10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăSportExplicațiile portăriței care a rămas în sutien pe teren

Explicațiile portăriței care a rămas în sutien pe teren

http://www.youtube.com/watch?v=BCz9f8tutsw

Anamaria Iulia Niculescu, goalkeeper-ul echipei feminine de fotbal Real Craiova, a ajuns vedetă fără să vrea, după meciul de duminică împotriva CFR Timișoara, din cadrul Superligii Naționale, câștigat de formația bănățeană cu scorul de 3-2.
Un filmuleț de câteva secunde a cărui protagonistă este Niculescu, titulară la naționala U19 a României, a făcut înconjurul presei, fiind preluat chiar și de celebra publicație italiană Gazzetta dello Sport. Pe imagini se vede cum eleva lui Sorin Pătrașcu se îndreaptă glonț spre arbitru, care tocmai îi dăduse cartonașul roșu, pentru a-i cere socoteală, apoi îl împinge. Cu zâmbetul pe buze, „centralul“ Nicoraș din Arad a invitat-o pe jucătoare să părăsească terenul, iar tânăra și-a dat tricoul jos, rămânând în sutien, spre deliciul spectatorilor timișoreni.
Ieri, după prânz, la 24 de ore distanță de la acel incident, am vorbit cu Anamaria Iulia Niculescu. Jucătoarea tocmai ce venise de la școală, acolo unde toată lumea a recunoscut-o imediat. Îi displace că a apărut în presă ca fiind „portărița care a bătut arbitrul și apoi s-a dezbrăcat pe teren“.
„M-a sunat toată lumea să îmi spună că m-a văzut la televizor, chiar și la școală am fost recunoscută imediat, dar eu nu am nevoie de asemenea publicitate. Sunt componentă la naționala U19 a României, fac parte și din lotul de senioare și am trecut pe la toate loturile de junioare. În urmă cu doi ani am obținut calificarea la Euro, deci am cu ce să mă fac remarcată pe plan sportiv. Sunt o fată liniștită şi nu caut scandal“, a spus Iulia, care a venit în această vară la Real Craiova de la Fair-Play București.

„I-am reproșat că urmează ordinele unei jucătoare”

Tânăra a spus versiunea ei vizavi de incidentele petrecute în repriza secundă a meciului de la Timișoara. „Nu am vrut să lovesc arbitrul, doar i-am reproșat că urmează ordinele unei jucătoare, pentru că auzisem când o fată de la echipa gazdă, Manuela Voica, care primise roșu, i-a zis centralului: «la portăriță nu-i dați roșu?». Am contestat decizia, care mi s-a părut nedreaptă, dar nu am vrut să bat arbitrul. A fost un meleu acolo, dar doar cu injurii și împingeri între jucătoare, nu cu loviri“.
Portarul formației craiovene a explicat și de ce a rămas în sutien pe teren: „Mi-a cerut colega mea de echipă, Claudia Buză, să-i dau ei tricoul și mănușile pentru că voia să intre în poartă să apere penaltiul. Nu este nimic ieșit din comun!“.

O fază, trei cartonașe roșii

Celebra fază cu portarul Anamaria Niculescu în prim-plan a pornit de la un henț comis de colega sa de echipă Georgiana Pozmac pe linia porții. Pozmac a primit cartonaș roșu, iar arbitrul a dictat 11 metri. În acel moment, în careu s-a creat o grămadă ca la
rugby, cu reproșuri de ambele părți, iar centralul a hotărât să o elimine și pe Manuela Voica, de la gazde. „A fost un henț involuntar. M-a lovit mingea în mână, apoi am picat la pământ. Când m-am ridicat, am văzut că ieșise un meleu“, a povestit ieri Georgiana Pozmac. Protestele au culminat cu eliminarea portarului Niculescu, care a adăugat ieri că s-a dus acolo să le despartă pe jucătoare, în nici un caz să amplifice incidentul.

Bănățencele, acuzate de lipsă de fair-play

Disputele dintre CFR Timișoara și Real Craiova au fost mai mereu pe muchie, oltencele devansându-le în sezonul trecut pe „leopardele“ din Banat în lupta pentru locul trei, pe podiumul Superligii, dar scânteile au țâșnit mai puternic duminică, în jocul din etapa a II-a a campionatului. Oltencele au deschis scorul, printr-un șut al Mituței Simion. Faza următoare, în urma căreia timișorecele au egalat, a fost de cascadorii râsului.
Centralul a fluierat reluarea meciului, dar fotbalistele craiovene se aflau în fața propriei bănci de rezerve, pentru a bea apă. Jucătoarea CFR-ului, Larisa Sârbovan, a surprins apărarea olteană și scorul a devenit 1-1. „Eu recunosc că am greșit când am chemat fetele la margine să bea apă, dar a fost vorba de câteva secunde. Unde mai este fair-play-ul adversarelor? Noi doar ce am dat gol și fetele au venit să se bucure, iar la câteva secunde distanță arbitrul a dat drumul la meci“, s-a plâns antrenorul craiovean Sorin Pătrașcu.
Până la pauză s-au mai marcat două goluri, câte unu pentru fiecare echipă. CFR Timișoara a condus cu 2-1, iar Hornea a egalat situația. Golul victorios pentru CFR Timișoara a venit pe final de meci, din penalti.

Văduva: Antrenorul Pătrașcu a fost lovit

Incidentele au continuat și după încheierea partidei. Fane Văduva, președintele clubului Real Craiova, a spus ieri că antrenorul Sorin Pătrașcu a fost lovit de un oficial al echipei din Timișoara, iar jucătoarele oltene au fost acuzate că au spart un geam de la vestiar.
„Sorin Pătrașcu a fost lovit de Nedelea, președintele echipei gazdă, chiar și în fața arbitrului. I-am spus să consemneze asta în raport, mi-a spus că da, apoi a menționat în raport că l-a văzut nervos pe Nedelea, nici un cuvânt de lovire. Apoi, a venit delegatul gazdelor și mi-a zis că s-a spart geamul de la vestiarul nostru. Ideea este că era termopan, cu geam dublu, și era spart spre exterior, nu în interiorul vestiarului, unde se schimbau fetele noastre. Tot la fel, i-am zis arbitrului să facă această mențiune și a scris doar că s-a spart geamul. Mi-a propus un târg: să nu mai scrie în raport nici de geamul spart nici de lovirea antrenorului nostru!“, a povestit ieri Văduva pentru GdS.
Acesta a spus că fluierașul a trecut pe raport altă jucătoare eliminată, pe Simion în loc de Pozmac, deoarece în timpul meciului nu își notase nimic. „Acest arbitru nu are ce căuta nici la liga a cincea! Nici fiul meu, când a debutat în arbitraj, la 11 ani, nu făcea asemenea gafe. A dat-o pe Pozmac afară și i-a oprit carnetul lui Simion. Am mers cu Pozmac la el pentru confruntare și tot nu înțelegea greșeala“. Gruparea craioveană va face memoriu la Comisia Centrală de Arbitri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS