12.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportUn punct și mult scandal la România - Ungaria

Un punct și mult scandal la România – Ungaria

Naționala României nu a reușit să-și surprindă din nou suporterii, cum a făcut-o în Grecia, obținând doar o remiză cu Ungaria, pe Arena Națională, în etapa a doua a grupei F din preliminariile CE din 2016. Tricolorii au făcut o primă repriză bună, în care au reușit să marcheze prin Raul Rusescu (‘44), iar în a doua au făcut pasul înapoi și au încasat gol pe final, Dzsudzsak egalând dintr-o lovitură liberă de la 25 de metri (‘82).
România: Tătăruşanu – Chiricheş, Goian (‘5, Gardoş), D. Grigore, Raţ – Hoban, Pintilii – Maxim (‘84, Stancu), Chipciu, Sânmărtean (‘66, Tănase) – Rusescu. Selecționer: Victor Piţurcă.
Ungaria: Kiraly – J. Varga, Juhasz, Korcsmar, Kadar – A. Elek, Stieber – Lovrencsics (‘63, Simon), Gera (‘77, Tozser), Dzsudzsak – Szalai. Selecționer: Pal Dardai.
Cartonaşe galbene: Hoban, Gardoş, Grigore, Chipciu, Raţ / Gera, Varga, Juhasz, Kiraly, Korcsmar, Tozser.
A arbitrat: W. Collum.
„Am avut meciul în mână, am controlat în mare parte jocul și era aproape obligatoriu să marcăm al doilea gol. În schimb, am primit gol la un fault inexistent. Micile erori te costă. Era să primim şi al doilea gol. Când eşti egalat în minutul 82 se poate spune că e o dramă, dar și noi am egalat la ei în ultimul minut. Nu ne dezavantajează acest rezultat, însă o victorie era de aur. Dacă vom câştiga la Helsinki, cu Finlanda, nu ar mai fi o problemă acest rezultat. Nici un egal nu ar fi rău“, a spus selecţionerul României, Victor Piţurcă.

Stewarzii au bătut lume nevinovată

Așa cum era de așteptat, partida nu a fost lipsită de incidente, pe lângă petardele, torțele și fumigenele folosite de fanii celor două combatante au apărut și violențele. În timpul partidei, fanii unguri au încercat să se bată cu suporterii români, iar forţele de ordine au intervenit cu gaze lacrimogene pentru a calma spiritele. Jandarmii și angajații BGS au evacuat o parte a fanilor români de la Inelul 1 al Peluzei Nord de la Arena Națională, după ce suporterii au intrat în conflict cu forţele de ordine. Au existat și persoane care au fost lovite brutal și inutil, bătrâni, femei și copii, printre aceștia numărându-se și un cardiac, acesta fiind bătut de reprezentanții firmei de pază chiar sub privirile fiicei sale de 14 ani. Conform Jandarmeriei şi SMURD, aproximativ 30 de suporteri români au fost duşi la secţiile de poliţie, pentru cinci fani s-a dispus sancţiunea de a nu merge la stadion un an, iar 46 de persoane au avut nevoie de asistenţă medicală.
De asemenea, la intonarea imnului Ungariei, fanii maghiari au fost dotaţi, fiecare, cu câte un steag, în timp ce românii au huiduit şi au aprins torţe pe care le-au aruncat înspre sectoarele de peluză ocupate de suporterii oaspeţi. Imnul Ungariei nu s-a auzit aproape deloc pe stadion din cauza huiduielilor şi a petardelor care explodau.
România riscă să joace fără spectatori cel puţin partida de luna viitoare, cu Irlanda de Nord, o decizie urmând să fie luată de UEFA în zilele următoare.

Burleanu, dezamăgit

Președintele FRF, Răzvan Burleanu, a revenit asupra declaraţiilor oferite la finalul meciului, atunci când lăuda organizarea, şi 12 ore mai târziu a postat pe site-ul federaţiei un mesaj prin care se detaşează de firma pe care federaţia a angajat-o să asigure securitatea. „S-au petrecut lucruri de neacceptat. Regret incidentele produse între forţele de ordine şi suporteri, îmi cer scuze faţă de fanii care au avut de suferit din cauza abuzurilor şi excesului de zel. FRF condamnă atitudinile violente şi nejustificate la adresa suporterilor. Vinovaţii vor plăti“, a afirmat Burleanu.

Preliminarii CE 2016 – Grupa F

Etapa a 2-a: România – Ungaria 1-1, Finlanda – Grecia 1-1, Irlanda de Nord – Insulele Feroe 2-0.
Clasament: 1. Irlanda de Nord 6 puncte (golaveraj 4-1), 2. Finlanda 4 (4-2), 3. România 4 (2-1), 4. Ungaria 1 (2-3), 5. Grecia 1 (1-2), 6. Insulele Feroe 0 (1-5).
Etapa viitoare: mâine, ora 21.45: Insulele Feroe – Ungaria, Finlanda – România (TVR), Grecia – Irlanda de Nord.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS