10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăSportEnergia și Craiova, față în față în runda inaugurală

Energia și Craiova, față în față în runda inaugurală

Nikola Otovic (la minge) a dovedit în meciul cu Asesoft că este un câştig pentru Craiova
Nikola Otovic (la minge) a dovedit în meciul cu Asesoft că este un câştig pentru Craiova

Baschetbaliștii de la Energia TârguJiu și SCM-U Craiova se vor întâlni duminică, de la ora 17.00, într-un meci care contează pentru prima etapă din Liga Națională. Partidele dintre cele două echipe ale Olteniei au fost mereu spectaculoase, cu scoruri strânse.

În acest sfârșit de săptămână debutează un nou sezon din Liga Națională de baschet masculin. Cele două formații oltene din campionat, Energia și SCM-U Craiova, se întâlnesc în Sala Sporturilor din Târgu Jiu, duminică, de la ora 17.00 (Digisport). Cum disputa dintre cele două echipe are loc în debutul campionatului, acesta a fost motivul pentru care nu s-au întâlnit și în presezon, în tradiționalele meciuri amicale.
Atât Energia, cât și Craiova pornesc la drum cu gândul de a intra în play-off și să obțină o clasare mai bună ca în campionatul anterior. Energia a încheiat Liga Națională pe locul opt, dar a câștigat Cupa României, în timp ce craiovenii s-au clasat pe locul șapte.
Cipriotul Antonis Constantinides, noul antrenor principal al echipei Energia Târgu Jiu, așteaptă cu optimism meciul inaugural în campionat. „Suntem pregătiți 100 la sută. Avem doar două aspecte din punct de vedere negativ. Primul este legat de stresul începutului de campionat, pe care orice echipă îl are, mai ales că este primul meci pe teren propriu. Al doilea aspect este legat de faptul că avem un jucător nou în echipă, Larry Turner, care abia a sosit și are o perioadă scurtă de pregătire până la primul meci. Am cules informații în ceea ce privește echipa din Craiova. Este o echipă foarte periculoasă, care are jucători care aruncă bine de la distanță. Dar, jucând acasă, noi impunem regulile noastre. Noi nu trebuie să ne temem de nimeni. Ei trebuie să se teamă de noi atunci când vin la Târgu Jiu“, a spus Constantinides, conform Sportingorj.ro.
Tehnicianul gorjenilor a aflat ce înseamnă derbiul Olteniei, un meci al orgoliilor, cu o încărcătură aparte. „Este un meci pe teren propriu și le-am transmis jucătorilor că trebuie să încercăm să câștigăm toate meciurile de acasă, sau, pe cât posibil, cât mai multe dintre aceste meciuri. Este un derbi local și asta poate fi un plus pentru noi, pentru că vom avea un plus de agresiune, de determinare și cu suportul publicului sper să câștigăm“, a completat cipriotul.
Energia, formație care a păstrat mulți jucători din lotul de anul trecut, a disputat luna trecută Supercupa României, fiind învinsă de Asesoft Ploiești, iar cu o săptămână înainte de startul sezonului oltenii au jucat două meciuri de verificare în Grecia, câștigându-le pe ambele.

SCM-U Craiova, fără Velickovic și Vucurovici

SCM-U Craiova a părăsit joi Cupa României, fiind învinsă, pe teren propriu, de campioana CSU Asesoft Ploiești, cu scorul de 97-71. În tur, echipa prahoveană se impusese cu scorul de 70-64. În partida de joi, sub privirile a 3.000 de craioveni, elevii lui Andelko Mandic au mers cap la cap cu adversarii, dar în sferturile trei și patru echilibrul s-a rupt. Cu un forcing ofensiv, campionii nu au mai avut nici o emoție în a obține victoria, la o diferență de 26 de puncte. Dragoș Andrei, jucătorul SCM-U Craiova, a cerut scuze suporterilor pentru prestația slabă din meciul de joi: „A fost o înfrângere dureroasă. Vreau să cer scuze publicului, care a venit în număr mare la meci și ne-a încurajat. Din păcate, ne-am dorit mai mult decât am putut. Asesoft rămâne o echipă foarte puternică, pe bancă are jucători care oricând pot fi titulari. Am reușit să ținem pasul cu ei decât până la pauză. Sper să începem bine în campionat“.
Flowers și Brown i-au exasperat pe spectatorii și pe jucătorii craioveni, marcând împreună 43 de puncte, iar de la Craiova s-a remarcat sârbul Nikola Otovic (20 de puncte, trei pase decisive, trei recuperări). Totodată, Bozovic a realizat double-double (11puncte, 10 recuperări).
Pentru Craiova au evoluat: Petrişor (2 puncte), Bureau (15), Ciotlăuş (2), Velickovic (6), Bozovic (11), Santa (2), Krstanovic (10), C. Corneanu, Damian, D. Andrei (3) şi Otovic (20).
Seara nu s-a încheiat tocmai bine pentru Uros Velickovic, care în urma unui contact mai dur cu un adversar și-a rupt un deget de la mână. Incidentul s-a produs în sfertul al treilea, jucătorul părăsind imediat terenul. Vineri, acesta a suferit o intervenție chirurgicală și la fel ca Vukurovic, nerefăcut, nu va putea evolua în derbiul Olteniei.
Revenind la Cupa României, trebuie spus că în sferturile de finală va juca și Energia Târgu Jiu, în calitate de lucky winner, alături de CSU Asesoft Ploiești, BC Timișoara, BCMU Pitești,  BC Timba Timișoara, Steaua Eximbank București, CSU Atlassib Sibiu și BC Mureș (lucky looser).
Echipa feminină de baschet a clubului SCM-CSS joacă sâmbătă, de la ora 13.00, în Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“, în compania formației Rapid București, în cadrul etapei a doua din Liga Națională. În prima rundă, tânăra formație din Bănie a fost învinsă de CSM Satu Mare, cu 101-69.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS