11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportÎnvingeți pentru noi!

Învingeți pentru noi!

Căpitanul Curelea (alb-albastru) nu a înscris cu Târgu Mureş, dar speră să o facă în „Groapă“
Căpitanul Curelea (alb-albastru) nu a înscris cu Târgu Mureş, dar speră să o facă în „Groapă“

Bilanț nesperat de bun pentru CS Universitatea Craiova de la numirea cuplului de antrenori Sorin Cârțu – Emil Săndoi, iar suporterii din Bănie își freacă mâinile, așteptând cu nerăbdare viitoarea confruntare, programată duminică, de la ora 21.00 (Look TV), contra lui Dinamo, eterna rivală. În ciuda antipatiei pe care o afișează fanii craioveni față de „câinii roșii“, reprezentanții echipei văd partida din „Groapă“ ca pe oricare alta din campionat, în care își doresc toate cele trei puncte puse în joc pentru a prelungi invincibilitatea.
„Pentru mine e un meci ca oricare altul. Dinamo este, într-adevăr, o echipă în formă, dar am demonstrat că putem câștiga orice meci, iar cel mai important lucru pe care l-am realizat după ultimele rezultate este că ne-am recăpătat încrederea. Vom merge să facem un joc bun acolo și să câștigăm cele trei puncte, iar, dacă nu vom putea, măcar să nu pierdem. Ținând cont că și la ei au apărut accidentări și suspendări, cred că ne putem gândi la ceva bun de la acest meci, pentru că în apărare au anumite probleme“, a spus căpitanul alb-albaștrilor, Costin Curelea, în cadrul unei conferințe de presă.
„Pe vremea când evoluam eu, jocurile aveau o încărcătură aparte, era o rivalitate foarte mare, care a crescut și cu timpul, când s-au mai câștigat campionate, dar nu mai are rost să dezgropăm morții. Nu îl vom trata deosebit, pentru că este un joc ca oricare altul. Că iei un punct sau trei cu Dinamo se contabilizează la fel ca și la un joc cu Concordia Chiajna sau ASA Târgu Mureș. Din punctul meu de vedere, orice joc este un derbi“, a declarat „principalul“ Emil Săndoi.

„Ne propunem un rezultat bun“

Vorbind la obiect despre meciul de duminică, antrenorul CS Universității Craiova a afirmat că Dinamo are un lot valoros, dar că poate fi învinsă, chiar și cu un stadion plin, așa cum se anunță, întrucât „câinii“ comemorează 14 ani de la moartea lui Cătălin Hâldan.
„Întâlnim una dintre echipele bune din campionat. Dinamo are un lot valoros din punctul meu de vedere, mă refer la Bărboianu, Marius Alexe, Cosmin Matei, Rotariu, jucători buni pentru campionatul românesc, de perspectivă. În ceea ce ne privește pe noi, bineînțeles că este un joc cu importanța lui, prin prisma punctelor puse în joc. Ne propunem să obținem un rezultat bun la București și să adunăm cât mai multe puncte până la finalul turului. Ar fi fantastic să ne prelungim invincibilitatea din ultimul timp“, a spus tehnicianul craiovean, care nu va putea conta pentru acest meci pe Silviu Izvoranu, Kay și Mateiu – accidentați și mijlocașul Pablo Brandan – suspendat.
Întrebat dacă este un dezavantaj faptul că Flavius Stoican, antrenorul „câinilor“ cunoaște stilul de pregătire al staff-ului său, Emil Săndoi a fost tranșant și a spus că jucătorii sunt cei care decid soarta unui meci, nu antrenorii. „Până la urmă, jucătorii sunt actorii principali pe parcursul unui joc. Nu poți să judeci un antrenor după un rezultat. Am putea să creștem într-o perioadă scurtă și să afirmăm că avem un lot sensibil egal cu cel al lui Dinamo. Nu știu dacă ar putea fi cazul în momentul acesta. Uitându-ne și la clasament, normal că Dinamo ar fi favorită la jocul ăsta, dar nu se respectă niciodată asta în fotbal. Faptul că va fi stadionul plin este un lucru pozitiv. Indiferent că joci în deplasare, atunci când este stadionul plin înseamnă că este interes față de partida respectivă și te simți mai bine. Dacă m-ar fi pus cineva să aleg la acest meci să se joace fără spectatori sau cu stadionul plin, aș fi ales din start a doua variantă, chiar dacă sunt suporterii lui Dinamo“, a punctat Emil Săndoi.
La rândul său, Costin Curelea a punctat că el și colegii săi trebuie să fie atenți cu toți jucătorii lui Dinamo pentru a obține un rezultat bun, punctând că își dorește să marcheze și să aibă o evoluție bună pentru el și pentru echipă, nu pentru a-i lua locul lui Ciprian Marica la naționala României.
„Lazăr este un jucător care oricând poate să-ți câștige un meci, chiar dacă vreo 60 de minute nu atinge mingea. Este foarte inventiv și rapid. Îl știu bine și am vorbit cu băieții despre asta, dar să vedem în ce parte va juca. Oricum, nu are prea multe driblinguri. Trebuie să avem grijă de întreaga echipă, nu de un jucător în mod special. Ei au un joc ofensiv bun, iar noi un joc defensiv bun. Vom vedea ce va fi. Fac tot posibilul să joc bine, pentru mine și pentru echipă. Dacă voi fi convocat la națională e foarte bine, dar nu-mi fac un obiectiv din asta. Vreau să câștigăm cât mai multe meciuri“, a spus Curelea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS