Marius Ionescu: Oraşul se vede mai frumos în alergareMaratonistul craiovean a câştigat ediţia inaugurală a Craiova Running Day, competiţie care a deschis apetitul pentru mişcare a peste 300 de persoane.

Craiova este, începând din acest an, pe harta oraşelor din ţară care au un concurs de alergare pe şosea. Prima ediţie a Craiova Running Day, desfăşurată sâmbătă în centrul urbei, a adunat peste 300 de persoane, de toate vârstele, dornice să facă mişcare. Aşa cum se obişnuieşte la astfel de competiţii, participanţii au achitat şi o taxă de înscriere, o sumă modică, dar s-au declarat satisfăcuţi că au plecat acasă cu poftă de viaţă şi cu o medalie.

Organizatorii, cei de la Craiova Running Club, un grup de alergători amatori, înfiinţat acum un an, au reuşit să aducă la eveniment sportivi de marcă, printre care amintim numai câţiva: atleţii craioveni Marius Ionescu, Nuţa Olaru şi Marius Buşcă, ultramaratonistul Radu Milea, spadasina Ana Maria Brânză.

Buşcă, umăr la umăr cu „Piciu“

Concurenţii au avut posibilitatea să se înscrie la una dintre cele două curse, competitivă (10 kilometri) şi populară (2 kilometri), iar unii au luat startul la ambele. Cursa competitivă, care s-a desfăşurat pe un traseu care a pornit din centru, a ajuns şi prin Parcul „Romanescu“ şi înapoi în centru, a fost câştigată de maratonistul Marius Ionescu, care s-a luptat până aproape de linia de sosire cu colegul său de la CSM Craiova, Marius Buşcă. Locul trei a revenit la doi sportivi, atletul Mădălin Ionescu, fratele lui Marius Ionescu, şi orientaristul Paul Marius Brabiescu (CS Universitatea Craiova).

„Marius m-a învins pe ultimii 200 de metri. Nu am cum să-i fac faţă, el participă la Jocurile Olimpice. Pe traseu, încercam să vorbesc cu el, ca tactică pentru mine, să-l mai obosesc un pic, dar maratonul e maraton, îl ţine suflul pe colegul meu. I-am zis că pe ultimul kilometru nu îl las, dar m-a învins. Amândoi alergăm de vreo şase weekenduri încoace. În loc să facem un antrenament tare în weekend, facem câte o cursă, e mai bine aşa“, a declarat Buşcă.

Marius Ionescu s-a bucurat de reuşită şi a mărturisit că oraşul se vede mult mai frumos în alergare decât cu maşina: „A fost minunat. Aşteptam de foarte mult timp o cursă în centrul oraşului meu natal şi mă bucur nespus de mult că, în sfârşit, a avut loc. Oraşul se vede mult mai frumos în alergare decât din maşină. Au venit mulţi oameni şi din afara Craiovei. Sperăm ca de la an la an să aducem cei mai buni concurenţi din ţară, dar şi sportivi din toată lumea. Felicităm pentru iniţiativă pe inimoşii membri ai Craiova Running Club“.

Luminţa Achim: Lumea ne încuraja pe traseu

La feminin, atletele de performanţă au făcut legea. Luminiţa Achim (CS Universitatea Craiova) a trecut prima linia de sosire, urmată pe podium de Elena Moagă (Târgu Jiu) şi Andreea Ghiţă (CSM Craiova). „Acest concurs a fost ca un antrenament pentru mine în vederea campionatului naţional de cros, după care sper să prind echipa naţională. Spre surprinderea mea, pe traseu au fost destule persoane care ne-au încurajat, ne-au aplaudat, a fost foarte frumos“, a spus după cursă Luminiţa Achim, eleva lui Adrian Tudor.

Nuţa Olaru a alergat cu nepotul


Marea maratonistă Nuţa Olaru a luat startul în cursa populară, alături de familie, şi nu a ţinut deloc să câştige. „Am alergat cu nepoţelul meu. E ziua lui de naştere. A alergat şi cumnata mea. Am adus mulţi copii să participe. Oamenii au fost bucuroşi, încântaţi, copiii aşteptau să primească medalii. Rămăsesem printre ultimii din ţară care nu aveau concursuri de genul acesta, deşi suntem oraş cu tradiţie în atletism, cu mari campioni“, a mărturisit sportiva în vârstă de 44 de ani stabilită în America, ţară în care astfel de concursuri sunt săptămânal.

Nuţa Olaru a avut numai cuvinte de laudă la adresa unei doamne, Mariana Costea, care, deşi nu mai era la prima tinereţe, a alergat ambele curse. „Doamna nu ştia sigur dacă va face faţă la 10 kilometri. S-a văzut cea mai vârstnică persoană şi s-a speriat un pic, dar i-am explicat să nu plece foarte tare. Apoi a alergat şi cursa populară, ceea ce este un exemplu pentru noi toţi, nefiind alergător profesionist“, a completat maratonista.

La cursa populară s-a impus Daniel Andrei, locul doi a fost ocupat de Emilian George Minoiu, iar pe locul trei s-a clasat Adelina Tănasie.

S-au acordat şi premii în bani, pentru primii trei clasaţi, plus pentru încă şase persoane, prin tragere la sorţi, dar şi în obiecte şi vouchere.

Invitaţie la alergare, după serviciu

Bogdan Popa, preşedintele Craiova Running Club, a tras concluziile la finalul ediţiei-pilot a Craiova Running Day: „Cred că am reuşit să atragem destul de mulţi pasionaţi de mişcare, fiind prima ediţie. Am văzut oameni bucuroşi că au trecut linia de sosire, indiferent de locul ocupat, membri ai familiei care i-au susţinut, mulţi copii, şi sperăm că acest concurs va deveni o tradiţie în oraş. Mulţumim pentru sprijinul oferit autorităţilor locale, celor de la Poliţie, Jandarmerie, voluntarilor, sportivilor de marcă, sponsorilor. Invităm craiovenii la alergare, să ducă o viaţă sănătoasă. Toţi avem servicii, dar după program suntem sportivi amatori“.

Sâmbătă după amiază, membrii Craiova Running Club au mers la Centrul de Plasament pentru Copilul cu Handicap „Vis de Copil”, precum și la Centrul de Plasament pentru Copiii cu Dizabilități „Prichindel”, unde au donat alimente.Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de luni, 13 octombrie 2014

Actualitate

» Băsescu: Victor Ponta a fost ofiţer acoperit SIE între 1997 şi 2001!
» Volei (m) – SCM-U Craiova a învins Unirea Dej
» Tichetele Rabla pentru persoanele fizice au fost epuizate
» Vinul de Drănic a primit medalie internaţională
» Americanii ne ajută să ne sterilizăm câinii
» Camera Deputaţilor a dat aviz pentru începerea urmăririi penale a deputatului Valerian Vreme

Publireportaj

» Programul Festivalului de Teatru Mereu tânăr

Local

» Mehedinţi: Percheziţii la casa unui procuror
» Opt consilieri locali din Drobeta Turnu Severin renunță la partide
» Mehedinţi: Opt consilieri locali din Severin au devenit independenţi politic

Dolj

» Porți culturale deschise pentru liceenii craioveni
» Peste 11 milioane de euro pentru managementul riscului în zona de frontieră a Dunării
» Ilegalități la alegerea noilor Consilii de Administrație din școli
» CJI la Craiova: 20 de articole din Codul Penal îi incriminează pe jurnaliști
» Cornul și laptele pentru Dolj, de la firme din Făget și Târgu Jiu
» Liber la demolare pentru construirea cartierului chinezesc
» Vinul nobil de Drănic, creat de o firmă cu asociați din trei țări
» Campanie de sterilizare gratuită pentru câini şi pisici
» Fost taximetrist, judecat pentru uciderea unui pieton
» Întreruperi energie electrică de mâine
» Piața terenurilor agricole „se cerne“. Cine face prețul?
» Liber la demolare pentru cartierul chinezesc
» Craiova Running Day, o reușită
» Pompierii doljeni şi-au expus tehnica de “Ziua Internaţională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale”
» Dolj: Ţigări netimbrate în valoare de 50.000 de lei, confiscate de poliţişti în Poiana Mare

Gorj

» Începe „Festivalul castanului” la Tismana
» Peste 2.000 de persoane, fără cărţi de identitate
» Gorjenii au făcut senzaţie în SUA cu melodii populare
» SGA a finalizat lucrările în zonele afectate de inundaţii
» Tichete sociale pentru familiile sărace din Rovinari
» Gorj: Ministerul Educaţiei a început verificările la UCB
» Gorj: Începe “Festivalul castanului”, la Tismana
» Gorj: Reabilitarea DN 66, pe tronsonul Rovinari – Bumbești Jiu, gata până la finalul anului

Mehedinţi

» Se aşteaptă cererile pentru subvenţii

Sport

» România U19, fără punct obţinut la turneul de la Tbilisi
» Tineretul, învins de Macedonia
» Victorie la debut pentru voleibalişti
» Liviu Dragomir s-a impus în Serbia
» Echipele craiovene, pe val!
» România, obligată moral să câștige în Finlanda
» Arbitrul Drăgan, lovit și fără cartonașe? (UPDATE)
» Tenis – Craioveanca Elena Bogdan, calificată în sferturi la dublu, la Luxemburg
» Scrimă – Clasări pe podium pentru floretistele române, la CM de junioare din Guatemala
» Fotbal – CS Universitatea Craiova și Pandurii Târgu Jiu au aflat când joacă în Cupă
» Fotbal – Piţurcă are mici probleme de lot înaintea meciului cu Finlanda
» CSU Craiova impresionează și în amicale
» Fotbal – Firma de pază de la meciul România – Ungaria a anunţat rezilierea unilaterală a contractului cu FRF

Sanatate

» Trei mese pe zi cu 7 lei

Magazin

» Horoscop
» Bancul zilei

Top