16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbaliștii de IPJ Dolj, locul 4 din 170 de echipe

Fotbaliștii de IPJ Dolj, locul 4 din 170 de echipe

Fotbaliștii de la IPJ Dolj au primit o cupă imensă la turneul din Olanda
Fotbaliștii de la IPJ Dolj au primit o cupă imensă la turneul din Olanda

Când nu aleargă după infractori, o parte din polițiștii doljeni se antrenează pe terenul de fotbal pentru ca atunci când merg la competiții să reprezinte cu cinste fotbalul craiovean. Echipa de fotbal a Inspectoratului de Poliție a Județului (IPJ) Dolj și-a arătat recent valoarea și în afara granițelor țării, mai exact în Olanda, unde a ocupat locul patru la turneul internațional Police Asociation (IPA) la minifotbal. Concurența a fost acerbă, 170 de echipe din 38 de țări luptând pentru supremație.
Antrenorul coordonator al echipei IPJ Dolj, agent-șef principal (asp.) Gheorghe Budrică, se poate considera norocos că are în lot fotbaliști de meserie, în sensul că marea majoritate a băieților au făcut junioratul la Universitatea Craiova, dar și la Școala de Fotbal „Gică Popescu“, și participă cu regularitate la diferite competiții.

Iordanienii le-au luat bronzul

În Olanda, doljenii au avut un parcurs nesperat de bun. Au câștigat grupa, cu 14 puncte (golaveraj 13-2), apoi, în 16-imi, au eliminat o echipă din Franța (scor 3-0), iar în optimile de finală s-au impus după loviturile de departajare în fața formației ruse Kalmkiya. În sferturile de finală, fotbaliștii olteni au înfruntat o altă echipă românească, Dinamo MSM Satu Mare, pe care au învins-o cu 4-1, iar în drumul spre finală au fost opriți de o formație din Belarus, care i-a învins pe craioveni cu 5-0. Băieții de la IPJ Dolj au pierdut și medalia de bronz, fiind învinși în finala mică de echipa națională a Iordaniei, cu scorul de 3-2.
Gheorghe Budrică a recunoscut ieri că nu se aștepta la o asemenea performanță: „Sincer, nu ne-am așteptat la acest rezultat. Dorința noastră era să ieșim cu bine din grupă. Am făcut-o de pe locul întâi, apoi am prins un culoar bun. Meritul poliţiştilor doljeni este cu atât mai mare cu cât echipa noastră a fost singura de amatori dintre cele patru semifinaliste. Mulți dintre băieți au jucat fotbal de performanță, joacă și acum în campionatul județean, avem echipă și în campionatul local de minifotbal“.

Ei ai bătut Ungaria

Ceea ce n-a reușit naționala lui Pițurcă, să bată Ungaria, au reușit fotbaliștii-polițiști din Dolj, care au învins o echipă din Ungaria în grupă, cu scorul de 2-1. „Am bătut Ungaria, la nivelul nostru. Ne-am întâlnit în grupe și am avut ambiție mare să-i batem. Acest lucru ne-a bucurat mai mult decât victoriile cu Austria și Italia, și ele tot în faza grupelor“, a completat antrenorul Budrică.
Căpitanul echipei, Mircea Ilie, a punctat că dincolo de talent și antrenamentele au un rol important: „Suntem niște băieți care iubim fotbalul, îl practicăm încă din copilărie cu drag și rezultatele vin de la sine. E cel mai bun rezultat internațional, nivelul a fost foarte ridicat, cu mulți jucători profesioniști de futsal. Ne-am autodepășit în fiecare meci. Am dat dovadă de talent, dublat de multă muncă, două-trei antrenamente pe săptămână“.

Messi de la IPJ

Antrenorul l-a prezentat pe unul dintre componenții echipei IPJ Dolj,  Bogdan Ștoiu, cu apelativul de Leo Messi. Jucătorul doljean a explicat de ce este strigat precum starul Barcelonei: „Toți cei din echipă avem o tactică destul de bună, de tehnică nu mai vorbim. Pe mine mă strigă Messi pentru că am o tehnică mai bună“. Din echipa IPJ Dolj au făcut parte următorii jucători: ag. Ionuț Sălcianu, ap. Alin Ilie şi as. Doru Surcel – portari, ap. Mircea Ilie, ap. Victoraş Popescu, ap. Alin Niculin, ap. Laurentiu Dinuica, ag. Marius Bortofleac, ap. Bogdan Ștoiu, ap. Radu Prună, as. Lucian Achim, ag. Constantin Pătru, scms. Constantin Stuparu şi scms. Cătălin Călărăşanu, dar și Dragoș Arnăutu – jucători de câmp.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS