14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDacian Varga: Acum sunt pregătit fizic

Dacian Varga: Acum sunt pregătit fizic

Dacian Varga este gata să lupte din primul minut în meciul cu Concordia
Dacian Varga este gata să lupte din primul minut în meciul cu Concordia

Mijlocașul formației CS Universitatea Craiova, Dacian Varga, a fost reintrodus în circuit de Jerry Gane, după ce acesta intrase în dizgrațiile conducerii. Nepregătit din punct de vedere fizic, fotbalistul care a împlinit la începutul acestei săptămâni 30 de ani a tras tare la antrenamente și a ajuns la o formă sportivă optimă de curând, în mandatul lui Sorin Cârțu și Emil Săndoi. A mai bifat câteva minute în jocurile oficiale și a fost testat serios în amicale, la ultimul, cu Pandurii, de la Severin, el numărându-se printre titulari. Semne bune au apărut și miercuri, când Dacian Varga nu a mai jucat, așa cum se întâmpla nu demult, în amicalul „rezervelor și speranțelor“, contra divizionarei C Vișina Nouă, ci s-a pregătit sub comanda lui Săndoi pe terenul alăturat, alături de cei care vor face parte din lotul pentru meciul cu Concordia Chiajna, programat duminică, de la ora 16.00 (Look TV), pe „Ion Oblemenco“.
„Acum pot spune că sunt pregătit fizic. La început eu nu am făcut pregătirea cu ei, nu am fost în cantonament cu echipa și vă dați seama că mi-a fost mult mai greu să țin pasul. De asta nu am prea jucat. Cu o pregătire bună pe care am făcut-o la Herculane, în stagiul acesta, am muncit și suplimentar, pot spune că sunt la același nivel fizic cu ceilalți colegi ai mei. Normal că vreau să devin titular și lupt pentru asta. Când o să considere staff-ul tehnic că merit să joc din primul minut, o să fiu pregătit și o să încerc să-mi fac treaba foarte bine“, a spus Dacian Varga, pentru GdS.

„Mai e mult până să spunem că suntem pe val“

Întrebat despre ultimele rezultate ale CS Universitatea Craiova, Dacian Varga a afirmat că se aștepta la o răsturnare spectaculoasă de situație, dar că mai este mult de muncă pentru ca echipa să ocupe o poziție demnă de apreciat.
„A fost un parcurs bun, dar nu trebuie să ne îmbătăm cu apă rece. Au trecut abia patru meciuri în campionat și mai e mult până să spunem că suntem pe val, dar e clar că ne-am mai revenit. Până acum eram sub apă, acum am ieșit puțin la suprafață, am scos capul. Mai este mult de muncă. Mă așteptam să avem acest parcurs bun din ultimul timp, pentru că nu avea cum să țină la nesfârșit ghinionul. Trebuia să se oprească și înfrângerile. Știam că avem un lot bun, îi cunoșteam pe băieți și eram convins că o pregătire bună ne repune pe picioare. Aveam nevoie și de o încurajare, ceea ce am și primit de la staff-ul tehnic și asta s-a văzut și în teren, prin rezultate. Suntem pe drumul cel bun, dar mai e mult de mers până la destinația dorită“, a spus Varga, anticipând o confruntare dificilă contra Concordiei: „Va fi o partidă grea cu Chiajna, la fel ca toate celelalte pe care le-am avut până acum. Nu cred că e vreunul din echipă sau cineva din club care consideră că e o echipă slabă sau să spună că o să ne fie ușor. O victorie ar însemna mult, dar nu trebuie să ne uităm numai în clasament. Acolo trebuie să ne uităm când se termină prima parte sau campionatul. Până atunci trebuie să luăm fiecare meci în parte, să-l tratăm bine și să strângem cât mai multe puncte. Mă aștept la un public numeros duminică la meci. La Craiova mereu a venit multă lume, dovadă stă și un sondaj, din care a reieșit că stăm cel mai bine în privința numărului de spectatori. De asta nu-mi fac griji, important este să jucăm noi bine și să câștigăm, pentru că numai așa îi facem fericiți“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS