Acasă Sport Fotbal - Piţurcă are mici probleme de lot înaintea meciului cu Finlanda

Fotbal – Piţurcă are mici probleme de lot înaintea meciului cu Finlanda

-

Foto: scoutingromania.com
Foto: scoutingromania.com

Selecţionerul României, Victor Piţurcă, a declarat, astăzi, la Helsinki, că jucătorii Alexandru Maxim, Dragoş Grigore şi Lucian Sânmărtean sunt uşor accidentaţi, dar vor fi recuperaţi până la startul meciului cu Finlanda, din preliminariile Euro-2016, programat mâine, de la ora 21.45 (TVR).

„Jucătorii echipei noastre naţionale sunt în regulă, mai sunt mici probleme, dar până mâine seară sper ca toţi să fie apţi de joc. Maxim are o lovitură la genunchi, a avut nevoie de intervenţia doctorului. I-a dat drumul. Dragoş Grigore are şi el o lovitură extrem de puternică şi Sânmărtean, care încă mai resimte acea încărcătură la gamba piciorului drept. Însă nu cred că vor fi probleme. Încă nu m-am gândit la primul 11, până mâine la prânz când vom avea şedinţă tehnică mă voi hotărî”, a spus Piţurcă, la conferinţa de presă dinaintea jocului cu Finlanda.
Adversarul de mâine este puternic, care a făcut un salt calitativ important în ultima perioadă, susține selecționerul. „Acest meci este extrem de important după cele două puncte pierdute acasă împotriva Ungariei. Ştiu că la nivel de echipă naţională s-a făcut un salt calitativ deosebit, ştiu că echipa naţională a Finlandei este în momentul acesta o echipă extrem de puternică, cu un joc extrem de periculos, însă noi vom încerca să câştigăm acest joc de mâine seară. Jocul Finlandei este unul aparte, toată echipa participă la faza devensivă şi pot aduce cinci, șase jucători în careul advers. Sunt foarte buni de la mijloc în sus”, a menţionat selecţionerul.

Victor Piţurcă a lăudat cariera lui Răzvan Raţ, care va juca, mâine, meciul cu numărul 100 în naţională, apreciind că numai un fotbalist valoros poate atinge asemenea performanţe: „Raţ a fost determinant în absolut toate meciurile, a fost concentrat, e şi căpitanul echipei. E o performanţă pentru orice jucător să aibă valoarea de a juca şi de a atinge acest număr de jocuri”.

ȘTIRI VIDEO GdS

Handbal (f) / Olanda, noua campioană mondială

Naționala de handbal feminin a Olandei a devenit, în premieră, campioană mondială, după ce a învins la ultima fază reprezentativa Spaniei, scor...