așteptam la o victorie. E bun egalul cu Chiajna?
N.U.: Nu e bun, dar știți cum e: din două rele o alegi pe cea mai puțin rea. A fost o lipsă de concentrare, pentru că am început jocul destul de slăbuț, a cam fost la discreția oaspeților. Adică, nu am creat o presiune pe ei și am făcut gafa aia la penalti acolo… Cine se pune la zid nu trebuie să stea cu mâinile ca la volei, că nu facem blocaj la fileu. La fotbal, în careu, se joacă fără ajutorul brațelor. Dacă ar fi dat Curelea gol în minutul 15, când a scăpat singur cu portarul advers, și egalam rapid, eu zic că-i băteam pe cei de la Chiajna până la final. În sfârșit, eu zic că e un punct bun.
GdS: Îl iertăm pe Varga? În afara acelei greșeli de la penalti nu s-a mișcat rău în ofensivă.
N.U.: Da, dar Varga trebuie să joace 90 de minute, nu doar frânturi din partidă. Este un jucător plătit foarte bine, din câte am înțeles, și trebuie să ducă meciul din primul și până în ultimul minut, nu o repriză sau mai știu eu cât. Și Bawab la fel. Fotbaliștii pe care îi avem acum trebuie să se pregătească foarte bine individual pentru ca antrenorii să-i aibă la dispoziție 90 de minute. Să le pară rău atunci când scot un jucător sau altul, nu să facă schimbări din cauza factorului fizic, pentru că jucătorii nu mai au prospețime.

„Voiam mai multă agresivitate“

GdS: Ne-a surprins Chiajna cu ceva?
N.U.: Foarte puțin la mijlocul terenului, unde Adrian Cristea a făcut cam ce a vrut el. Voiam mai multă agresivitate din partea celor de la linia de mijloc. Nu au prins o zi foarte bună, dar nu trebuie să facem un capăt de țară din asta.
GdS: A contat mult absența lui Brandan?
N.U.: S-a simțit lipsa titularilor incontestabili și mă refer nu numai la Brandan, ci și la Kay. Acum s-a accidentat și Acka (a suferit o entorsă – n.r.), mai e indisponibil și Izvoranu, deci nici nu știu cum stăm acum în defensivă la meciul cu Brașovul. Oricum, lotul este destul de stufos și eu zic că Sorin Cârțu și cu Emil Săndoi o să găsească o soluție pentru Brașov, pentru că ne așteaptă un meci foarte greu, dar pe care-l putem câștiga. Cred că, dacă ar fi fost Brandan pe teren, altul ar fi fost rezultatul final. El dă echilibrul echipei.
GdS: Ce facem cu Brașovul?
N.U.: Este o echipă care are rezultate, dar care nu rupe gura târgului vizavi de jocul pe care-l practică. Eu zic că este o formație pe care noi, printr-o organizare bună, și Sorin a demonstrat că e un bun strateg în meciurile de deplasare, putem să-i marcăm gol pe contraatac. Nu-l au nici ei pe Ricardo Machado, unul dintre cei mai buni apărători, și vă dați seama că au și ei o problemă mare în defensivă. Sper să reușim să dăm gol mai ușor, pentru că eu sunt convins că vom avea multe ocazii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS