10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRoșca: Nu vrem să punem presiune pe jucătoare

Roșca: Nu vrem să punem presiune pe jucătoare

Antrenorul Aurelian Roșca a vorbit despre partida cu Târgu Mureș
Antrenorul Aurelian Roșca a vorbit despre partida cu Târgu Mureș

După o pauză de mai bine de două săptămâni, handbalistele de la SCM Craiova vor juca mâine (ora 16.00), pe teren propriu. Adversara oltencelor va fi echipa de pe ultimul loc, SC Mureșul Târgu Mureș, iar partida va conta pentru etapa a noua din Liga Națională. Dacă aruncăm o privire pe clasament, unde SCM Craiova ocupă un nesperat loc doi, cu 21 de puncte, iar mureșencele se află pe ultima poziție, fără nici un punct, elevele lui Aurelian Roșca și Gheorghe Sbora pornesc favorite, punându-se problema doar de diferența de scor. În condițiile în care oaspetele de mâine și-au schimbat antrenorul zilele trecute, Aurelian Roșca spune că numai printr-o bună abordare a jocului, handbalistele craiovene nu vor avea probleme în a obține cele trei puncte. „Sperăm să avem o atitudine bună. Este un joc important, trebuie să-l abordăm cu atenție. Numai jucând foarte bine putem câștiga. Avem o echipă foarte tânără și nu merge cu jumătăți de măsură. Dacă nu jucăm la potențialul maxim avem probleme, dacă jucăm la jumătate din potențialul nostru putem să și pierdem. Echipa din Târgu Mureș nu este rea, deși nu are nici un punct. Au schimbat antrenorul, a venit Gheorghe Covaciu, și probabil vor avea și o schimbare de atitudine“, avertizează tehnicianul de la SCM Craiova.
Totodată, Roșca a punctat că nu trebuie pusă presiune pe Aneta Pârvuț și colegele sale: „Mai avem cinci jocuri în acest an și ne dorim maximum de puncte din cele trei partide de pe teren propriu. Avem 21 de puncte, nu spunem că neapărat trebuie să câștigăm. Dacă vom juca bine, va veni și victoria. Nu trebuie să punem presiune pe jucătoare, trebuie să aibă plăcerea de a juca. Dacă vom juca bine va veni și victoria. Totodată, încercăm să răsplătim fiecare spectator care vine să ne susțină“.
Tot sâmbătă, dar de la ora 13.45, vor juca în Polivalentă și handbaliștii de la CS Universitatea Craiova, în compania formației HC Sibiu. La fel ca handbalistele de la SCM, și elevii lui Costin Dumitrescu și Cătălin Popescu au avut un start reușit de campionat, dar în Divizia A, cu cinci victorii și un singur eșec. Cel mai recent succes al craiovenilor a fost obținut miercuri, la Alba Iulia, când alb-albaștrii s-au impus cu scorul de 26-24. După șase etape, CS Universitatea ocupă locul trei în clasament, cu 15 puncte, la fel ca formația de pe locul doi, CSM Oradea, și la trei puncte în spatele liderului HC Adrian Petrea Reșita.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS