17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSăndoi crede în victoria cu Dinamo

Săndoi crede în victoria cu Dinamo

Emil Săndoi îşi doreşte din suflet un succes pe terenul „câinilor“
Emil Săndoi îşi doreşte din suflet un succes pe terenul „câinilor“

Antrenorul principal al CS Universitatea Craiova, Emil Săndoi, a afirmat ieri, în cadrul emisiunii „Repriza de Sud“, de la Radio Sud și alege tv, că echipa sa a câștigat foarte mult la capitolul moral după victoriile obținute în campionat și Cupa României și a recunoscut că rezultatele înregistrate au fost peste așteptările sale și ale directorului tehnic, Sorin Cârțu. „La început, să știți că și noi am fost puțin sceptici privind rezultatele, pentru că era o situație delicată și un program greu. Nu credeam că vom avea parcursul acesta în cele trei, patru jocuri de până acum, dar ceea ce s-a realizat e meritul jucătorilor, să știți. Ei au conștientizat că numai prin muncă și disciplină se pot obține rezultate bune. Este important că am reușit să sărim de linia aceea care delimita echipele aflate la retrogradare de cele fără probleme, care, pe mine, recunosc, m-a obsedat. Acum putem aborda viitoarele confruntări cu mai multă încredere“, a spus strategul grupării alb-albastre.

„Ne putem întoarce cu punct sau puncte“

Emil Săndoi a explicat și care este „rețeta“ unui rezultat pozitiv pentru meciul cu Dinamo, programat duminică, de la ora 21.00 (Look TV), la București, cunoscând valoarea „haitei“ lui Flavius Stoican. „Pronostic nu pot să dau, dar vreau să scoatem un rezultat bun. Nu este un meci ușor. Dinamo are jucători talentați și de o valoare individuală bună, care pot să facă diferența într-un joc. Să nu uităm că îl au pe Cosmin Matei, pe care îl cunosc de la lotul de tineret, este un jucător foarte periculos, Alexe, Rotariu și Lazăr la fel, Gavrilă are un potențial mare… În concluzie, Dinamo are o echipă bună! Nu întâmplător ocupă acel loc în clasament, dar, dacă vom fi la fel de disciplinați și în acest joc, iar eu cred că vom fi, și vom pune și probleme în faza ofensivă, pentru că altfel e greu să reziști un meci întreg fără să primești gol, ne putem întoarce cu punct sau puncte. Este o partidă în care este posibil orice“, a afirmat „Sandy“.
Tehnicianul a punctat că Mateiu nu va evolua contra „câinilor“, deși ar fi fost foarte util echipei în absența lui Brandan, care este suspendat, pentru că este nerefăcut complet, a explicat că accidentarea lui Kay este gravă și a admis că este foarte probabil ca în meciul din „Groapă“ să vedem la lucru, pentru prima dată, cuplul de atacanți Costin Curelea – Thaer Bawab. „Kay are o problemă grea. Noi speram să fi fost decât o entorsă de genunchi, o eventuală întindere de ligamente, dar este ceva combinat, are probleme și cu ligamentele, și cu un cartilagiu. Va sta pe tușă cinci, șase luni în cel mai fericit caz. La Mateiu sperăm să nu apară alte probleme, pentru că el mai simte o jenă în unele momente. El nu va intra în calcule pentru meciul din Ștefan cel Mare. Ce bine ne-ar fi prins Mateiu acum, cu Dinamo, dacă era apt 100%“, a spus Săndoi. „Și Bawab venea după o perioadă de pregătire de vară, făcută în salturi, dar a fost sincer și ne-a spus. La meciul de la Cluj, când a ieșit accidentat, credeam că are doar o lovitură la gleznă, dar a fost și o problemă musculară. De aceea, nu l-am utilizat cu Târgu Mureș. S-a antrenat separat după jocul de la Cluj până ieri (miercuri – n.r.) până când la antrenamentul de după-amiază s-a simțit bine. Dacă va face pregătirea normal și în aceste zile, probabil că vom vedea la Dinamo cuplul Curelea – Bawab în atac“, a completat antrenorul craiovean.

„Vrem să mergem mai departe în Cupa României“

Ieri, la Casa Fotbalului, a avut loc tragerea la sorți a optimilor de finală, fază care se va disputa pe 29 octombrie, iar CS Universitatea Craiova va întâlni, pe teren propriu, pe FC Viitorul, formație în fața căreia a remizat, scor 2-2, în etapa a 3-a. Programul meciurilor din optimi este următorul: CS Mioveni – Dinamo, ACS Rapid Suceava – Petrolul Ploieşti, Rapid – CFR Cluj, CSMS Iaşi – Steaua, Oţelul Galați – Pandurii Târgu Jiu, Ceahlăul Piatra Neamț – ASA Târgu Mureş, CS Universitatea Craiova – FC Viitorul, Universitatea Cluj – FC Braşov.
„Putea fi și mai rău, dar la jocurile de Cupă niciodată nu trebuie să te bucuri prea mult înainte, la tragerea la sorți, sau să fi îngrijorat. Partidele de Cupă au specificul lor, nu seamănă cu cele din campionat, este posibil orice. Am fi tentați să zicem că vom trece de Viitorul, mai ales că acum am mai luat o gură de oxigen și am reușit să ieșim din zona aia roșie a clasamentului, dar nu trebuie să uităm că suntem abia la câteva puncte distanță de ea și că ne așteaptă un program greu. Nu trebuie să uităm că echipa lui Gică Hagi a cam adunat toți tinerii de perspectivă de la academia sa, iar aceasta dă foarte mulți jucători la naționalele de juniori. Nu va fi ușor sub nici o formă, dar este un avantaj că jucăm în Bănie și o să tratăm cu seriozitate meciul și competiția. E prea devreme să vorbim despre ce jucători vom folosi atunci, dacă vom miza pe cei care evoluează mai puțin sau nu. Să vedem ce se va întâmpla pe parcursul campionatului, pentru că ați văzut câte accidentări și suspendări au apărut în ultimul timp. Sperăm să nu mai apară neplăceri privind lotul și că o să scăpăm de ghinion. Esențial este că noi vrem să mergem mai departe în Cupa României“, a comentat Emil Săndoi.
Tehnicianul grupării din Bănie a mai spus că se dorește efectuarea unui cantonament de câteva zile la Herculane în perioada de întrerupere prilejuită de jocurile naționalei României cu Ungaria (14 octombrie) și Finlanda (19 octombrie) din preliminariile CE din 2016. „Este posibil să plecăm în cursul zilei de miercuri, săptămâna viitoare, într-un minicantonament la Herculane. Rămâne să stabilim cu cei de la Pandurii Târgu Jiu un joc amical sâmbătă (11 octombrie – n.r.) sau duminică (12 octombrie – n.r.), pe care nu știu unde îl vom disputa, poate la Severin, iar după, în cursul zilei de luni (13 octombrie – n.r.) ne vom întoarce în Craiova. Nu este nimic parafat momentan, dar ăsta este planul nostru“, a spus Emil Săndoi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS